Jabra Move Wireless – Pæn til prisen [TEST]

Jabras trådløse Move-headset er prisvenligt, lyder godt, er pæn at se på og fri for kabler. Og så er den dansk.

Jabra Move Wireless – Pæn til prisen [TEST]

Danske Jabra blev oprindeligt kendt for sine professionelle headsets, men med produkter som den prisvenlige ’Move’ kan producenten skabe sig et navn hos det brede publikum.

For de fem hundrede kroner du i dag må slippe for Jabra Move, leverer det danske selskab nemlig et stærkt bud på et trådløst begynder-headset.

Se også:  Plantronics BackBeat 100: Bedst til en ting [TEST]

Jabra Move Wireless
Foto: Jabra

Jabra Move specifikationer

Type: halv-lukket, on-ear
Materialer: Metal, tekstil, plast
Mål: 172 x 146 x 59 mm, 150 gram
Ydelse: 40mm driver, 20 – 20.000 Hz respons
Batteri: 8 timer trådløst, 3 timers micro-USB opladning
Kabellængde: 100 cm, medfølger.
Tilslutning: Bluetooth 4.0, 3,5mm stik
Farver: rød, blå eller sort
Pris: Fra omkring 500 kroner

Jabra Move Wireless
Jabra Move Wireless byder på alle de funktioner man kan ønske sig. Foto: Mobilsiden.dk

Jabra Move er ikke skabt til at konkurrere med markedets førende headsets, men skal som øvrige budgetprodukter forstå at trimme specifikations- og funktionslisten til, uden at kvaliteten forsvinder helt.

Den øvelse synes Jabra at være sluppet godt fra. Den er bygget på et snusfornuftigt miks af metal, plast og tekstil.

Bøjlen er af metal og giver hele konstruktion den fornødne stivhed – vægten er dog holdt nede på rimelige 150 gram. Du finder plasten to steder i Mover: omkring ørekopperne og i form af simililæder til ørepuderne.

Hverken bøjlen eller kopperne kan holdes, hvilket gør Move lidt uhandy når den skal pakkes sammen. Den hviler dog fint omkring nakken, takket været sin behagelige tekstilfinish.

I salgsæsken vil du også opleve, at Move er skabt til at ramme et lavt prisleje. Udover det obligatoriske micro-USB opladekabel samt et 3,5 mm kabel på kun 100 cm, hvilket er lidt kortere end sædvanligt.

Læs også:  Plantronics BackBeat FIT – Skræddersyet til løbeturen [TEST]

Jabra Move Wireless
Jabra Move Wireless er mere solid og behagelig end gennemsnittet. Foto: Mobilsiden.dk

Komfortabel størrelse

Ud over at være godt skruet sammen, er Move blandt en af de mere behagelige on-ear headsets. Den er trådløs, hvilket altid er et plus, men formår at klemme sig fast uden at presse for hårdt på ørerne. On-ear headsets kan dog være lidt belastende på ørerne i længden – efter en time eller to skal mine ører da også have et hvil.

Betjeningen fungerer via fysiske knapper – hvilket typisk fjerner enhver tvivl om hvorvidt en funktion er aktiveret. Knapperne er dog en kende små og umedgørlige og det kræver derfor lidt tilvænning før de aktiveres med 100 procents træfsikkerhed.

Til gengæld understøtter Move alle de features man kan forvente af et moderne headsets: volumen op/ned, spol frem/tilbage samt aktivering af Siri eller Google Now. Det funker bare.
Selve tilslutningen er også en smal sag. Paragrafferne ordnes via Bluetooth 4.0 og Move kan huske op til 8 forskellige enheder.

Du kan samtidig få Move til at veksle mellem dine to mest brugte enheder – eksempelvis din laptop og din smartphone og skifte fra den ene til den anden enhed ved et enkelt klik.
Android-brugere kan dog savne, at NFC ikke er inkluderet i Move – det ville forenkle parringen yderligere, mens audiofile nok vil savne den krystalklare lyd fra AptX-standarden.

Se også:  Jabra Halo Smart – Stærk til prisen [TEST]

Jabra Move Wireless
Lyden fra Jabra Move Wireless kan være både god og dårlig. Foto: Mobilsiden.dk

God lyd – under de rette forhold

Jabra Move er altså rig på funktioner og ganske komfortabel – men hvad med det vigtigste, lydkvaliteten?

Her viser Jabra Move sig at være en lidt skizofren sag, for alt efter hvordan du bruger den, vil du få forskellige indtryk.

Lyden leveres af to 40mm drivere, som gør det godt så længe de ikke udfordres for meget. Holder du igen med at skrue op får du et flot, veldisponeret lydbillede hvor både bas, mellemtoner og diskanter lyder markant bedre end hvad prisen sætter en i udsigt. I stuen eller kontoret er den oplagt.

Skruer du op for at overdøve støjen fra trafikken, flyveren eller ungerne vil Jabra Move tilgengæld hurtigt vise sig fra sin mindre pæne side, hvor især basen får lov til at forvrænge.

Selve headset-funktionerne har tydeligvis arvet noget DNA fra Jabra og deres headset-knowhow. Mikrofonen virker upåklageligt og meget støj fra omgivelserne – noget du sjældent vil opleve i dette prisleje.

Hele pakken afrundes af et kapabelt batteri der rutinemæssigt lever op til de lovede 8 timers driftstid. Og skulle det ikke slå til, har du en back-up i det medfølgende kabel.

Jabra Move Wireless
Jabra Move Wireless er et stærkt bud på et prisvenligt headset. Foto: Mobilsiden.dk

Et interessant kompromis

Jabra Move er skabt til at give maksimalt med stil, lydkvalitet og trådløse funktioner i en prisvenlig pakke – en opgave som Move langt hen ad vejen løser med bravour.

Særligt headsetfunktionerne har imponeret, mens designet og byggekvaliteten fremstår som vellykkede. Moves største last skal nok findes i selve højtalerenhederne og deres tendens til at miste pusten når volumen nærmer sig det maksimale.

Alt i alt vil du dog få meget headset for få penge med Jabra Move – og det fortjener derfor 4½ ud af 6 stjerner.

Se også:  JBL E45BT – lidt for skrabet [TEST]

Fordele:

  • Pænt design
  • Stærk konstruktion
  • Gode headset-funktioner
  • Skarp pris

Ulemper:

  • Forvrænger ved høj volumen
  • Kan ikke foldes
  • Skrabet ekstraudstyr
 

Emnets videre forløb

Siden vi publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 27/3/2017 publicerede redaktionen sagen om Jabra Speak 710 – stor lyd til både forretning og ferie – Læs her. Seneste nyt om emnet finder du her.