Fem nye Toyota-elbiler kommer til Europa

Toyota ser ud til endelig at tage elbiler mere seriøst. Toyota er på vej med fem elbiler til bZ-familien, der kommer til Europa.

Fem nye Toyota-elbiler kommer til Europa

“Elbiler er det nye premium,” sagde Thomas Ingenlath, direktøren for Polestar, under præsentationen af Polestar 3. Det kunne der være noget om. Vil man være med hvor det sker, skal man kunne tilbyde kunderne fuldelektriske biler. Det tyder på, at dette for alvor er gået op for Toyota, der ellers har været tilbageholdende i dette skifte. Toyota har netop annonceret, at de vil bringe hele fem nye elbiler til Europa.

Se også: Nyheder om elbiler

En lille elbil fra Toyota på vej

De kommende elbiler fra Toyota vil alle være en del af bZ-familien, der står for “beyond zero”.

Den første af dem vil være en lille elbil, der efter planen skal lanceres næste år. Matt Harrison, der er chef for Toyota Motor Europe, bekræftede over for Automotive News Europe, at de planlægger at udvide deres portefølje af helt elektriske biler og bringe nye modeller til Europa.

Sidste år gav Toyota en forsmag på sin fremtidige serie af elbiler, og blandt dem var en lille crossover. Denne lille bil skal angiveligt danne grundlag for den kommende lille SUV, som forventes at debutere i 2023 og højst sandsynligt vil blive kaldt bZ2X.

Et andet crossover-koncept fra Toyota blev vist på Los Angeles Auto Show i sidste måned. Denne skulle blive til en kompakt SUV, der er større end bZ2X og lidt mindre end den nuværende bZ4X.

Denne model forventes at nå markedet i 2025 og vil blive kaldt bZ3X.

Der skulle også være en elektrisk sedan fra Toyota på vej til Europa. Faktisk er den allerede tilgængelig i Kina som bZ3, og det vil ikke kræve nogen større indsats fra Toyotas side at lancere den i Europa.

Overraskende nok bliver den femte model en elektrisk pickup-truck, som igen blev vist frem på et arrangement i Tokyo sidste år.

Toyota elbil bZ
Konceptbilerne Toyota bZ Compact SUV og Toyota C-HR Prologue.

Se også: Hvad dækker en elbilforsikring?

Hybridbiler er stadig vigtige for Toyota

Ingen af de modeller, der er planlagt til lancering i Europa, vil blive fremstillet i nogen af de europæiske lande. Toyota ønsker at udvide salget af elbiler til 50 procent af alle solgte biler inden 2030, og forventer, at dette tal vil ligge på 10 procent i 2025.

På trods af øget fokus på fuldelektrisk biler forventer Toyota, at op til 80 procent af elbil-salget vil komme fra hybrid- og plug-in-hybridbiler.

Se også: Test af elbiler