Fokus: Bedste kameramobiler, vildt elbil-batteri og abonnement-tips

I denne uges Fokus giver vi vores bud på de bedste kameramobiler, snakker om et vildt nyt batteri til elbiler og kigger nærmere på teleselskabernes fordele og tjenester.

Fokus: Bedste kameramobiler, vildt elbil-batteri og abonnement-tips

Det er endnu en gang blevet fredag og derfor også tid til denne uges Fokus. En video-serie, som vi hver fredag står klar med, på vores fælles Youtube-kanal, Teknofil.

I denne uge har vi tre hovedemner:

  • De bedste kameramobiler på markedet.
  • Nyt elbil-batteri med op til 2000 kilometers rækkevidde.
  • Fornuftige fordele, tjenester og samlerabbatter ved landets teleselskaber.

Derudover tager vi en række af ugens mest populære historier op, og så svarer vi som sædvanlig på seernes gode spørgsmål.

Nyt elbil-batteri med 4-5 gange længere rækkevidde

300, 400 eller 500 kilometer er hvad man normalt kan forvente at hive ud af batteriet i elbilen. Og det er ofte her, ud over prisen, som afgører valget mellem el-, diesel og benzinbil. Men hvad nu hvis elbilen kunne holde hele 2000 kilometer på en opladning?

Det kan faktisk snart blive en realitet. Den australske Brighsun New Energy har udviklet et Lithium-svovl-batteri, som, i forhold til nuværende lithium-ion-teknologi, kan indeholde hele 5-7 gange så meget energi i forhold til vægt.

Der er længe blevet gransket over  Lithium-svovl-batterierne, hvor der har været en udfordring ved op- og afladning, hvor batteriet udvider og trækker sig sammen, og derved revner. Det problem har disse forskere angiveligt løst.

Lithium-svovl-batteriet har flere fordele. Det har nemlig også en længere holdbarhed, er bedre for miljøet og kan ende med at blive billigere end lithium-ion-batteriet.

Virksomheden er i gang med de afsluttende tests af batteriet, hvorefter de forventer at have en kommerciel version klar i løbet af 2021.

Læs også: Nyt elbil-batteri lover en rækkevidde på 2000 kilometer

De bedste kamera-telefoner på markedet

Kameraet i mobiltelefonen er noget af det vigtigste hos forbrugerne, og derfor samtidig noget mobilproducenterne har stort fokus på at forbedre og udvikle nye funktioner til. Mobiltelefonernes kamera er i dag blevet så godt, at man sagtens kan lade kompakt- og spejlreflekskameraet blive hjemme, medmindre man har nogle helt specifikke behov.

Mobilkameraerne tager ikke kun gode billeder, men er også sjovt at bruge og kan mange ting. Med flere forskellige type kameraer i ét, så er det lidt ligesom at rende rundt med et kæmpe spejlrefleks og en taske med forskellige objektiver. Der er ultra vidvinkel, telefoto med optisk zoom, farve filter, makrokamera, dybdesensorer og meget mere, som giver mobilkameraet en utrolig stor fleksibilitet.

Selvom kameraerne generelt er blevet gode, så er nogle mobiler bedre end andre i netop denne disciplin. I videoen ovenover er vi omkring producenterne Samsung, Huawei, Apple og Sony. De gode kameramobiler gentager vi lige her, for jeres skyld:

Samsung Galaxy S20+. Pris omkring 7.500 kroner.
Se aktuelle priser på Samsung Galaxy S20+

Samsung Galaxy S10+. Pris omkring 6.500 kroner.
Se aktuelle priser på Samsung Galaxy S10+

Huawei P40 Pro. Pris omkring 7.500 kroner.
Se aktuelle priser på Huawei P40 Pro

Huawei P30 Pro. Pris omkring 4.000 kroner.
Se aktuelle priser på Huawei P30 Pro

iPhone 11 Pro. Pris omkring 8.500 kroner.
Se aktuelle priser på iPhone SE 2020

Sony Xperia 1. Pris omkring 5000 kroner.
Se aktuelle priser på Sony Xperia 1

Et rigtig godt alternativ til ovenstående er OnePlus 8 Pro, som også kommer med et af de bedste kameraer.

Har du et spørgsmål til os?

Går du og grubler over hvilken mobil du skal købe eller har andet mobil- og tech-relateret spørgsmål, så skriv endelig til os. Vi udvælger spørgsmål og tager dem i næste Fokus-video.

Fortællingen fortsætter

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 30/4/2020 kom der flere nuancer om emnet med en artikel med temaet Samsung Galaxy S20+ eller OnePlus 8 Pro – hvilken skal du vælge? – Følg det videre forløb her. Seneste nyheder om Mobiltelefon finder du her..