Test: Libratone Track Air+ – Fortræffeligt in-ear med ANC

Anmeldelse: Libratones nye trådløse in-ear hovedtelefoner, Track Air+, med aktiv støjreduktion er intet mindre end fantastiske.

Test: Libratone Track Air+ – Fortræffeligt in-ear med ANC

Danske Libratone lancerede i juli måned to sæt helt trådløse in-ear hovedtelefoner, Track Air+ og Track Air, med et helt ens udseende, men kun Plus-modellen er udstyret med aktiv støjreduktion. In-ear hovedtelefoner besidder allerede ret god passiv støjreduktion, så vi var spændte på om aktiv støjreduktion overhovedet ville give mening. Det korte svar er ja.

På trods af den aktive støjreduktion og IPX4-beskyttelse mod vand, er Libratone Track Air+ ufatteligt lette – hver hovedtelefon vejer sølle 5,6 gram. Ifølge producenten er batteritiden oppe på 24 timer, inklusive det medfølgende opladningsetui. Etuiet tilbyder desuden både kablet- og trådløs opladning. Indmaden byder blant andet på et nyt Qualcomm QCC5121 chipsæt, Bluetooth 5.0 og AptX.

Vi har testet Libratone Track Air+, godt i grundigt, i en uges tid og vi er ikke i tvivl: Det er et af de allerbedste ledningsfri in-ear vi har haft til test. Prisen ligger på 1.499 kroner, altså en del billigere end Apple AirPods med det Qi-udstyrede etui.

Fordele:

  • Utroligt lette og har god pasform
  • Lyder fantastisk
  • Effektiv aktiv støjreduktion
  • Let og kompakt opladningsetui
  • Lang batteritid
  • Sved- og vandafvisende IPX4

Ulemper:

  • Der savnes bedre mulighed for at finjustere lyden
  • Der kan opstå vindstøj ved fx løb/cykling
  • Appen er for langsom
 
Libratone Track Air Plus
5,6 gram. Mere vejer Libratone Track Air+ ikke. Foto: Mobilsiden
Libratone Track Air Plus
Solidt, lækkert bygget og flot at se på – Libratone Track Air+. Foto: Mobilsiden

Designet på Libratone Track Air+

Jeg blev ret forbavset da jeg først fik Libratone Track Air+ i hænderne, for de er helt utroligt lette. Opladningsetuiet, med hovedtelefonerne i, vejer kun 36 gram og hver hovedtelefon er nede på 5,6 gram. Den lave vægt er ikke kun imponerende, men hjælper til med den gode komfort de har.

Track Air+ er både nydelige at se på og røre ved. Den yderste del er i metal, aluminium vil jeg gætte på, og resten er i mat og blank plastik. De virker solide og godt bygget. I ørerne stikker de mere ud end Jabra Elite 65t, men meget mindre end fx Apple Airpods. Der medfølger fire forskellige størrelser ear-tips, hvor jeg endte med “medium”, der er den næststørste. 

Hovedtelefonerne sidder virkelig behageligt i ørerne. Den lave vægt og den gode ergonomi gør, at jeg kan have dem på i lang tid uden at føle ømhed. Udover at de sidder behageligt, så sidder de også sikkert. Jeg kan hoppe, ryste hovedet og headbange (kun til ære for denne test), men Track Air+ bliver trygt siddende.

Opladningsetuiet til Track Air+ er ikke det mest ekstravagante vi har set, men det er til gengæld det mindste og letteste. Skal det være fancy eller transportabelt? Jeg hælder klart til det sidste: let, lille og praktisk. Til opladning er det udstyret med både kabel, USB-C heldigvis, og Qi trådløs opladning. Har du fx en mobiltelefon med omvendt trådløs opladning, så kan den trådløst lade Track Air+ op.

Libratone Track Air Plus
Etuiet er det mindste og letteste vi har testet. Foto: Mobilsiden
Libratone Track Air Plus
Der er USB-C indgang til opladning og indbygget trådløs opladning i etuiet. Foto: Mobilsiden

Stilhed og velafbalanceret god lyd

De små Libratone Track Air+ er udstyret med aktiv støjreduktion, noget man ikke ser i mange helt trådløse in-ear hovedtelefoner. Ifølge producenten bliver støj reduceret med op til 30dB. Jeg har prøvet ANC’en på gaden i København, i S-toget, på cykelturen og på kontoret og kan meddele at det virker. Rigtig godt faktisk. Men lad os starte med lyden.

Lyden i Track Air+ er klassisk Libratone. Nydelig transparent diskant, god mellemtone og en anelse ekstra bas. De spiller med en virkelig god dynamik og dybde, der overgår min tidligere favorit, Jabra Elite 65t. Jeg har lyttet til akustisk, pop, rap og heavy – Track Air+ dur til det hele.

God lyd bliver endnu bedre når musikken er uforstyrret. Kombinationen af passiv og aktiv reduktion er vanedannende og der skal ikke skrues meget op, før den virkelige verden helt forsvinder og der bare er musik tilbage. 

Det kunne være lækkert, hvis
man kunne have 2-3
forudindstillede ANC-niveauer,
som man kunne skifte mellem
på hovedtelefonernes
betjeningspanel.

I Libratones app finder man forskellige indstillinger til hovedtelefonerne, blandt andet styring af ANC og betjening på hovedtelefonernes sidepaneler. Appen er nødvendig, hvis man vil have mest muligt ud af Track Air+. Desværre er den ofte langsom til at åbne og registrere hovedtelefonerne. Den er afprøvet på både Samsung Galaxy S10+ og OnePlus 7 Pro, altså nogle af de hurtigste telefoner på markedet.

ANC’en kan indstilles til manuel, automatisk og ambient. Ved manuel kan man vælge i mellem 30 forskellige niveauer af ANC og ved automatisk tilpasser de sig automatisk omgivelserne. Har du brug for bedre at kunne høre dine omgivelser, så er Ambient-indstillingen din ven. Personligt er jeg mest til selv at styre ANC-niveauet, men den automatiske indstilling fungerer efter hensigten. Løber eller cykler du (eller blæser det bare rigtig meget) vil du kunne opleve vindstøj, men det kan minimeres ved at sætte ANC’en et sted mellem trin 13 og 16.

Man kan i appen indstille forskellige betjenings-genveje. Fx kan man sætte dobbelttryk på højre hovedtelefon til at være Play/pause og venstre til Google Assistent. 

Normalt bruger jeg kun to, måske tre, ANC-niveauer på Track Air+: Niveau 13 og ANC fyret helt op på niveau 30. Hver gang skal jeg desværre åbne appen for at ændre dette. Det kunne være lækkert, hvis man kunne have 2-3 forudindstillede ANC-niveauer, som man kunne skifte mellem på hovedtelefonernes betjeningspanel.

I appen er der desværre ingen equalizer at lege med, men kun tre presets at vælge i mellem: neutral, ekstra bas og ekstra diskant. Jeg er helt klart mest til neutral-indstillingen, men ville elske at kunne finjustere.

Alt i alt lyder Track Air+ virkelig godt og ANC’en er virkelig effektiv. Opkald klarer Track Air+ også rigtig godt. Både dig der ringer op og personen i den anden ende oplever god lyd.

Libratone Track Air Plus
I appen kan man vælge i mellem tre ANC-indstillinger: Manuel, automatisk og ambient. Foto: Mobilsiden
Libratone Track Air Plus
Man kan i appen også vælge hvilke genveje betjeningspanelerne på hovedtelefonerne skal have og vælge i mellem neutral, basfyldt og lyd med mere diskant. Der er ingen equalizer. Foto: Mobilsiden

Lang batteritid

Libratone påstår op til 6 timers batteritid med ANC aktiveret, og inklusiv opladningsetuiet hele 24 timer. I testen fik jeg sneget mig lige over 6 timer, så det må siges at være godkendt. Jeg har endnu ikke fået opbrugt batteriet i etuiet, men det er der en grund til.

Det er nemlig utroligt let at komme til at oplade etuiet. For det første er der endelig blevet smidt USB-C indgang i, så man nu kan bruge samme stik Android-mobilen bruger. Derudover så er etuiet udstyret med trådløs opladning. Det sidste har jeg haft stor glæde af. Libratone laver deres egen trådløse oplader, men du kan bruge hvilken som helst, inklusive en mobiltelefon i Samsung Galaxy S10-serien eller Huaweis Mate 20 Pro eller P30 Pro.

Libratone Track Air Plus
Trådløs opladning er indbygget i etuiet til Libratone Track Air+. Foto: Mobilsiden

Konklusion: Libratone Track Air+ er virkelig gode

Libratones Track Air+ lyder godt, har vanedannende dejlig aktiv støjreduktion, lækkert design, virkelig god komfort og så fylder meget lidt i lommen. Der er meget jeg kan lide ved dem og meget lidt jeg ikke kan lide. 

Appen er til tider for sløv, der er ingen finjustering af lyden og der kan opleves vindstøj, dog kun når der er rigtig meget vind. Men det er i småtingsafdelingen og helt ærligt er Track Air+ nu min personlige favorit i kategorien trådløse in-ear hovedtelefoner. Jeg kan kun anbefale Track Air+, hvis du er på jagt efter en sæt trådløse in-ear.

Prisen på 1.499 er desuden helt fair. Du skal betale mere for Airpods-modellen med trådløst opladningsetui, hvor lydkvaliteten er langfra Track Air+ og der er heller ingen ANC.

Libratone Track Air+ fortjener 5,5 ud af 6 stjerner.

Libratone Track Air+
Foto: Mobilsiden