Test: Huawei Freebuds 3 – God lyd til en god pris

Anmeldelse: Huawei Freebuds 3 er et fremragende sæt helt trådløse in-ear hovedtelefoner. Der findes sæt med bedre lyd, men Freebuds 3 slår dem på prisen.

Test: Huawei Freebuds 3 – God lyd til en god pris

Producenternes bud på trådløse in-ear hovedtelefoner vælter i denne tid ud på markedet, for de har vist sig at være utroligt populære blandt forbrugerne. Apple sælger AirPods i massevis og andre producenter vil gerne have en bid af kagen. Sennheiser, Sony, Libratone, B&O, Jabra og mange flere har vi haft fingrene i, men nu er turen kommet til Huawei bud på trådløs in-ear-lyd.

På trods af et genkendeligt design, så skal Huawei Freebuds 3 bestemt ikke undervurderes. Freebuds er voksne nok til at stå på egne ben og leverer god lyd, god byggekvalitet, aktiv støjreduktion, trådløs opladning og meget mere til en meget konkurrencedygtig pris.

Læs også: Test af Jabra Elite 75t

Huawei Freebuds 3: Fordele og ulemper

Fordele:

  • God og fyldig lyd
  • Aktiv støjreduktion
  • Fornuftig pris
  • Sidder godt i ørerne
  • Lang batteritid med etuiet
  • Trådløs opladning

Ulemper:

  • Ingen lydstyrkeregulering på hovedtelefonerne
  • Lukker meget uønsket lyd ind
  • Ingen IP-certificering
 
Huawei Freebuds 3
Huawei Freebuds 3 vejer kun 4,5 gram stykket og sidder godt i ørerne. Foto: Mobilsiden.dk

Huawei Freebuds 3: Designet er set før

Det er svært at tro på, at Huawei med Freebuds 3 ikke har hentet design-inspiration fra Apples AirPods. Men kigger på rundt på gaderne i Danmark, så opdager man hurtigt, hvor populære AirPods og deres genkendelige design er. Så det er måske ikke så dumt et træk af Huawei, som heldigvis laver Freebuds 3 i både sort og hvid.

Man kunne frygte at noget der ligner en kopi ville byde på ringere byggekvalitet, men tyder ikke på at være tilfældet. Både Freebuds 3 hovedtelefonerne er lavet af plastik, men af en rigtig god kvalitet og de virker solide. Jeg fik dem til test inden julen, hvor både jeg, hustruen og børnene aktivt har brugt dem, og de fremstår som nye.

Det AirPods-lignende design er lykkes godt for Huawei, for hovedtelefonerne har en god pasform og sidder godt og behageligt i ørerne. Personligt er jeg mere til in-ear med propper, der lukker udefrakommende lyde ude, men flere ved jeg foretrækker det åbne design, så de bedre kan orientere sig og ikke bliver “lukket ude”.

Læs også: JBL lancerer ny serie af hovedtelefoner

Huawei Freebuds 3 spiller godt

Lydmæssigt må jeg blankt erkende, at jeg ikke havde de store forventninger til Huaweis bud på trådløse hovedtelefoner, men den overbevisning kunne jeg hurtigt pakke væk. Freebuds 3 spiller overraskende godt og har, på trods af det åbne design, en meget fornuftig bas.

Huawei Freebuds 3 slår lydmæssigt hverken Jabra Elite 75t, AirPods Pro, Libratone Track Air+ eller flere af konkurrenter, men spiller med en overbevisende kvalitet, som langt de fleste vil være fuldt ud tilfredse med. Her er masser af fine detaljer i de høje toner, samtidigt med at lyden er behagelig og har en god bund. Når der er meget støj omkring, så bliver Freebuds 3 ramt hårdt at deres åbne design, hvor meget uønsket lyd slipper ind og ødelægger oplevelsen. Det er derimod ikke noget man oplever på de in-ear hovedtelefoner, der lukker til med eartips/ørepropper.

Aktiv støjreduktion hjælper
Det er ikke mange in-ear hovedtelefoner i denne prisklasse, der tilbyder aktiv støjreduktion, men det gør Huawei Freebuds 3. For at følge op på ovenstående, så hjælper den aktive støjreduktion i Freebuds 3 på udefrakommende lyd. Dog ikke mere effektivt end fx Sonys støjreduktion i WF-1000XM3, men det fjerner alligevel en god del af støjen.

Brug appen til Huawei Freebuds 3
Sammen med Freebuds 3 kan man bruge den tilhørende Huawei AI Life-app, der giver en række brugbare funktioner. Her kan man blandt andet se batteri på højre og venstre hovedtelefon samt på etuiet, vælge genvejstaster, slå aktiv støjreduktion til/fra og ikke mindst opdatere dem. Det er ikke et must at bruge appen, men det kan klart anbefales, specielt til styring af støjreduktion, som jeg personligt slår fra i stille omgivelser og til, når jeg står nede på gaden.

Læs også: Test af Libratone Track Air+

Huawei Freebuds 3
Huawei AI Life-appen kan med fordel bruges med Freebuds 3. Foto: Mobilsiden.dk

God batteritid i Huawei Freebuds 3

Med det medfølgende opladningsetui giver Freebuds 3 sammenlagt 20 timers lytning, hvilket er et stykke fra Jabra Elite 75t med 27,5 timer, men bestemt godkendt. Hovedtelefonerne holder til cirka fire uden at komme i etuiet, hvilket er mere end rigeligt til de fleste. Det tager omtrent 45 minutter at oplade Freebuds 3 i opladningsetuiet, så man er ret hurtigt køreklar igen.

Opladningen af selve opladningsetuiet til Huawei Freebuds kan klares på to måder: med USB-C kabel og med trådløs opladning, hvor en kablet opladning tager cirka 1 time. Jeg har med stor glæde benyttet mig at begge dele. Det er desuden heller ikke mange trådløse in-ear hovedtelefoner i prisklasse, der tilbyder trådløs opladning, uden køb af tilbehør.

Læs også: Test af JBL Tune 120TWS – Energisk trådløs lyd

Huawei Freebuds 3
Huawei Freebuds 3 hovedtelefonerne og det medfølgende etui giver tilsammen 20 timers batteritid. Foto: Mobilsiden.dk

Konklusion: Huawei Freebuds 3 er et godt køb

Huaweis 100 procent trådløse in-ear hovedtelefoner har overrasket mig meget positivt. Her får man god lyd, behagelig pasform, god batteritid med opladningsetuiet til en fornuftig pris på omkring 1.199 kroner.

At Huawei derudover har formået at fylde Freebuds 3 med lækre ting som aktiv støjreduktion, trådløs opladning og en god medfølgende app-oplevelse er til prisen imponerende. Har du en Huawei, eller en anden Android-mobil, og er på jagt efter hovedtelefoner. så er Huaweis Freebuds 3 et oplagt bud.

Det åbne design er en smagssag, dog går det i støjende områder ud over lyden. Aktiv støjreduktion hjælper, men slår ikke lukkede modeller, der giver masser af passiv støjreduktion. Til gengæld kan man bedre orientere sig og mange kan ikke lyde følelse af at være “lukket inde” af ørepropperne. Alt i alt kan Huawei Freebuds 3 varmt anbefales.

I vores test lander Huaweis Freebuds 3 på 5 ud af 6 stjerner.

Huawei Freebuds 3
Foto: Mobilsiden.dk

Opfølgning på artiklen

Redaktionen har fulgt sagen og her er den seneste opdatering. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 23/12/2019 kom den efterfølgende historie med et indlæg omkring Overblik: Mobilsiden har fået nye ejere og Huawei lever stadig – Den videre historie om temaet finder du her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..