Siri kan hjælpe med lave apps til Apples mixed reality-headset

Når Apples mixed reality-headset (Reality Pro?), kommer, kan man skabe og "kode" apps med hjælp fra Siri - og objekter kan scannes og importeres.

Siri kan hjælpe med lave apps til Apples mixed reality-headset

Det mixed reality-headset fra Apple, der skulle komme her i 2023, skal efter sigende kunne hjælpe dig med at skabe apps, selvom du ikke kan kode.

Kilder har overfor The Information hævdet, at Apple er i gang med at udvikle et værktøj, der skal gøre, at alle kan skabe augmented reality-apps med Siri.

Se også: Hurtig bredbånd til VR

Skab AR- og VR-apps med stemmekommandoer

Alt, man behøver at gøre, er at fortælle den digitale assistent, hvad man vil have. Man kan med andre ord skabe en verden med små søde digitale dyr, uden overhovedet at bruge noget af den traditionelle software til at skabe animationer eller andet.

AR-værktøjet skal være baseret på teknologi fra Fabric Software, et canadisk selskab som Apple købte i 2017. Startup-selskabets Fabric Engine giver udviklere mulighed for at skabe miljøer og genstande ved hjælp af proceduregenerering, en teknik brugt i spil som No Man’s Sky.

Peter Zion, en af mændene bag Fabric Software, menes også at stå bag projektet med at udvikle værktøjet. Apple købte desuden i 2016 DigitalRune, så det skulle være lettere at udvikle 3D-spil.

Se også: De bedste VR headset

Scan om importér genstande til headsettet

Apple kan muligvis også spare dig for besværlighederne med at skabe unikke genstande til apps til headsettet. Man kan scanne og importere genstande, der, hvis alt går som det skal, ser ud og opfører sig realistisk.

Det er ikke nødvendigt at bruge modeller skabt af Apple. Object Capture, der skaber 3D-modeller af iPhone-billeder, og RoomPlan, der skaber virtuelle plantegninger, er tilsyneladende dele af dette.

Apple har allerede nægtet at kommentere rygterne, og vi kender ikke til status på det Siri-baserede udviklingsværktøj. Kilderne fortæller dog, at den oprindelige plan var at lancere værktøjet samtidigt som headsettet. På nuværende tidspunkt hedder det sig, at headsettet kommer til foråret.

Se også: De bedste telefoner til VR

Reality Pro kan komme i løbet af foråret

Ifølge de seneste rygter kan den første udgave af Apples mixed reality headset, muligvis med navnet Reality Pro, blive meget dyrt og mere være målrettet mod professionelle end gennemsnitsbrugeren.

Lækkede oplysninger tyder imidlertid på, at Apple stadig lægger funktioner ind, der mere hører til i mainstreamsegmentet, som FaceTime-opkald med avatarer samt sundheds- og fitnessapps, muligvis inklusive meditation.

Kombineret med de enkle udviklingsværktøj, kan Apple være igang med at skabe rammen for et billigere headset ved også at skabe et økosystem for apps. Når der kommer et billigere headset, kan der allerede være massevis af apps at vælge imellem.