Test, bedømmelse og pris på Skoda Elroq

Elroq er en elektrisk SUV med lang rækkevidde, hurtig opladning, god plads til familien og et nyt design. Vi varmer op til test af Skoda Elroq.

Test, bedømmelse og pris på Skoda Elroq

Elroq er en af de mest lovende nye elbiler i 2024. Den kompakte SUV byder ind med nyt design, gode specifikationer, mere plads end konkurrenterne og en attraktiv pris.

Se også: Sammenlign, se priser og bestil testkørsel i elbil

Kort om Skoda Elroq

Skoda Elroq kan gå hen og blive en kæmpe hit i Danmark, når den lanceres senere i år. Vi ser meget frem til at teste den nye elbil fra Skoda, som ligner en oplagt elbil i mange danske husstande.

På trods af at Elroq ikke er lanceret endnu har Skoda afsløret mange detaljer om bilen. Der er her tale om en kompakt SUV med fem siddepladser, der både rummelig og praktisk i byen.

Først og fremmest viser Elroq fremtiden for Skoda med et nyt design. Det er den første bil fra Skoda med det nye Modern Solid-designsprog. Væk er logoet fra kølerhjelmen – nu står der blot Skoda.

Vi forventer også, at Elroq vil have et helt nyt og mere minimalitisk interiør i stil med elbiler fra Tesla og Volvo EX30 – dog med enkelte fysiske genvejsknapper.

Elroq kommer i fire forskellige versioner: Elroq 50, 60, 85 og 85x. De tre første har baghjulstræk, mens 85x har firehjulstræk. Rækkevidden er op til 560 km og ydelsen fra 170 hk og op til 299 hk. En Elroq kan lynlade fra 10-80 procent på under 28 minutter og en fuld opladning ved 11 kW klares på cirka 8 timer.

Det er dog kun 85 og 85x der er udstyret med det største batteri på 77 kWh. Basismodellen har 52 kWh, mens 60 lander på 59 kWh. Rækkevidde for disse er endnu ikke oplyst.

Elroq har en længde på 4.500 mm, og dermed længere end konkurrenterne. Vi forventer derfor også, at den er mere rummelig på bagsædet. Pladsen i bagagerummet er på 470 liter, som med bagsæderne lagt ned bliver til 1.580 liter.

Skoda Elroq udstyres med en 5 tommer førerskærm og en 13 tommer infotainmentskærm – identisk til Skoda Enyaq og nyere Volkswagen-elbiler. Softwaren er den nye opgraderede og forbedrede version. Her er også trådløs Apple CarPlay og Android Auto.

Hvad med prisen på Skoda Elroq? Vi forventer at en Skoda Elroq vil koste fra 275.000 kr.

Se også: Priser, specifikationer og billeder af Skoda Elroq

Konklusion på test af Skoda Elroq

Er Skoda Elroq den bedste elektriske familiebil til en overkommelig pris? Det kan vi ikke svare på endnu, men Elroq ser med et flot design, gode specifikationer, rummeligt indre, et godt infotainmentsystem og ikke mindst en skarp pris lovende ud.

Vi er ikke klar med en test endnu, men inden længe vil siden her blive opdateret med testresultat for Skoda Elroq, hvor du vil kunne se dens samlede bedømmelse samt fordele og ulemper ved denne elbil.

Du vil også kunne se en vejledende pris og de mest oplagte alternativer til den.

Skoda lancerer officielt Elroq den 1. oktober.

Se også: Disse elbiler klarer sig bedst i test

Alternativer til Skoda Elroq

Vi ser frem til at testkøre Skoda Elroq, der dog vil få stor konkurrence fra de mange alternativer. Blandt alternativernei prisklassen er elbiler som Ford Explorer, Volvo EX30, Kia EV3, Hyundai Kona Electric, BYD Atto 3 og Nissan Ariya.

Se også: Test af de nyeste elbiler i Danmark

Billeder af Skoda Elroq