Xbox Series X har en stor fordel over PlayStation 5

Det har vist sig at Microsofts Xbox Series X-spillekonsol har en stor fordel over PlayStation 5 - og det er noget spiludviklerne lige nu udnytter.

Xbox Series X har en stor fordel over PlayStation 5

Allerede inden lanceringen af PlayStation 5 blev der sagt flere spiludviklere, at Sonys konsol var det kraftigste og letteste at udvikle spil til. Sådan er det måske stadigvæk, men lige nu ser man spil efter spil blive opdateret til Xbox Series X, som giver en bedre spiloplevelse end på PS5. Og det betyder at Xbox Series X lige nu har en gevaldig fordel over PlayStation 5.

Læs også: PlayStation 5 eller Xbox Series X – hvilken skal du købe?

En mere flydende oplevelse på Xbox Series X

Xbox Series X og PlayStation 5 har nogenlunde de samme hestekræfter, hvilket man også ser i de forskellige test af spil, som dukker op på nettet. De kan også begge to håndtere 4K-opløsning og helt op til 120 fps. De gode gamle konsoller afviklede typisk spillene i 30 fps, og der er en verden til forskel mellem 30 og 60 fps, samt 60 til 120 fps.

Der findes enkelte spil til PlayStation 5, som understøtter 60 og 120 fps – fx Call of Duty: Black Ops Cold War, men det er udelukkende nye spil, udviklet til PS5. Enkelte ældre spil understøtter også 60 fps. På Xbox Series X er det en lidt anden historie. For godt nok er der færre spil udviklet til konsollen, sammenlignet med PS5, men bagudkompabiliteten er overlegen.

Det er nemlig meget lettere for spiludviklere at opdatere ældre spil, så de understøtter 120 fps på Xbox Series X. Det kræver en simpel opdatering, hvorfor der lige nu bliver opdateret spil i massevis. På PlayStation 5 er det en lidt anden sag, hvor det kræver langt mere af spiludviklere. Og det betyder at ingen ældre spil til PS5 har fået opdatering til 120 fps.

Fælles for begge næstegenerations-konsoller er, at rigtig mange spillere stadig nyder spil udviklet til PS4 og Xbox One. Og det er altså blevet til en noget bedre oplevelse på Microsofts konsol. Også den billigere Xbox Series S kan i mange tilfælde udnytte disse opdateringer.

Læs også: PlayStation 5 og Xbox Series X: Derfor skal dit TV have HDMI 2.1

97 spil til Xbox Series X understøtter 120 fps

Og den fordel er helt sikkert noget Microsoft udnytter til fulde lige nu. Forleden blev 23 spil opdateret med det såkaldte “fps boost”, og i dag får endnu 74 spil mulighed for 120 fps. Der er derfor lige nu 97 spil til Xbox Series X og Series S, som understøtter 60 og 120 fps. Og der kommer hele tiden flere til.

Heriblandt er det spil som Battlefield-serien, Far Cry-serien, Hyperscape, Star Wars Battlefront II og Call of Duty: Warzone.

Man kan dog forvente at spil udviklet til PlayStation 5 ikke vil have disse udfordringer, men mens ældre spiltitler stadig hitter, så har Xbox Series X altså en stor fordel over PlayStation 5. Desværre er det ikke lettere at finde Xbox-konsollerne i butikkerne, end en PS5.

Læs også: PlayStation 5 – Find den rigtige eksterne harddisk

Flere nyheder om temaet

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 3/5/2021 publicerede redaktionen et indlæg med tematikken Endnu flere eksklusive spil på vej til PlayStation 5Klik her for den efterfølgende artikel.. Tjek også seneste nyt om temaet her.