Test af Lenovo Legion Pro 5 (2023) – god gaming-laptop

Lenovo Legion Pro 5 er en meget kraftfuld laptop, der egner sig rigtig godt til særligt gaming. Se gennemgang af den kraftfulde gamer-laptop og pris.

Test af Lenovo Legion Pro 5 (2023) – god gaming-laptop

Lenovo Legion Pro 5 leverer imponerende ydeevne drevet af 13. generations Intel Core-processorer og Nvidia GeForce RTX-grafikkort.

Vi har kigget denne gaming-laptop efter i sømmen og evalueret den ud fra aspekter som skærmkvalitet, ydeevne, design og tilslutningsmuligheder.

Se også: Se stort udvalg af Lenovo Legion

Design og byggekvalitet

Legion Pro 5 bevarer Lenovos karakteristiske robusthed og æstetik i en onyxgrå farve, hvilket giver den et stilfuldt minimalistisk look. Med et vægt på omkring 2,55 kg er den ikke super let men den er okay at have med på farten og selvfølgelig også til hjemme- og kontorbrug.

Portene er strategisk placeret på bagpanelet, hvilket giver let adgang og en ryddig opstilling.

Skærm og ydeevne

Skærmen, en 16′ WQXGA IPS 2560X1600 med en opdateringshastighed på 240Hz, imponerer med lysstyrke på 500 nits. Den leverer nøjagtige farver og ydeevnen falder ikke, selv under længere gaming-sessioner.

Udstyret med en Intel Core i7-processor, 16 GB LPDDR5 RAM og Nvidia GeForce RTX 4070 8GB grafikkort er Legion Pro 5 en kraftfuld maskine.

Ydeevne til spil

Vi testede den med AAA-spil som Call of Duty, og den leverede en flydende og imponerende oplevelse uden synlig forsinkelse.

Selv under intens gaming opretholdt den en stabil ydeevne uden støjende blæsere.

Lyd og tastatur

Højttalerne er det svage punkt med lav volumen, men det 4-zoners RGB-baggrundsbelyste tastatur er en fornøjelse.

Det er brugervenligt med en god tastaturvandring, perfekt til både skrivning og spil.

Se også: Billig mobilt bredbånd

Tilslutningsmuligheder og batteri

Legion Pro 5 har et omfattende udvalg af porte, herunder USB 3.2, USB-C, HDMI, ethernet og hovedtelefon/mikrofon-stik.

Batterilevetiden, godt fire timer ved normal brug, er lidt kort, men den medfølgende 300W strømadapter genoplader hurtigt batteriet på 45-50 minutter.

Se også: Test af gadgets

Samlet bedømmelse

Lenovo Legion Pro 5 imponerer med sin stærke ydeevne, imponerende skærm og alsidige tilslutningsmuligheder. På trods af et svagt batteri og lavt lydniveau er det en pålidelig gaming-laptop.

Prisen fra små 12.000 kroner kan retfærdiggøres af den overlegne hardware og funktioner, hvilket gør Legion Pro 5 til et solidt valg for seriøse gamere.