Få mere ud af Chrome browseren til Android [TIP]

Chrome kommer præinstalleret på de fleste Android mobiler. Her er nogle tips og tricks, så nu kan få mest muligt ud af den kendte browser.

Få mere ud af Chrome browseren til Android [TIP]

Chrome er en af de mest brugte browsere til mobiletelefoner. Ikke bare fordi den kommer præinstalleret på de fleste Android telefoner, men fordi den rent faktisk er en af de allerbedste og hurtigste browsere på markedet.

Vi vil med artiklen her gerne dig et lidt bedre indblik i Chrome browseren, samt til hvordan du kan få mest ud af den. Der er også et par smarte tips, som kan gøre brugen af browseren hurtigere og lettere.

Udvidelser

Hvis du kender Chrome browseren til din computer, så ved du nok også, at der er mulighed for, at hente forskellige slags udvidelser. Den mulighed har man desværre ikke på mobilen. I hvert fald ikke til Chrome. Der er andre browsere der tilbyder denne slags, såsom FireFox.

Læs også: Pas på med uoriginale opladere til mobilen [TIP]

Synkronisering

En af de rigtig smarte ting ved Chrome er muligheden for, at synkronisere forskellige ting. Logger du ind med en Google konto, så kan du synkronisere bogmærker, historik, passwords, kreditkort, din adresse husker den som “autoudfyld” og meget mere. Dvs. du har det samme indhold på din computer browser, som du har på mobilen. Så har du ikke logget ind med en Google konto, så er det bare at komme i gang.

I Chrome kan du logge ind med din Google konto.

Notifikationer fra hjemmesider

Nogle hjemmesider giver muligheden for, at du kan modtage nofitikationer fra dem. Fx kunne det være notifikationer fra Facebook, hvis du tilgår den via din browser. Er der hjemmesider du tit besøger og ønsker opdateringer fra, så kan dette bestemt anbefales.

Men sørg for kun at godkende dem, som du ønsker at modtage fra. Har du alligevel klikket ok til en hjemmeside, som du ikke ønsker at modtage notifikationer fra, så afmelder du let igen. Du går ind i indstillinger i Chrome, trykker på “Indstillinger for website”, trykker på “Underretninger”, og her kan du se fjerne og se hvad du eller har godkendt af hjemmesider.

Artiklen fortsætter under billedet…

facebook notifikationer
Facebook og adre sites kan sende dig notifikationer i Chrome browseren. Foto: Mobilsiden.dk

Et lille trick til store skærme

Med nutidens store skærme, så kan det være svært at ramme søgefeltet/adresselinien øverst i browseren. Med det her lille trick, så kan man flytte den ned i bunden. Du går ind på chrome://flags/#enable-chrome-home i adresselinien og vælger “Enabled”. Herefter skal du lukke browseren og åbne den igen. Nu vil du have adresselinien i bunden:

Artiklen fortsætter under billedet…

chrome tips
Du kan få adresselinien ned i bunden af den store skærm. Foto: Mobilsiden.dk

Et let måde at opdatere en fane på

Kender du det lidt irriterende med at sidde og opdatere en side, hvis der er noget indhold eller andet du venter på? Normalt så skal man trykke på de tre prikker, for at tilgå menuen og så derefter trykke på opdater ikonet. Men man kan også bare trække ned, på selve den hjemmeside du er inde på, hvorefter der kommer et lille opdater ikon frem. Når du slipper skærmen, så opdaterer Chrome hjemmesiden.

Se det lille opdaterings ikon? Når du slipper skærmen, så opdaterer Chrome hjemmesiden.

Skift hurtigere faner sådan her

Skal du hurtigt skifte i mellem dine åbne faner, så er der forskellige måder at gøre dette på. Men den hurtigste og mindst kendte er denne: Swiper du til den ene eller den anden side på adresselinien, så skifter du imellem åbne faner. Trækker ned på adresselinien, så får du et overblik over alle åbne faner, hvor du her frit kan vælge.

Har du andre gode tips til Chrome? Så giv det endelig videre i kommentarerne.

Læs også: De bedste vejr apps til Android