Ny opdatering til iPhones er skyld i dårlig batteritid

iPhone-ejere klager over dårlig batteritid efter at have installeret nyeste iOS 18-opdatering. Er der en løsning?

Ny opdatering til iPhones er skyld i dårlig batteritid

Efter at have opdateret til iOS 18 oplever mange iPhone-brugere en meget forringet batteritid.

Se også: 6 tips til bedste holdbarhed på iPhonens batteri

iPhones mister hurtigt strøm

Mange ejere af iPhones oplever problemer med batteritiden på iPhones. I starten virkede det til at være isoleret til nyeste iPhone 16-serien, men andre modeller er angiveligt også ramt.

I de fleste tilfælde mister iPhones meget strøm, når de ikke er i brug. Det tyder på, at en baggrundsaktivitet kan være årsag til problemet.

Senest har Apple rullet iOS version 18.01 ud, der byder på mange fejlrettelser, men det har angiveligt ikke forbedret batteritiden.

Problemer med batteridræn er vanskelige at diagnosticere, fordi iPhone-brugsvaner varierer så meget fra person til person og fra dag til dag.

Berørte brugere har prøvet at slå ProMotion fra, deaktivere Always On-displayet, slå baggrundsopdatering af apps fra, fjerne widgets, slå mobilnettet fra og nulstille deres iPhones helt. Men der er endnu ikke fundet en løsning på problemet, der virker hos alle.

Se også: Sammenlign tilbud på brugte iPhones

Forvent ringere batteritid efter en softwareopdatering

Man skal dog forvente, at en iPhone vil have kortere batteritid efter en softwareopdatering.

For det første vil der altid være fejl i en stor softwareopdatering, som Apple i tiden efter vil få rettet op på. Disse kan betyde, at batteritiden nedsættes.

En anden årsag er, at iPhonen skal “have styr på” den nye opdatering. Med det menes der, at en iPhone i de første dage efter opdateringen vil indeksere filer. Det vil have en negativ effekt på batteritid og ydeevne.

For de fleste løser problemet med dårlig batteritid på iPhone sig med lidt tålmodighed.

Se også: De absolut bedste iPhones