Sådan ser du din iPhones rigtige signalstyrke [TIP]

Har du oplevet at din iPhone afbryder dit opkald selvom du burde have signal? Med en hurtig genvej kan du få vist signalstyrken som tal.

Sådan ser du din iPhones rigtige signalstyrke [TIP]

På din iPhone findes der en gemt funktion der hedder “Field Test Mode”, som giver dig mulighed for at se og tjekke en række tekniske detaljer omkring telefonen. Dette værktøj bruges primært af teknikere hvis din iPhone fx er på værksted. Men det kan altså også bruges til en række andre ting, som fx at tjekke din iPhones rigtige signalstyrke. 

For at få nogen som helst gavn at dette tip, så skal man selvfølgelig også kunne forstå hvordan signaltallene hænger sammen. Tallene hænger ikke særligt logisk sammen idet signaltallet altid er negativt (altså med et minus foran), men der er alligevel en ret simpel måde at læse det dem på. Kort sagt; jo lavere tallet er, desto dårligere er dit signal. Teknisk går tallene går fra -40 (bedste signal) til -140 (dårligste signal/nærmest intet signal) For at gøre det meget simpelt kan man stille det således op:

  • Alt over -80 er et fint signal og vil give dig fuld signalbar.
  • Alt under -110 er et dårligt signal.

Når du nærmer dig en signalstyrke på -105 vil du opleve en forringet lydkvalitet. iPhonen vil normalt droppe opkaldet når signalstyrken ligger over -110. På -110 vil lydkvaliteten være meget ringe og det vil være svært at høre noget.

Læs også: Nyt bud på lille iPhone med nyt navn

iPhone Field Test
Sådan kommer du ind i “Field Test Mode” på din iPhone.

Sådan kommer du ind i “Field Test Mode”

Nu har du forstået sammenhængen i signalstyrken og er klar til selv at prøve det på din iPhone. For at komme ind i “Field Test Mode” skal du gå ind i “Telefon” app’en (som hvis du skulle foretage et almindeligt telefonopkald) og indtaste dette: *3001#12345#*. Herefter trykker du på det grønne telefon ikon, som du normalt ringer op med.

Efter du har gjort som beskrevet ovenfor vil de normale “signalbobler” være udskiftet med et tal. Så snart du trykker på “Home” knappen og går ud af Field Test Mode, så vil systemet vende tilbage til den normale signalbar.

Læs også: Apple skrotter de synlige antennelinjer i iPhone 7

Hvis du fremover oplever dårlige signal kvalitet eller et dropper opkald, så kan du altså tjekke din signalstyrke med dette lille tip.

Mere til sagen

Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 25/1/2016 var der nyt om emnet i en artikel der drejer sig om Nyt bud på lille iPhone med nyt navn – Læs videre her. Seneste nyheder om iPhone kan du læse her..