VR headsettet Quest 3 er lanceret

Meta har præsenteret sit nye AR / VR-headset Quest 3 sammen med en række AI-nyheder, blandt andet en ny chatbot og nye avatarer.

VR headsettet Quest 3 er lanceret

Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg har løftet sløret for deres nyeste VR-headset Quest 3 og fortalte om et stort fremstød inden for AI med nye værktøjer til deres Instagram-, Facebook- og WhatsApp-apps.

På virksomhedens Meta Connect-udviklerevent sagde Zuckerberg, at Quest 3 er Metas første mainstream mixed reality-headset, der kombinerer VR- og AR-funktioner.

Se også: De bedste VR-headset til gaming

Dobbelt så stærk grafisk ydeevne

Det nye Quest kommer med forbedrede linser og en grafisk ydeevne, der hævdes at være dobbelt så stærk som Quest 2. VR / AR-headsettet har Qualcomms Snapdragon næste generations XR2 Gen 2-processor, der er designet specielt til smart glasses.

I lighed med Quest 2 giver enheden brugerne mulighed for at overlejre eller blande digitale elementer fra den virtuelle skærm, og Zuckerberg tilføjede, at den nye enhed muliggør et mere ekspansivt syn på det fysiske rum.

Quest 3 koster 4.399 kroner, og leveringen starter den 10. oktober.

Se også: Priser på VR headset

Ny generativ AI-chatbot

Mark Zuckerberg brugte også anledningen til at præsentere en ny generativ chatbot, som er i stand til at søge efter svar på brugernes spørgsmål.

Det blev også til en billedgenerator, der ligner OpenAI’s DALL-E med betalingsmur, som producerer billedeindhold baseret på tekstbeskeder.

Sidstnævnte værktøj, kaldet EMU, kan tilsyneladende generere billeder inden for fem sekunder og vil blive rullet ud på tværs af Metas sociale medieplatforme.

Betaversionen af Meta AI er lanceret i USA, men det er ikke oplyst, hvornår vi kan forvente at se den andre steder i verden.

Se også: Kan man få gratis ChatGPT4

Nye AI-avatarer

Zuckerberg har også antydet, at de vil lancere nye AI-personligheder eller avatarer, som repræsenterer forskellige interesser og erhverv, og som skal hjælpe brugerne med specifikke forespørgsler.

Meta er også ved at opbygge en platform, hvor udviklere kan skabe AI-avatarer.