Apple kan overraske alle med et helt nyt produkt

Endnu en "One More Thing" fra Apple er måske lige om hjørnet. Når Apple skyder præsentationen fra årets WWDC i gang, kan det være med en stor overraskelse.

Apple kan overraske alle med et helt nyt produkt

Ifølge et nyt rygte kan en præsentation af et augmented reality (AR)-headset fra Apple være tættere på end nogensinde.
Mandag den 6. juni er det tid til den indledende keynote, der åbner årets World Wide Developer Conference (WWDC), og den kan meget vel afsluttes med det, Apple kalder “One More Thing” – altså et helt nyt produkt.

Læs også: Apple kan komme med abonnementstjeneste til sit AR/VR-headset

One More Thing…

Mange af os husker nok Steve Jobs “One More Thing”-sætning, da iPhonen først blev præsenteret. Den seneste One More Thing, vi blev præsenteret for, var Apple Watch, der kom samtidig med iPhone 6 i september 2014.

Spørgsmålet er mere, hvorfor en præsentationen af et AR-headset kan være så stor en overraskelse? Det skyldes blandt andet, at selv de mest indsatte analytikere som Mark Gurman har været tilbageholdende med at komme med at udpege WWDC som tidspunktet, hvor Apple ville præsentere headsettet.

Det nærmeste han er kommet, er en lancering i år. Ifølge Gurman har Apple Board for nylig haft mulighed for at teste en prototype af headsettet, hvilket lyder jo som en snarlig lancering, men han troede måske ikke rigtigt på en præsentation allerede ved WWDC.

Læs også: Apple kan have afsløret planerne for mixed reality-headset

RealityOS er styresystemet i AR-headsettet

Men nu kan piben have fået en anden lyd takket være en ny udvikling. Parker Ortolani fra The Verge hævder, at Apple har registreret et nyt trademark, RealityOS. De fleste er overbevist om, at RealityOS er navnet på styresystemet i Apples AR-headset.

Trademarkregistreringen har datoen 8. juni 2022 som deadline for en international registrering. Det er altså en dato, der ligger blot dage efter WWDC-keynoten, og det er ikke ualmindeligt, at den slags deadlines sættes lige efter en præsentation.

I teksten til registreringen står der ifølge Ortolani, at den gælder specielt for ”wearable computer hardware.”

Udviklere skal præsenteres for den nye hardware

Men en præsentation af AR-headsettet er frem for alt sandsynlig set ud fra et udviklerperspektiv. For at bruge et headset skal man have apps, og det betyder, at udviklerne skal til at komme i gang med at udvikle apps til headsettet, hvis de skal være klar ved lanceringen. Som oftest lanceres et Apple-produkt blot dage efter præsentationen, men det gælder ikke helt nye produktkategorier. Da iPhone, iPad og Apple Watch blev præsenteret første gang, gik der flere måneder, inden de havnede på hylderne i butikkerne.

Kan alt dette betyde, at en præsentation er lige på trapperne? Ikke nødvendigvis, men der er ting, der taler for det. Mark Gurman har tidligere udtalt, at headsettet efter hans opfattelse bliver præsenteret ved et live Apple-event, ikke et virtuelt. Det giver mening, man vil jo have de første reaktioner fra personer, der rent faktisk fysisk kan prøve headsettet.

Nu er årets WWDC virtuelt med den vigtige detalje, at der alligevel kommer til at være en lille gruppe udviklere og gæster til stede fysisk. Der er med andre ord personer til stede, der kan teste demoer af headsettet.

Hvordan det hele udspiller sig, ved vi om en uges tid. Da Apple Watch blev præsenteret, havde Tim Cook for resten et på armen, da han stod på scenen. Måske kommer han denne gang til at stå med et headset.

Læs også: Apple WWDC 2022 finder sted den 6. juni