Se materiale fra Hollywood i Apples mixed reality-headset

Hollywood-instruktøren Jon Favreau er en af flere, der skal levere indhold til Apples VR / AR headset - det ventes klar i 2023.

Se materiale fra Hollywood i Apples mixed reality-headset

Apple samarbejder efter sigende med filmskabere fra Hollywood om materiale til deres kommende AR (augmented reality)/VR (virtual reality) headset. Det skriver New York Times. Avisens kilder har fortalt, at Jon Favreau er en af fire involverede instruktører.

Det hedder sig, at han har fået til opgave at skabe en mixed reality-oplevelse baseret på den dinosaur-serie, han har produceret for Apple TV, Prehistoric Planet. Jon Favreau har også instrueret og skrevet manuskript til blandt andet Iron Man og The Mandalorian.

Kommer tidligst i 2023

Desværre ser det ikke ud til, at vi kan kaste os ind i et landskab som taget ud af Jurassic Park lige med det samme. Som vi tidligere har hørt fra Bloomberg, skriver også New York Times, at Apples VR-headset formentligt ikke kommer før tidligst i 2023 på grund af problemer med batteritid og ydeevne.

Heller ikke udviklingen af headsettet har været problemfrit. New York Times fortæller, at visse medarbejdere har forladt Apple på grund af den indflydelse, som headsettet kan få på, hvordan folk interagerer med hinanden.

Se også: Priser på Apples telefoner

VR-headset og RealityOS ikke nævnt med ét ord

Apples headset og tilhørende styresystem, som man mener vil hedde RealityOS blev ikke nævnt med så meget som ét eneste ord ved selskabets årlige Worldwide Developers Conference, der satte i gang i mandag.

RealityOS-navnet er blevet set i en ansøgning om trademark inden for ”wearable computer hardware”. RealityOS er formentlig det styresystem, headsettet benytter. Det siges også, at Apples bestyrelse i sidste måned fik mulighed for at prøve headsettet på egen krop.

Apple har stadig ikke bekræftet, at der overhovedet eksisterer et headset, men det kommer formentlig til at kunne give både virkelighedstro virtual reality-oplevelser samt virtuelle lag, der ser ud til at være en del af den virkelige verden.

En lang række rygter og lækkede oplysninger har givet os masser af information om alt fra headsettets design til processoren, der siges at være på Mac-niveau.

Du kan sammenligne priser på VR headset her.