Huawei MediaPad M5 – Android tablet med imponerende lyd [TEST]

Anmeldelse: Markedet flyder ikke med gode Android tablets, men Huawei MediaPad M5 er måske en af undtagelserne.

Huawei MediaPad M5 – Android tablet med imponerende lyd [TEST]

Som nævnt før, så er tablets ikke så populære, som de engang har været, dog bruger Mobilsiden.dk’s besøgende dem stadig meget. Størstedelen af de tablets der bliver solgt, og siden de først så lyset, er stadig Apple iPad. Men nu prøver Huawei med en ny tablet, som skulle byde på lækkert aluminiums design, god byggekvalitet, hele fire højttalere, stor flot skærm og muligheden for, at konvertere den til en lille bærbar arbejdstation. Vi tager et nærmere kig på Huawei MediaPad M5.

Specifikationer

Skærm: 10,8″
Skærmopløsning: 2.560 x 1.600 pixels
Processor: Kirin 960

RAM: 4 GB
Lagerplads: 32 GB eller 64 GB
Kamera: 13 megapixel bagkamera, f/2.2, autofokus + 8 megapixel frontkamera, f/2.2
Netværk: Mulighed for 4G/LTE version
Wi-Fi: Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, 2,4 GHz & 5 GHz
Sensorer: Accelerometer, lyssensor, kompas, gyroskop, fingeraftrykslæser, Hall-sensor og statusindikator
Lyd: Fire højttalere certificeret af Harman Kardon
Batteri: 7.500 mAh, Quick Charge 9 V / 2 A , USB-C
Software: Android 8.0 Oreo + EMUI 8.0
Pris: kr. 3.399 med WiFi og kr. 3.699 med LTE. Set til under 2.400,- hos Call Me.

Huawei MediaPad M5
Hele fire højttalere i Huawei MediaPad M5. Og de lyder godt, rigtig godt. Foto: Mobilsiden.dk

Designet og skærmen

Der er ingen tvivl om, at Huawei har fokuseret på, at lave en lækker og luksuriøs tablet i MediaPad M5. Den er bygget i et solidt stykke aluminium, og det føles rigtig lækkert. Skærmen runder en smule på forsiden, en såkaldt 2,5D skærm, og bliver fuldt op, af en behagelige runde sider. Så der er ingen skarpe kanter, der kan irritere de sarte håndflader. Det føles rart og utroligt lækkert og holdbart.

Huawei MediaPad M5
Flotte bløde sider og en rundet skærm i 2.5D. Foto: Mobilsiden.dk

Huawei opfordrer til, at man bruger tabletten liggende, altså horisontalt, med placeringen af deres logo. Dog finder man fingeraftrykslæseren på højre side af tabletten. Først virker det en smule mærkeligt, men det giver faktisk meget god mening når man tager den i brug.

Jeg synes stadig jeg har svært ved, at ramme den lille tænd/sluk knap, hvilket kan være irriterende. Hvor er ansigtoplåsning når man har allermest brug for det?

Displayet er på hele 10.8” med en opløsning på 2.560 x 1.600 pixels. Farverne er en smule overdrevne, som man ofte oplever med Huawei, men det ser godt ud, specielt når man ser video. Der er dog mulighed for, at ændre farvetilstand i indstillingerne, til mere naturlige farver.

Jeg savner en smule mere lys i displayet. Ved brug indenfor er det ikke et problem, med tager man den med ud, så kan det til tider godt være svært, at se hvad der foregår på skærmen.

Huawei MediaPad M5
Det er her den magiske lyd fra MediaPad M5 slippes ud. Foto: Mobilsiden.dk

Bagpå finder man en masse udboringer, som giver luft til de fire store højttalere, som vi beskriver senere i testen. Der er intet jackstik at finde, men der medfølger en dongle i salgspakken.

Huawei MediaPad M5
Intet Jackstik men dongle medfølger dog. Foto: Mobilsiden.dk

Software, ydelse og batteri

Huawei MediaPad M5 kommer med Android 8.0 og Huaweis EMUI brugerflade, også i version 8.0. Samme version som man ser det i Huawei Mate 10 Pro. Det fungerer rigtigt fint og alt foregår flydende. I EMUI’s brugerflade finder man masser af gode softwaretilføjelser til Android, som man kan vælge at bruge eller ej. Desværre er der i version 8 små underlige oversættelser her og der. Det er heldigvis nogle steder rettet i version 8.1.

Læs også: Sådan får du styr på Huawei telefoners strømstyring [TIP]

Opbevaringsrenser og vibrere?

Derudover oplever jeg, som tidligere nævnt med Huawei, at deres strømstyring ikke fungerer optimalt. Der er notifikationer jeg burde få, som jeg ikke gør. Også selvom disse apps har fået tilladelse til, at køre aktivt i baggrunden. En anden fejl jeg oplever er, at tabletten slet ikke kan finde min Chromecast i hjemmet. Lige meget hvad jeg gør, så vil den ikke godtage, at jeg rent faktisk har en Chromecast tilkoblet mit WiFi i hjemmet. Noget jeg aldrig har oplevet før.

Læs også: De bedste apps til Chromecast i 2017 [TIP]

Indbygget i EMUI er der en såkaldt computertilstand. Dvs. man har muligheden for, at tilkoble keyboard og mus, så man kan bruge tabletten som en mini computer. Meget i stil med en Windows desktop. Det fungerer ganske fint, men det kan dog ikke erstatte en rigtig bærbar. Det er desværre heller ikke mange apps, der er optimeret til denne desktop tilstand. Men det fungerer fint med Google Docs og det præinstallerede WPS office virker også udmærket.

Huawei MediaPad M5
Computertilstand på Huawei MediaPad M5. Der kan tilsluttes tastatur og mus. Foto: Mobilsiden.dk

Chipsettet er Huaweis Kirin 960 med 4 GB Ram. Der er fart over feltet og man føler ikke man mangler hestekræfter ved daglig brug.

Batteriet er på 7.500 mAh og understøtter lynopladning. En fuld opladning med den medfølgende adapter tager ca. tre timer. Tabletten holder rigtig fint strøm ved standby, men måske det er fordi apps bliver lukket og slukket for i baggrunden, hvilket ikke altid er positivt.

Læs også: Huawei fortsætter væksten: Sidder nu på 15 % af salget i Danmark

Huawei MediaPad M5
Huawei MediaPad M5. Foto: Mobilsiden.dk

Lyden

På Huawei MediaPad M5 finder man de såkaldte Quad Stereo højttalere. Det er fire højttalere, placeret rundt på hele bagsiden af MediaPad M5, certificeret af Harman Kardon. Som regel er lyden ikke noget vi bliver imponerede over på telefoner og tablets, lige med undtagelse af iPad Pro, men MediaPad M5 lyder godt. Den lyder faktisk ikke kun godt, men overbevisende godt. Den spiller klart med en imponerende dybde, og så kan den spille HØJT. Måske lidt for højt, da den ved højere lydstyrke kan blive en smule skinger.

Fordelen af de fire højttalere på bagsiden er samtidig, at det er umuligt at dække for lyden med hænderne. Lige meget hvor du holder vil du altid få samme gode lyd.

Dejligt at se en high-end Android tablet

Der er mange ting jeg rigtig godt kan lide ved Huawei MediaPad M5. Designet, byggekvaliteten, lyden og til dels skærmen. Alle ting som bedrager til en god medieoplevelse. Og det er vel egentlig det en tablet primært bruges til? Personligt kommer jeg ikke til, at bruge EMUI’s desktop lignende tilføjelse, men kan godt se ideen med det. Et dansk keyboard lavet til tabletten ligger i kr. 999,-.

Huawei MediaPad M5
Huawei MediaPad M5 ender på 5 ud af 6 stjerner. Foto: Mobilsiden.dk

Dog kan jeg ikke helt slippe den problematiske software og de lidt finurlige oversættelser. Samt hvorfor finder den ikke min Chromecast? Man kan håbe på en opdatering til version 8.1 af EMUI, som, i hvert fald på Huawei P20 Pro, er noget mere gennemført. Prisen er 3.399,- for WiFi versionen, så omtrent det samme som den nye iPad. Dog er den set til omkring 2.400,- ved Call Me. Til afspilning af video og lyd er MediaPad M5 virkelig god, til trods for den haltende EMUI brugerflade. Huawei MediaPad ender på fine 5 ud af 6 stjerner.

Fordele:

  • Flot display som fungerer godt til video
  • Lyden er mildt sagt imponerende for en tablet
  • Prisen – dog er den vejledende udsalgspris lidt høj
  • Designet og kvaliteten er i top

Ulemper:

  • Jeg oplever problemer til Huaweis brugerflade, bl.a manglende app notifikationer
  • Tænd/sluk knappen kan være svær at ramme
  • Hvor er ansigtsoplåsning?
 

Mere til stoffet

Der er sket en del siden vi bragte artiklen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 6/3/2018 gik redaktionen videre og fulgte op med en historie med fokus på Apple TV eller Chromecast – hvad skal du vælge? [DUEL] – Artiklen kan læses her. Få også seneste nyt om sagen her.