Xiaomi overhaler Apple som næststørste mobilproducent

I august måned har Xiaomi solgt flere smartphones end Apple, og dermed er den kinesiske producent verdens næststørste producent - men kun for en kort stund.

Xiaomi overhaler Apple som næststørste mobilproducent

Xiaomi har i august måned indtaget andenpladsen i analyseinstituttet Counterpoint Researchs månedlige opgørelse over de største mobilproducenters globale salg af smartphones.

Dermed har Xiaomi overhalet Apple, som er blevet henvist til tredjepladsen, mens Samsung beholdt sin førsteplads.

Se også: De bedste priser og tilbud på Xiaomi-telefoner

Apple dykker, mens Xiaomi vækster

Xiaomis salgstal har været stabile i august, mens Apple har oplevet et stort fald forud for lanceringen af iPhone 16-serien, idet forbrugerne holder igen for at vente, til de kan købe de nyeste iPhones, der netop er lanceret.

At Apple kun lancerer nye iPhones én gang om året giver disse store udsving i salgstallene i løbet af året, mens Xiaomi har et langt mere stabilt salg af telefoner, som i løbet af året er svagt stigende.

Foto: Counterpoint Research

Xiaomis salg er vokset med hele 22 procent fra januar 2024 og til i dag. Ifølge Counterpoint er en af årsagerne til, at Xiaomi nu overhaler Apple, Xiaomis succes i prisklassen under 2.500 kroner. Her er det særligt Redmi 13- og Note 13-serien, som har været vældig populære på tværs af Xiaomis vigtigste markeder som Indien, Sydøstasien, Latinamerika og Mellemøsten og Afrika.

Se også: Top 5: Bedste mobiltelefon til prisen

Xiaomi vil overhale Apple

I de næste måneder vil Apple med al sandsynlighed genvinde positionen og måske endda også overgå Samsung på grund af lanceringen af iPhone 16-serien.

Men Apple skal formentlig vænne sig til tanken om ikke at kunne beholde positionen som den næststørste mobilproducent for evigt.

Xiaomi annoncerede i august 2023, at producenten har som mål at slå Apple og blive verdens andenstørste mobilproducent. Og det er bestemt ikke umuligt, for allerede i 2. kvartal 2021 solgte Xiaomi flere smartphones end Apple.

Xiaomis brede portefølje af telefoner gør, at du finder Xiaomis telefoner er på vores top 5-lister over de bedste mobiltelefoner til prisen, bedste Android-telefoner til prisen og billigste telefoner.