Først i Danmark: Minitest af Samsung Galaxy S III Mini

EKSKLUSIVT: Samsung Galaxy S III Mini er den lille efterfølger til Samsungs S III. Vi har prøvet, om den er interessant.

Først i Danmark: Minitest af Samsung Galaxy S III Mini

På papiret og ud fra et marketingssynspunkt er det en vanvittig god idé med en ny version af Samsung Galaxy S III, der med over 20 millioner solgte enheder på verdensplan, er Samsungs hidtil bedst sælgende smartphone.

Ikke nok med, at Galaxy S III er kommet i nye farvevarianter, samt er på vej i en 4G-LTE version (der også vil virke i Danmark) – ja, så lander der i midten af november altså også, Galaxy S III Mini.

Alle disse udgaver er med til at forlænge levetiden for Galaxy S III, rent salgsmæssigt, men det booster også kendskabet, samt skruer forventningerne til en S IV’er op.

Men er S III Mini så overhovedet interessant? Vi har helt eksklusivt, som de første i Danmark, minitestet den.

Bare en Galaxy S Advance?

Mange havde ønsket sig en fuldt-spec’et udgave af S III – blot i et mindre format. Men sådan skulle det ikke gå. Mini’en er ikke blot udstyret med en mindre skærm og mindre fysiske mål, den er også nedgraderet i hardwaren.

Så hvor man med S III fik 1,4 GHz quad-core processor, fås nu kun en 1,0 GHz dual-core i S III Mini, noget af en nedgradering.

 – S III Mini mod Galaxy S Advance

Dermed ligner Galaxy S III Mini faktisk mere en ny udgave af Galaxy S Advance, der primært har været solgt gennem Bilka og Elgiganten, end en S III-version.

Samsung Galaxy S III Mini
Samsung Galaxy S III Mini. (Foto: Mobilsiden.dk).

Jelly Bean hjælper på performance

Samsung Galaxy S III Mini lander med Android 4.1 Jelly Bean, hvilket performance-mæssigt hjælper mobilen ganske betragteligt på vej.  Så selvom processoren er relativt lille, er S III Mini ikke uudholdelig at anvende.

Men på den prototype vi har modtaget, kan det konstateres, at der alligevel er langt op til den smoothness Galaxy S III med Jelly Bean-opdateringen byder på. Det mærkes tydeligt, at der ER tale om en mindre hardware.

 – Første kig på Samsung Galaxy S III 4G

Jeg giver dog Samsung arbejsdsro til at fintune softwaren inden den endelige release, for der kunne godt bruges nogle tweaks hist og her.

Samsung Galaxy S III Mini
Samsung Galaxy S III Mini. (Foto: Mobilsiden.dk).

Meget bedre størrelse

Jeg tester for tiden Galaxy Note II, der er så stor, at den spiser andre smartphones til morgenmad. Galaxy S III opleves også af mange som stor, og derfor hilses Mini’en også velkommen.

I stedet for 4,8 tommer skærm er vi nu nede på 4 tommer, hvilket gør at langt de fleste, kan skrive SMS’er med én hånd.

S III Mini ligger meget bedre i hånden end Note II eller Galaxy S III, så netop derfor, vil den være interessant for mange, som ønsker sig S III, men stadig synes størrelsen (eller prisen) er i overkanten.

Men her kunne køberne også overveje den mindre kendte Galaxy Ace 2, der koster lige under 2.000 kroner uden abonnement, og så spare 1.000 kroner.

Samsung Galaxy S III Mini
Galaxy S III og Samsung Galaxy S III Mini. (Foto: Mobilsiden.dk).

Flot skærm!

Med sine 4 tommer (800 x 480 pixels) og Super AMOLED-teknologi, er der tale om en virkelig flot skærm, der står klart og med masser af power. Så på dette punkt, er S III Mini en god oplevelse.

Jeg synes ikke, man som sådan lægger mærke til den mindre opløsning, da skærmen jo er på færre tommer, end topmodellen.

S III Mini vejer i øvrigt kun omkring 111 gram. Designet er fuldkommende som på S III, og materialevalget, er forsat faldet på plastik.

Samsung Galaxy S III Mini
Samsung Galaxy Note II, Galaxy S III og Samsung Galaxy S III Mini. (Foto: Mobilsiden.dk).

Skal du købe den?

Umiddelbart er Galaxy S III Mini, målt ud fra den ufærdige testenhed, bestemt en interessant smartphone, men det er vigtigt at gøre sig klart, at dette er IKKE en ”mini S III’er” men mere en ny version af S Advance.

Derfor vil jeg nok overveje at købe S Advance, der uden abonnement ligger helt ned til omkring 2.300 kroner, mod S III Minis 3.000 kroner i startpris. Eller købe Galaxy S II, der også bliver opgraderet til Android Jelly Bean, til omkring 2.500 kroner. Denne telefon har en bedre hardware end S III Mini.

Nu er dette jo kun et førstehåndsindtryk, og priserne kan nå at ændre sig, inden salgsstarten midt i november. Men det er også klart, at når Samsung benytter navnet ”Galaxy S III”, der er omgæret af succes, så hæves forventningerne også betragteligt til produktet.

 Web-tv: Første kig på Samsung Galaxy S III Mini

Vi bringer senere en komplet Galaxy S III Mini test, når det færdige produkt er klar.