WWDC 2023: Nu kommer Apples VR-briller

Apples udviklerkonference, WWDC 2023, skydes i gang den 5. juni, hvor der vises ny iPhone-software samt en godt gemt hemmelighed: Apples VR- og AR-briller.

WWDC 2023: Nu kommer Apples VR-briller

Er Virtual Reality og Augmented Reality en stor de af vores digitale fremtid?

Indtil videre har VR-brillerne slet ikke fået det gennembrud, som der længe har været talt om. Men hvis der er én teknologivirksomhed, der kan sætte skub i udbredelsen, er det Apple.

Apple har nu sendt invitationer ud til deres årlige udviklerkonference Worldwide Developers Conference (WWDC), der afholdes fra 5-9. juni.

Læs også: De bedste VR-briller

Det kommer til at handle om VR og AR

Der er vidst efterhånden ingen tvivl om, at Apple er på vej med et såkaldt Mixed Reality-headset – altså briller, hvor man kan skifte mellem VR og AR. Og hvilket bedre tidspunkt at vise dem frem på, end udviklerkonferencen? Det er første gang Apple kaster sig ud i denne produktkategori, og alt er på spil. Derfor er det også ekstremt vigtigt for Apple, at udviklerne af apps og tjenester er helt med på ideen.

Apple forventes derfor at vise det nye VR-headset frem på WWDC 2023, eller måske blot tease for det – hvilket vil være første gang. Allermindst kan man forvente, at der vil blive talt om det, vist funktioner frem samt præsenteret udviklerværktøjer. På den måde kan udviklere gå i gang med at udvikle tjenester, så det kan bruges når produktet kommer på markedet senere i år.

Læs mere om rygterne om Apples VR/AR-briller her.

Tager man et nærmere kig på invitationen, og spejler billedet, kunne det meget vel være headset-linser.

 

Ny iPhone-software vises frem

Det skal dog ikke udelukkende handle om VR- og AR, for Apple vil selvfølgelig også have ny software klar til fremvisning. Apple bruger WWDC til at dele detaljer om de næste versioner af deres styresystemer, såsom iOS, iPadOS, macOS, watchOS og tvOS.

I år kan der derudover være en ny software, der skal vises frem: RealityOS. RealityOS forventes at være navnet på softwaren til Apples VR- og AR-briller. I år forventes et produkt af denne type klar til arbejdsbrug og professionelle, men til næste år skulle komme et billigere headset til almindelige forbrugere.

Se også: Nyheder om software