De bedste spilemulatorer til iPhone

Vil du spille gamle konsolspil på iPhone? Så skal du have fat i en emulator, som du finder i Apples App Store. Se den bedste iPhone emulator.

De bedste spilemulatorer til iPhone

Markedet for iPhone-spil er blevet så bredt og mangfoldigt, at det realistisk set kan konkurrere med de fleste konsol- og pc-udbud. Hvor vi før kun fik billige tidsfordriv, har vi nu komplette gaming-oplevelser, der føles lige så underholdende, som det, konkurrenterne på andre platforme tilbyder. Faktisk dukker mange spil, der er lavet til konsoller, op på iPhone, nu hvor den er blevet så kraftfuld. Men ældre spil har paradoksalt nok været stort set fraværende i app-butikken.

Det kan være ved at ændre sig, da emulering nu er tilladt på iPhone, dog med nogle forbehold. Her er, nogle af de bedste emulatorer til spil på iPhone lige nu.

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones

Vigtigt at vide

Emulatorer på iPhone har ellers i mange år været forbudt, så man var nødt til at jailbreake sin iPhone (og miste garantien), hvis man ville emulere spil. I 2024 opdaterede Apple dog sine retningslinjer for App Store for at tillade emulatorer. Men i sædvanlig Apple-stil er det med nogle vigtige begrænsninger.

Eller som Apple siger: ” Apps kan tilbyde bestemt software, der ikke er integreret i de binære programmer, især mini-apps, minispil, streamingspil, chatbots og plug-ins. Du er ansvarlig for al software af denne type, der tilbydes i din app, herunder for at sikre, at softwaren overholder disse retningslinjer og alle gældende love.

Software, der ikke overholder en eller flere retningslinjer, vil medføre afvisning af din app. Du skal også sikre dig, at softwaren overholder de yderligere regler, der følger i 4.7.1 og 4.7.5. Disse yderligere regler er vigtige for at opretholde den oplevelse, som App Store-kunder forventer, og for at hjælpe med at værne om brugernes sikkerhed. ”

Det betyder, at emulatorer i sig selv er lovlige og tilladt at bruge på iPhone. Det er vigtigt at bemærke, at de spil, emulatorer kører, kan ikke bruges uden ejerens tilladelse. Så alle kan teoretisk set lægge en emulator i App Store, men det vil være ulovligt for dem eller dig at lægge spil ind, som ikke er købt på lovlig vis. Positivt set, betyder det, at det giver virksomheder som Sega og Nintendo mulighed for at lægge emulatorer på iPhone for at sælge versioner af deres ældre spil.

Se også: Nu kan du spille gamle PlayStation-spil på din iPhone

De bedste iPhone-emulatorer

Emu84 XL

En af de første emulatorer i App Store tager os helt tilbage til Commodore 64-dagene. Emu64 XL efterligner det oprindelige Commodore 64, og selve programmerne er skrevet i det oprindelige CBM64-grundprogrammeringssprog. Du kan spille spil ved hjælp af det virtuelle joystick eller et tastatur, der efterligner det, der blev brugt til den rigtige konsol, eller du kan tilslutte din egen controller eller dit eget tastatur for at spille. Det er endda muligt at udvikle sine egne små spil her, hvis man altså kender noget grundlæggende programmering.

Se også: Tjek priser på brugte iPhones

Delta

Delta er mere end bare en GameBoy Advance-emulator: Delta kan meget mere. Den er perfekt til Nintendo-fans, for den kan både køre NES-, SNES-, N64-, DS-, GameBoy- og GameBoy Advanced-titler med fuld controller-understøttelse. Du kan også drage fordel af praktiske funktioner som save states, en fast-forward-mulighed, lokal multiplayer og cheats direkte i emulatoren. Denne emulator har allerede været understøttet i årevis af iOS og lover at blive ved med at få opdateringer og nye funktioner fremover.

RetroArch

RetroArch er et af de største navne inden for emulatorer, og den findes nu også i App Store. Denne emulator har en stor liste af spilmotorer, som kan køre på den. Mange af dem ligger der i forvejen i form af Atari-, NES-, Game Boy-, GBA-, SNES-, SNK-, Genesis- og andre klassiske konsoller. Ud over blot at køre spil på disse systemer tilføjer den også flere nye funktioner som netplay, cheats og endda retro-præstationer.

Se også: Undgå disse 24 gratis mobilspil til børn – sender data til techgiganter

PPSSPP

Selvfølgelig er PSP allerede en mobil konsol, men det er langt mere praktisk at have den på sin telefon end at skulle slæbe rundt på den gamle enhed og alle de gamle psp-spil, man stadig har liggende. PPSSPP kører også fint med PSP-emulering på pc, og nu kan man nyde godt af deres erfaringer der, når man spiller på mobilen. Her springer det i øjnene, at den automatisk leverer alle dine i HD. Hvis du ikke har nogen af dine egne spil, kommer den også med en indbygget spilbutik, hvor spillene er originale værker, så de er de helt lovlige at downloade og spille.

Gamma

Gamma er en ren PS1-emulator. Den fungerer ikke helt så optimalt ved lanceringen som de andre på listen. Men folkene bag opdaterer løbende med rettelser for at forbedre oplevelsen. Ud over at kunne spille dine PS1-spil kommer denne emulator med save states og understøttelse af eksterne controllere via Bluetooth.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones