Teleselskab vil stoppe sms-mobning

Et nyt mobbe-filter hos Telenor skal forhindre uønskede sms-beskeder i at nå frem.

Teleselskab vil stoppe sms-mobning

Siden februar har Telenor i Norge tilbudt deres kunder en service med “mobbe-filter”, og indtil videre tegner det sig til at være en succes.

Nu kan “mobbe-filtret” imidlertid også være på vej til Danmark.

– “Vi er meget positivt indstillet overfor filtret og satser på at lancere det indenfor det næste år i Danmark,” siger Peter Glüsing, pressechef i Telenor Danmark, til nyhedsbureauet Newspaq.

Filret fungerer ved, at man på teleselskabets hjemmeside har en konto, hvor man indtaster de numre, man ikke ønsker at modtage sms-beskeder fra. Forsøger et af disse numre alligevel at sende en sms til én, får de en advarsel retur.

Man også kan få sms-beskederne registreret i et mail-system. Dette kan være til hjælp til mobberens forældre eller i værste fald politiet.

“Funktionen var egentlig udviklet til at beskytte børn mod mobning, men det har vist sig også at være brugbart for kvinder, som bliver forfulgt af voldelige ekskærester, og kendte personer som bliver forfulgt af fans og lignende,” fortæller Asle Lessum informationschef hos Telenor Norge.

Det er endnu uvist, hvornår Telenor Danmark begynder at tilbyde servicen.

Seneste tilføjelse til historien

Her følger vi op med den seneste udvikling. mobilsiden gik videre med sagen. 28/8/2009 kom den efterfølgende historie med en artikel med temaet Bibob kontrolleres nu af CBB Mobil – Følg den videre udvikling her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.