Afstemning: Hvor meget RAM og lagerplads har din mobil?

Flere og flere smartphones begynder at komme med 12 og 16 GB RAM og helt op til 512 GB lagerplads – mere end hvad mange bærbare computere har. Men hvordan er din telefon konfigureret?

Afstemning: Hvor meget RAM og lagerplads har din mobil?

Vi skal ikke mere end 5 år tilbage, før de gennemsnitlige topmodeller havde 2-3 GB RAM, og hvor 32 GB indbygget lagerplads var meget almindeligt.

Siden da er der sket en del. RAM og intern lagerplads er blevet bedre og billigere at fremstille, så hvert år rykker grænserne sig for de maksimale kapaciteter i en telefon.

For tiden begynder gamingtelefoner som ZTE Nubia Red Magic 5G, ASUS ROG Phone 3 og Lenovo Legion Phone Duel at komme i varianter med helt op til 16 GB RAM, og siden januar 2019 har Samsung fremstillet 1 terabyte eUFS-løsninger til smartphones. Det har vi endnu til gode at se i en smartphone.

Til gengæld har der siden 2018 været smartphones med 512 GB lager, og skulle det ikke være nok, har det i flere år også været muligt at købe microSD-kort med samme kapacitet.

Men hvordan er din mobil konfigureret? Har du en – i dag – relativ lille mængde RAM på for eksempel 2-4 GB RAM, eller er du helt oppe på eksempelvis 12 GB RAM? Og hvor meget lagerplads har du i din telefon? Afgiv dit svar i de to afstemninger nedenfor og uddyb eventuelt din valgte konfiguration i en kommentar.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...