Oral-B GENIUS, den får din tandlæge til at smile [TEST]

Med denne eltandbørste oplever du, at tandbørstning kan blive helt underholdende.

Oral-B GENIUS, den får din tandlæge til at smile [TEST]

For de fleste er noget som tandbørster sikkert lige så interessant, som at skulle gennemgå sine nuværende forsikringer. Et nødvendigt onde, men ikke det som står øverst på dagsordenen.

Men da et medlem af redaktionen netop havde gennemgået omfattende tandlægebehandling og selv var i markedet for at opdatere sin gamle manuelle tandbørste, faldt det naturligt at tage et kig på Oral-B GENIUS 9000.

Oral-B GENIUS her er hvad du får med i pakken

Oral-B Genius 9000 er topproduktet fra Oral-B og det kan ses når du pakker salgsæsken ud.

Den indeholder, ud over tandbørsten, et rejseetui, en holder til 4 børstehoveder, samt en sugekop som skal bruges til Position Detection, som vi kommer ind på senere i anmeldelsen.

Som en lille ekstra feature, kan du oplade tandbørsten direkte, mens den ligger i rejseetuiet, og samtidig er der en USB udgang så du kan oplade din telefon, direkte igennem rejseetuiet, når dette er sluttet til en stikkontakt. 

 

i den tilhørende app, kan du personliggøre din tandbørste med din foretrukne farve

Hvad kan tandbørsten ?

Hvad er det så som denne tandbørste kan, som din eksisterende eltandbørste ikke kan ?

Her er hvad Oral-B selv skriver i deres pressemateriale

Den klinisk dokumenterede 3D-rengøringsteknologi oscillerer, roterer og pulserer for at nedbryde og fjerne op til 100 % mere plak end med en almindelig, manuel tandbørste.

Oral-B Genius9000 har 7 egenskaber: Pro Clean (dybderengøring), Daglig rengøring, Tandkødspleje, Blød, Hvidgørende, Tungerengøring og Bluetooth-teknologi.

Oral-B GENIUS og den tilhørende app tager digital vejledning til næste niveau ved at gøre brugeren opmærksom på, hvad der rent faktisk sker under hver enkelt børstning.
Den giver øjeblikkelige tips, der kan forbedre mundhygiejnen, og brugerne får en professionelt styret børsterutine.

Udover dette er Oral-B lettere og slankere, og har nu en batteritid på ca. 14 dage, ved 2 daglige tandbørstninger.

 Undersøgelser viser, at op til 80% bruger for lidt tid i mindst ét område af munden under tandbørstningen

i appen kan du få vist billeder, nyheder osv under din tandbørstning

Det som er det smarte ved Oral-B Genius 9000 er den tilhørende app. Tandbørsten kommer med de samme ting som man ellers kender fra Oral-B serien, den giver signal hvergang 30 sekunders børstning er foretaget, og den lyser op og brummer hvis du børster for hårdt.

Men her kan du samtidig hente den tilhørende app, som kommer til iOS og Android, og gøre din tandbørstning lidt sjovere og bedre.

Der er i alt 6 programmer som du kan følge i app’en – Pro Clean (dybderengøring), Daglig rengøring, Tandkødspleje, Blød, Hvidgørende, Tungerengøring og Bluetooth-teknologi.

Jeg har primært i testperioden kørt med daglig rengøring, men har også taget et par afstikkere til hvidgørende, som er et 14 dages program.

Man kan i den medfølgende app vælge at få vist underholdning mens man børster sine tænder, det kan være nyheder, sjove fakta, ens egne billeder eller videoer.

Tandlægerne anbefaler at man børster tænder minimum 2 minutter 2 gange dagligt, og jeg må sige, at når jeg bruger Oral-B GENIUS 9000 sammen med den tilhørende app, så forlænger jeg min børstetid markant. Der er en meget sjov feature i app’en, hvor du på verdensplan kan se den gennemsnitlige børstetid, for alle brugere af app’en, den gennemsnitlige børstetid for brugerne lige nu er 2 minutter og 27 sekunder.

Hvis man er til lidt lir, så kan man også via app’en lave sin egen personlige styling af tandbørsten. På tandbørsten er der en LED ring, som man kan vælge sin egen personlige farve på, imellem 12 forskellige muligheder.

Med Position Detection lærer du at børste dine tænder rigtigt.

En anden funtion er Position detection. Her er der en medfølgende sugekop som du sætter op på dit spejl og placerer mobilen. Herefter vil du så kunne se præcist på app’en hvor du børste dine tænder, samt hvis der er områder du børster for meget, eller for lidt.

Efter tandbørstning får man denne oversigt.

Konklusion

Oral-B GENIUS 9000 er en rigtig lækker tandbørste. 

Den vejledende pris står til kr. 2700,- jeg har dog heldigvis med en hurtig Google søgning fundet den flere steder til de omkring kr. 1300,-

Der er ingen tvivl om, at i testperioden har jeg fået børster tænder længere og grundigere end jeg normalt gør. Til daglig bruger jeg en billigere model fra Oral-B.

Det som gør at jeg får børstet bedre er helt klart den medfølgende app.

Men her kommer ulempen så også. 

Normalt har jeg sjældent min mobil med mig, når jeg børster tænder, det har udelukkende været i testperioden, at jeg har taget den med på badeværelset 2 gange dagligt. 

For mig vil det ikke være naturligt, at jeg ved min daglige tandbørstning tilslutter app’en og bruger programmet, men det er selvfølgelig op til den enkeltes smag og behag.

Ved en vejledende pris på kr. 2700 synes jeg at der er tale om et meget dyrt produkt, i forhold til hvad man reelt får mere for pengene i forhold til en 600-700 kroners tandbørste fra Oral-B.

Men da jeg som sagt nemt har kunne finde tandbørsten til 1200-1300 kroner, som jeg synes er en rimelig fair pris, vil jeg ikke lade det trække ned i den samlede bedømmelse.

Oral-B GENIUS 9000 ender på i alt 5 stjerner.