Sonos og Ikea lancerer Symfonisk billedramme-højtaler

Ikea og Sonos har i dag løftet sløret for højtaleren, der gemmer sig bag kunst. Her er pris på Ikea Symfonisk billedramme-højtaleren.

Sonos og Ikea lancerer Symfonisk billedramme-højtaler

Mange familier har nok haft diskussionen: Hvor skal musikanlægget og højtalerne være? For højtalerne er som oftest ikke noget, mange ønsker skal fylde for meget i hjemmet og helst heller ikke drage for megen opmærksomhed. Det vil Ikea nu lave om på med en ny Symfonisk-højtaler, med hjælp fra lydeksperterne hos Sonos. Dette er tredje højtaler i samarbejdet mellem Ikea og Sonos: Ikea Symfonisk billedramme-højtaleren. Læs mere om den her og se hvornår Ikea Symfonisk billedramme-højtaler lander i Ikeas butikker og hvad prisen bliver.

Læs også: Ny Ikea/Sonos-højtaler ligner en billedramme

En højtaler gemt bag kunst

I stedet for at gemme højtaleren væk, så vil Ikea have den frem og blive set på, men gemmer den bag kunst. Til at starte med vil der være to forskellige design at vælge i mellem, men der vil med tiden komme mange flere.

Højtaleren, som man hænge på væggen eller stå på gulvet lænet op ad en væg, er 6 cm tyk. På grund af dens designlinjer, så ser den dog meget tyndere ud i virkeligheden.

Symfonisk billedramme-højtaleren måler 41 x 57 x 6 centimeter.

Se også: Test af højtalere, hovedtelefoner og tilbehør

En typisk god Sonos-lyd

Ligesom alle andre Sonos- og Ikea Symfonisk-højtalere, så indgår også denne billedramme-højtaler i Sonos’ økosystem. Det betyder at den kan bruges til multiroom, stereoparring med en anden billedramme-højtaler og kan fx bruges som baghøjtaler i et surroundsetup. Den har indbygget afspilning via Sonos appen og AirPlay 2, men her er ingen bluetooth eller digital assistent.

På trods af det atypiske højtalerdesign, så loves der en god lyd, som man kender fra Sonos’ produkter. Hvilken anden højtaler fra Sonos billedramme-højtaleren bedst kan sammenlignes med, blev desværre ikke afsløret. Men den skulle altså lyde rigtig godt, hvilket må komme an på en snarlig test.

Sonos og Ikea afslørede desuden, at dette på ingen måde bliver sidste højtaler i Symfonisk-samarbejdet. Der er flere Ikea/Sonos højtalere på bedding.

Se også: De bedste holdbare trådløse højtalere

Ikea Symfonisk billedramme-højtaler kommer 15. juli

Den netop lancerede billedramme-højtaler lander i Ikeas butikker den 15. juli. Prisen forventes at blive 1.499 kroner, men det er ikke bekræftet endnu.