Undgå at mobilen stresser dig [TIP]

Tjekker du hele tiden din mobil for mails og Facebook-opdateringer, kan det ende med at give dig stress

Undgå at mobilen stresser dig [TIP]

Er du typen, som hele tiden skal tjekke din mobil, for at se om der er kommet nye beskeder, vigtige mails fra dit arbejde, eller bedårende kattebilleder på Instragram, så skal du måske til at skrue lidt ned for dit forbrug.

Flere eksperter og stressklinikker melder om en stigning i stressede patienter, hvor mobilen bliver nævnt som en af de direkte stress-fremkaldende årsager.

Hvis du oven i juletravlheden vil undgå ekstra stress, er her et par simple råd, som kan hjælpe lidt på vej.

Læs også: Mobiltelefonen stresser de unge

Lav ”medie-tid” hvor du må tjekke din telefon

Sæt nogle faste tider af på forhånd, hvor du giver dig selv frit slag på mobilen, på den måde vil du sikkert også opnå, at være mere nærværende med de mennesker du er sammen med.
Vi kender nok alle den ven på caféen, som ikke kan lade telefonen være i fred, men hele tiden, lige skal et eller andet på mobilen. På den måde undgår du også at føle, at du SKAL svare på den arbejdsmail der er tikket ind kl. 21.30, som sandsynligvis også godt kan vente med svar til dagen efter.

Facebook notifikationer

Slå notifikationer fra

Har du Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter og lignende sociale apps installeret på din telefon, kan du risikere, at der popper notifikationer op, hvert andet øjeblik, som du er nødt til at tjekke.
Slå eventuelt notifikationerne fra på disse tjenester, og tjek så dine profiler, i din fastsatte medie-tid.

Læs: Fjern alle notifikationer i en bevægelse fra din Windows Phone telefon

Undgå mobilen i soveværelset

Undgå telefonen i soveværelset

Mange har som vane, at tjekke sin telefon som det sidste, inden at de går i seng. Det er generelt en rigtig dårlig idé. Det lys som din skærm udsender fra mobilen, giver nemlig signal til hjernen om, at nu starter dagen, og du vil derfor have sværere ved at falde i søvn, hvis du som det sidste netop har tjekket Instagram.
Sæt i stedet din oplader i et andet rum, brug et gammeldags vækkeur til at komme op om morgenen med, og få en god nats søvn, uden forstyrrelser.

Prøv eventuelt at følge reglerne et par uger, og se om du kan mærke en forskel på din hverdag.

Har du selv nogle gode personlige erfaringer, så del dem gerne i kommentarerne herunder.