Fokus: Android Auto, trådløse højtalere og mobilabonnementer til ældre

Ugens Fokus-afsnit stiller skarpt på Android Auto mod Android Automotive, nogle virkelig gode trådløse højtalere og mobilabonnementer til ældre.

Fokus: Android Auto, trådløse højtalere og mobilabonnementer til ældre

Vi er klar med endnu et afsnit af Fokus, som i denne gang kigger nærmere på Googles Android Automotive-platform til biler, og hvordan det kan sammenlignes med det nuværende Android Auto. De to andre hovedemner er premium trådløse højtalere og mobilabonnementer til ældre.

Som altid vender vi ugens mest populære historier og svarer på seernes spørgmål. Har du et spørgsmål omkring mobiltelefoner, anden teknologi eller et bestemt, som du gerne så os tage op i Fokus, så skriv til os på Facebook eller skriv en kommentar under artiklen.

Læs også: Fokus: Bedste kameramobiler, vildt elbil-batteri og abonnement-tips

Android Auto og Automotive

Hvad er Android Auto og hvad er Android Automotive? Det svarer jeg på i ovenstående video. Selvom de har et lignende navn, så er der stor forskel på de to platforme.

Android Auto er indbygget på din mobiltelefon (i hvert fald hvis du har Android 10. Har du ikke Android 10, så skal du hente appen på APKmirror) og tilsluttes en kompatibel bil med et kabel. Få biler kan tilslutte via WiFi, men som regel anvendes et kabel. Herefter kan mobilen styres på bilens indbyggede skærm, både med berøring på skærmen og med stemmestyring. Uden at fjerne hænderne fra rattet kan man navigere, svare på SMS’er, sætte musik på og meget mere.

Læs også: Disse biler har Android Auto og Apple CarPlay

Android Automotive kan det samme som Android Auto, og meget mere. Her kræves ikke en tilsluttet mobiltelefon, for Automotive er et fuldt infotainment-system, udviklet specielt til biler. Så udover de funktioner som Android Auto har, så kan Automotive styre bilens funktioner, såsom aircondition, kameraer, sensorer og meget andet – og det kan selvfølgelig styres med stemmen.

Læs også: Android Auto og Android Automotive – Hvad er forskellen?

Se med i videoen, hvor vi også snakker om high-end trådløse højtalere til hjemmet og mobilabonnementer til ældre.

Læs også: Sådan får du Android Auto til din bil [TIP]

Vi bringer hele tiden nye videoer på vores fælles Youtube-kanal, Teknofil. Så skynd dig ind og abonnér, så du ikke går glip af kommende videoer.

Flere artikler om Mobiltelefon

Næste artikel om temaet er også interessant. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 7/5/2020 fulgte vi op med et indlæg om Afstemning: Budget-, mellemklasse eller flagskibsmobil? – Historien bringes videre her. Få også seneste nyt om emnet her.