Test: JBL Tune 120TWS – Energisk trådløs lyd

Anmeldelse: Man sætter hurtigt pris på JBL Tune 120TWS's fine energiske bastunge lyd og trådløse frihed, men ergonomien er ikke gennemtænkt.

Test: JBL Tune 120TWS – Energisk trådløs lyd

Tune 120TWS er et nyt sæt helt trådløse in-ear hovedtelefoner fra velkendte JBL, der er et fristende billigt alternativ til andre lignende hovedtelefoner på markedet. Apple AirPods, Jabra Elite 65t, Libratone Track Air+Sony WF-1000XM3 og Sennheiser Momentum True Wireless koster alle over 1.000 kroner, hvor JBL Tune 120TWS har en vejledende pris på 799 kroner og allerede er set til kun 699 kroner.

Tune 120TWS spiller med JBLs velkendte Pure Bass-lyd, hvor der er skruet op for bassen, men stadig med en fin deltaljeret diskant. Sættet spiller i 4 timer og kommer med et opladningsetui, der, ifølge producenten, giver op til 12 timer ekstra.

Vi har haft JBL Tune 120TWS til test og her er vores oplevelser.

Fordele og ulemper: JBL Tune 120TWS

Fordele:

  • Spiller godt – bastunge
  • Pænt design og god byggekvalitet
  • Solid Bluetooth-forbindelse
  • God pris

Ulemper:

  • Pasformen kunne være bedre
  • Etuiet er større og tungere end konkurrenternes
  • Ingen opladning med USB-C
  • Ingen beskyttelse mod vand og støv
 
JBL Tune 120TWS
JBL Tune 120TWS er et rigtig godt sæt trådløse in-ear hovedtelefoner, hvis de altså sidder ordentligt i dine ører. Vi havde udfordringer med pasformen. Foto: Mobilsiden

Designet på JBL Tune 120TWS

JBL Tune 120TWS er et ganske nydeligt sæt in-ear hovedtelefoner. TWS, True Wireless Sound, giver et hint om, at ingen kabler er nødvendige – lige bortset fra når de skal lades op. De er større end på JBLs egne billeder viser og stikker længere ud af ørene, men heldigvis ikke så langt, at det irriterer og ser fjollet ud.

De er lavet i hård blank plastik og virker solide. I stedet for touch-input, så er de udstyret med fysiske knapper, der skal trykkes ret hårdt på. Det kræver at man holder på de små hovedtelefoner, når de skal betjenes, hvis de ikke skal sidde permanent fast i øret.

Opladningsetuiet er ligeledes udført en hård plastik og føles ganske robust. Det er større og føles ikke helt så lækkert udført som de dyrere alternativer, men kvaliteten er bestemt godkendt. De to hovedtelefoner bliver i etuiet holdt fast af to små magneter, så de ikke falder ud når etuiet åbnes.

Med i æsken finder man tre sæt eartips: lille, mellem og stor størrelse. Det burde være muligt for de fleste, at finde en passende størrelse. Det har dog vist sig at være lidt af en udfordring at få JBL 120TWS til, at sidde ordentligt fast. De holdes udelukkende fast af de små eartips, hvor de fleste andre in-ear hovedtelefoner er udformet på en måde, så deres kabinetter støtter i øregangen og giver mere support. Vi har oplevet at Tune 120TWS alt for let glider ud og skal ofte trykkes ind igen, specielt hvis man går, løber eller lignende. Skal de sidde nogenlunde fast, så skal de presses godt ind og man får hurtigt ondt i øregangen.

Men ører er forskellige og måske passer de bedre på andre – det er altid svært at konkludere noget på pasform for in-ear hovedtelefoner. Vi har haft flere til at prøve dem, hvor alle havde udfordringer med pasformen. Derfor vil vi klart anbefale, at man prøver dem inden køb, så man ved de sidder ordenligt.

JBL Tune 120TWS
Her ser man et billede af Tune 120TWS fra JBLs hjemmeside, hvor de sidder usandsynligt langt inde i personens øre og ser lidt mindre ud end i virkeligheden. Foto: Mobilsiden
JBL Tune 120TWS
I mine ører stikker Tune 120TWS længere ud og kan umuligt komme længere ind. Her ses en sammenligning med Jabra Elite Active 65t. Jabra til venstre og JBL til højre. Foto: Mobilsiden

Op til 16 timers batteri

Ifølge producenten giver JBL Tune 120TWS 4 timers musik på en opladning, med det medfølgende opladningsetui er vi oppe på samlet 16 timer. Det er nogenlunde hvad vi har oplevet, men vi har oplevet lidt problemer med opladningsetuiet, der meget hurtigt taber strøm. Selv når hovedtelefonerne er fuldt opladet, så taber etuiet stadig strøm. Om det er hovedtelefonerne der stadig oplades, selvom de er fuldt opladte, eller hvor strømmen forsvinder hen ved vi ikke. Ligger Tune 120TWS opladte på bordet i etuiet, så står man hurtigt med et batterifladt etui, hvilket slet ikke er optimalt. Det burde dog være noget JBL rimeligt let kan løse med en softwareopdatering.

Opladningsetuiet er desværre kun udstyret med MicroUSB opladning, hvor det kunne være rart at bruge kablet til mobiltelefonen, der allerede sidder klar i strømadapteren.

Efter 15 minutter i opladningsetuiet spiller JBL Tune 120TWS cirka en time.

JBL Tune 120TWS
Opladningsetuiet til JBL Tune 120TWS er større og tungere end konkurrenternes, men tilbyder ikke længere batteritid. Foto: Mobilsiden

Godkendt Pure Bass-lyd

JBL Tune 120TWS er de mest bastunge trådløse in-ear hovedtelefoner vi har testet. Det er bestemt ikke noget JBL lægger ikke skjul på og kalder lyden for “Pure Bass”. Er du glad for ekstra bas, så er Tune 120TWS bestemt noget for dig.

De spiller specielt godt når der lyttes til popmusik, hiphop/rap og rock, men akustisk, blues og lignende er ikke deres stærke side. På trods af den heftige bas, så spiller 120TWS med en overraskende god klarhed. Diskanten er detaljeret og bækkener, hi-hat og andre højere lyde fremstår rigtig fint. Der er et fint stereoperspektiv og transparens i musikken.

Til samtaler gør JBL Tune 120TWS det også rigtig godt. Stemmer er klare og tydelige og de indbyggede mikrofoner giver også en godkendt lyd.

Tune 120TWS har indbygget Google Assistent og Siri. Tryk to gange på højre hovedtelefon og assistenten aktiveres automatisk, men du skal være klar på at få ondt i ørene. Lyden fra assistenten er nemlig meget højere end fx musik.

JBL Tune 120TWS: Konklusion

JBL Tune 120TWS er til prisen et rigtig godt sæt trådløse in-ear hovedtelefoner. For under 700 kroner får man trådløs frihed, god lyd, opladeetui, pænt design og solid byggekvalitet. 

De er ikke perfekte. Specielt pasformen volder problemer og der er lidt udfordringer med opladningsetuiets batteri, og den manglende beskyttelse mod støv og vand kan bekymre. Til gengæld har der absolut ingen problemer været med bluetooth forbindelsen mellem de to hovedtelefoner og mobiltelefon. 

Prøv dem inden du køber, og er du heldig at de sidder ordentligt, så er de et rigtig godt køb.

JBL Tune 120TWS lander på 4 ud af 6 stjerner.

Videre nyt om Musik

Fortællingen sluttede absolut ikke her. mobilsiden fulgte op på historien. 13/6/2019 kørte vi et indlæg med tematikken Nu kan du tilføje Spotify til dit abonnement hos 3Klik her for at åbne artiklen.. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..