Apple sikrer varemærket xrOS til det kommende XR-headset

xrOS kan blive navnet på styresystemet til Apples kommende mixed reality headset, når det, forventer man, kommer i løbet af 2023.

Apple sikrer varemærket xrOS til det kommende XR-headset

Analytikerne forventer det første mixed reality headset fra Apple i løbet af 2023. Efter sigende har Apple valgt et nyt navn til styresystemet til headsettet – xrOS – i stedet for realityOS eller rOS.

Det ser Bloomberg som et tegn på, at lanceringen finder sted snart.

”XR” står for eXtended Reaity, en betegnelse brugt om headsets, der både kan håndtere VR, virtual reality, og AR, augmented reality. VR foregår helt i CGI-miljø, mens AR lægger data og billeder ovenpå den virkelige verden.

Headsets som Meta Quest 2 kører VR med en smule AR, de nye Quest Pro er bedre til AR, og Microsofts HoloLens og Googles Glass har fokus på AR.

Andre store aktører er Valve, HTC og Sony, der allerede tager imod forhåndsbestillinger på PSVR2.

Se også: Test af HTC Vive Focus 3

Første nye segment for Apple i mange år

Dette er det første nye markedssegment for Apple, siden lanceringen af Apple Watch i 2015.

Det var ikke det første smartwatch på markedet, langt fra, men det og andre typer tilbehør er blevet en massiv succes for Apple. I den seneste rapport for Q4 trak “Wearables, Home and Accessories” flere penge ind i salg end iPad, og der var ikke langt op til Mac.

Headsettet får formentlig får sin egen appbutik og sin egen version af Apples basis-apps som Messages og Maps. Der vil være værktøjer til samarbejder i VR samt en VR-version af FaceTime. Det lyder med andre ord som om, Apple vil gå i krig med Zuckerbergs Metavers.

Apple har allerede erfaring med AR via sine LiDAR-udrustede iPhones og iPads, der kan skabe en 3D-scanning af omgivelserne og sætte virtuelle genstande ind i den. Vi har tidligere hørt, at også XR-headsettet kommer til at benytte LiDAR.

Se også: Priser på VR headset

Reality One, Reality Pro eller RealityOS?

Når det kommer til navnet på headsettet, ansøgte Apple for nogle måneder siden om varemærkerne Reality One og Reality Pro. Det er uvist, om de navne også bliver ændret, nu hvor styresystemet kan have fået et nyt navn.

Det er også muligt, at Apple går tilbage til RealityOS som det endelige navn for styresystemet.