Samsung Galaxy S7 Edge: Samsungs bedste nogensinde [TEST]

Der er skruet helt op for imponator effekten i Samsungs stjernetelefon Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge: Samsungs bedste nogensinde [TEST]

Bløde kurver, hyperdisplay, avanceret teknologi og et lovende kamera – Samsung har ikke holdt igen med deres nyeste stjerne i deres mobilgalakse: Samsung Galaxy S7 Edge.

Opskriften er enkel, det sydkoreanske selskab har taget deres bedste topmobil nogensinde, Samsung Galaxy S6 Edge, og gjort den bedre på nærmest alle tænkelige punkter.

Det overrasker derfor ikke, at Samsung Galaxy S7 Edge skaber henrykkelse i redaktionen. Læs derfor med herunder, hvor mobilsiden.dk dykker ned i hvad der er godt og særdeles godt i Samsung nyeste toptelefon.

Læs også testen af den mindre S7’er: Samsung Galaxy S7 – Forfinet til fingerspidserne [TEST]

Samsung Galaxy S7
Foto: Twitter.com (@evleaks)

Specifikationer Samsung Galaxy S7 Edge

Mål: 150,9 x 72,6 x 7,7mm, 157 gram
Skærm: 5,5” WQHD (1.440 x 2.560 pixels), 534 PPI, Gorilla Glass 4
Processor: Exynos 8890 octa-core, 4GB RAM
Grafikchip: Mali T880MP12
Lagerplads: 32 GB + udvidelse med microSD-kort
Bagkamera: 12 megapixel f/1,7 optik + pulsmåler + optisk billedstabilisering
Frontkamera: 5 megapixel
Software: Android 6.0 Marshmallow
Batteri: 3.600 mAh, Quick-Charge 2.0
Andet: IP68-certificering, pulsmåler, Always On display

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge er unik med sit buede display. Foto: Mobilsiden.dk

Fremtidsdesign

Så snart S7 Edge lander mellem hænderne, er man ikke i tvivl: denne smartphone er noget særligt. Med Samsung S7 Edge sætter det sydkoreanske alle sejl til, for at skabe en enhed der skiller sig ud fra mængden.

Mest i øjenfaldende er egentlig ikke det buede design, det eksisterede tidligere i S6 Edge+ og S6 Edge. Det er skærmens dominans på fronten der vækker sci-fi associationer i S7 Edge.

Med et display på 5,5 tommer hører S7 til phablet-genren, men den er som smeltet over det, for en for en phablet, meget kompakt ydre på 151 x 72,6 mm.

Det gør mobilen relativ nem at håndtere, til trods for det store display. Den er lettere at stuve væk i lommen end nogen anden phablet. Det store displayareal gør dog stadigt, at den bedst betjenes med to hænder.

Se også: Samsung Galaxy S7 Edge – Unbox og første test [WEB-TV]

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge skærmen fylder hele frontpartiet. Foto: Mobilsiden.dk

Ser du mobilen forfra, og ser bort fra de obligatoriske flader over og under displayet, er S7 bare ren skærm. Imponerende.

Hemmeligheden bag det utraditionelle kan ikke kun tilskrives de buede sider, de ultra smalle kanter bidrager også til indtrykket af en telefon som kun består af skærm.

Det er ikke kun skærmen der er skabt til at imponere, selve finishen er også mere skinnende end nogensinde, med et glasparti foran og bagpå der fanger ethvert lysglimt (og fingeraftryk) i dine omgivelser.

Eneste lille anmærkning herfra går på S7’erens farvepalette. Jeg er ked af, at den stilfulde smaragdgrønne farve udgår for i stedet at afløses af meget ’bling-bling’ versioner af sølv og guld.

Samsung S7 Edge er altså raffineret i sit design, men det betyder ikke, at den ikke er hårdfør. Skærmen er beskyttet af det stærke Gorilla Glass 4 og som i Samsung Galaxy S5 er hele konstruktionen vandtæt. Skulle mobilen blive våd vil det derfor ikke betyde den visse død for elektronikken, tværtimod, skærmen reagerer fortsat som den skal til trods for vanddråber og andet sprøjt.

Læs også:Samsung Galaxy S7 vs. vaskemaskine – hvem vinder? [VIDEO]

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge skærmen går fra væg til væg og giver flotte farver. Foto: Mobilsiden.dk

Kræver tilvænning

Som med andre storskærms telefoner så kræver det lidt øvelse at blive fortrolig med størrelsen. Her hjælper de slanke, buede kanter ikke altid, for passer du ikke på, risikerer du let at fejlaktivere noget med håndfladen. Fra min side er det eksempelvis blevet til uforholdsvis mange ’thumbs-up’ i Messenger og utilsigtede pauser mens der afspilles YouTube eller Netflix-videoer.

Efter den lille tilvænning bliver du belønnet, for S7 Edge byder på en fantastisk, lysstærk storskærm med glimrende farver, endeløs kontrast og rig mulighed for at indstille farvernes mæthed og gengivelse.

I modsætning til tidligere er bagsiden ikke længere helt flad, hvilket giver en række fordele: s7 Edge er nu nemmere at få fat i når den ligger plant på et bord. Samtidig rager kameraet ikke længere så meget ud, hvilket givetvis vil beskytte objektivet mod ridser og skrammer.

Se også: Samsung Galaxy S7 på vej i en hårdfør Active-variant

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 Edge viser tiden, kalenderen eller indkomnde beskeder – selv når den er i dvale. Foto: Mobilsiden.dk

Always on, always off

Som i den mindre Galaxy S7, ønsker Samsung at trække overskrifter med funktionen ’Always On’.

Samsung udnytter her, at AMOLED-teknologien kan tænde for dele af skærmen, til at have skærmen konstant tændt, hvor den viser en lille palette af informationer. Idéen er her, at du derved kan slippe for at tænde telefonen når du lige skal se klokken eller se om der tikket nogle beskeder ind.

Funktionen begrænses af, at det kun er netop ur, kalender og besked funktioner der vises – og dermed kun en brøkdel af de øvrige notifikationer som man vil holde sig orienteret omkring.

Dermed ryger meget af idéen, for man ender med at oplåse mobilen alligevel for at se hvad der nu er på færde.

Når funktionen samtidig sluger en ikke uanseelig del af batteriet strøm (omkring 10% strøm per døgn), lever jeg fint uden og napper hellere den forlængede driftstid i stedet.

Læs også 9,5 mio. Samsung Galaxy S7 forventes solgt i 1. kvartal

Samsung Galaxy S7 Edge
Foto: Mobilsiden.dk

Masser af kræfter

Som i den mindre Galaxy S7 er det den nyeste Samsung-processor, Exynos 8890, der hersker i maskinrummet. Og her gør den igen en meget overbevisende figur.

I forhold til den mindre Galaxy S7 akkompagneres den vilde performance af et endnu større batteri på 3.600 mAh – svarende til 38% mere kapacitet end i S6 Edge.

Skærmen er godt nok vokset lidt siden sidst, men det forvoksede batteri resulterer nu mest i en markant øget driftstid.

Holder du lidt igen kan du regne med Galaxy S7 Edge i to hele dage, eller halvanden dag hvis du er meget aktiv på mobilen. Som med andre sejlivede telefoner er det en fornøjelse ikke at være stavnsbundet til stikkontakten.

Se også: Samsung Galaxy S7: 4 smartphones du også bør overveje

En gang i mellem vil du dog være nød til at foretage et pitstop – men det er heldigvis en smal sag i Samsung Galaxy s7 for den kommer med samme effektive kvikopladning som i sidste generation.

Efter en halv time er der tanket 39% op, en halv time senere viser måleren 73% mens den fulde optankning afvikles på i alt 95 minutter. Det er faktisk en smule langsommere end i sidste års model, men taget i betragtning af at batteriet nu er væsentlig større er det stadigt gode takter S7 Edge viser for dagen.

På netværksfronten er S7 Edge også i fremgang i forhold til forgængeren. S7 surfer behændigt på de hurtige 4G bølger, og mister sjældent forbindelsen – noget man ikke altid kunne sige om forgængeren.

Nyeste Android

Med S7 edge følger Googles nyeste version af Android styresystemet, Marshmallow 6.0. Med denne følger Googles nyeste features som søgeassistenten ’Now On Tap og en strammere kontrol med dine applikationers tilladelser.

Visse funktioner er dog udeladt i Galaxy S7. Med Android 6.0 giver Google mulighed for at slutte et micro-SD kort til den interne lagerplads. Denne funktion har Samsung skrottet, givetvis af performance-hensyn, så du må nøjes med interne 32GB lager, mens micro-SD kortet hovedsagligt vil kunne bruges til at lagre fotos og videoer.

Som med Samsung forrige telefoner, skal du ikke forvente rendyrket Android i Galaxy S7 Edge. Samsung har længe haft et ry for at gøre Android unødigt kompleks – en kritik som ikke helt længere er berettiget.

Læs også: Samsung Galaxy S7 har forskellige kamerasensorer igen i år

Som i Galaxy S6 er der gjort op med forvirrende menuer, overlæsning af funktioner og uæstetiske farver. Den karakteristiske skriggrøn/turkis farvepalette er nu erstattet af en hvid/blå ditto, og indstillingsmenuen er nu enklere end nogensinde.

Det betyder ikke, at Samsung nu ligner uspoleret ’stock-Android’ – men indtrykket er nu mere helstøbt end nogensinde.

Samsung Galaxy S7 Edge
Swype ind fra siden og du får kvikadgang til kontakter, apps, nyheder og meget mere på Samsung Galaxy S7 Edge. Foto: Mobilsiden.dk

Ekstra software i sidevognen

Udover Always On funktionen som S7 Edge deler med sin lillebror, udnytter Samsung det buede display til at byde på nogle ekstra funktioner.

Swyper du ind fra siden, kan du hive en stribe forskellige Edge-paneler frem, der giver adgang til fire forskellige optioner.

Først er Apps-Edgen hvor du kan samle din vigtigste applikationer så du altid har dem lige ved hånden.
Derefter kan du swype videre til ’Tasks Edge’ hvor du kan skabe genveje til visse af telefonens funktioner såsom urets alarm-funktion, kameraets selfie-mode eller meget mere.

Swyper du videre kommer du til People Edge, der ligesom i Galaxy S6, giver dig kvikadgang til din favoritkontakter.

Fjerde og sidste mulighed er at berige kanterne med dedikerede applikationer til sideskærmen. Her kan du blandt andet får en nyhedslæser, et kompas, sports eller børsresultater samt meget andet i Samsungs egen app-store.

Læs også: USB-fugtighedssensor i Samsung Galaxy S7 giver problemer

Samsung Galaxy S7 Edge
Kameraet i Samsung Galaxy S7 Edge imponerer. Foto: Mobilsiden.dk

Et kamera uden sidestykke

Ifølge teknikbladet mister Samsung Galaxy S7 edge kameraet nogle megapixels i fprhold til sidste års S6. Den udvikling skal du dog ikke lade dig skræmme af. Til trods for færre pixels tager Galaxy S7 Edge præcis lige så skarpe fotos som før. Et resultat af en bedre efterbehandling og en skarpere optik end før.

Billederne er derfor både farverige, kontrasten er høj og dynamikken er blandt det allerbedste set i nongen mobil til dato.

De færre pixels kommer samtidig med væsentlige fordele. Nu kan de hver især assistere med fokusering ved hjælp af dual-focus teknologi – hvilket resulterer i en langt mere pålidelig fokusering. S7 Edge brillerer derfor både under foto- og videooptagelser.

Se også: Se forskellen på de to kamerasensorer i Samsung Galaxy S7

En anden bonus ved de færre pixels er at de enkelte pixels nu er væsentlig større. Sammen med en mere lysstærk f/1,7 optik indsamles der nu næsten dobbelt så meget lys som før – med markant bedre nattefotos til følge.

Helt perfekte er resultaterne dog ikke, for Samsung Galaxy S7 Edge arver forgængernes tendens til at gulne motiver under svag belysning. Dette kan heldigvis rettes op i den avancerede Pro-mode, hvor hvidbalancen kan finjusteres og RAW-fotos i DNG-format kan optages.

Samsung Galaxy S7 Edge foto: flotte farver, god kontrast og god dynamik

På videofronten gavner S7 også af sit lysstærke setup. Videoer i tusmørke forsvinder ikke længere i skyggerne og den kvikke fokusering gør igen en god figur.

I dagslys er resultaterne ligeså overbevisende som i fototilstanden, altså glimrende resultater hele vejen rundt. Eneste anke er den optiske stabilisering og redigeringsmulighederne i 4K ikke er nær så effektive som hos rivalen Apples iPhone 6S Plus.

Se 4K videosample:

Slow-motion:

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung S7 edge er et hit på redaktionen. Foto: Mobilsiden.dk

Samsung gør det igen

Formgivningen er igen noget helt for sig, ydelsen er helt i top. Denne gang har Samsung bare gjort mobilen endnu mere anvendelig ved at forbedre batteriet betragteligt, gøre den vandtæt og forbedre kameraet der hvor det kniber for mobilkameraer: fokusering og nattefotos.

Læs også: Galaxy S7 mini bliver Samsungs svar på iPhone SE

Er der så tale om et homerun for Samsung? Ja, prisen er fortsat tårnhøj, men Samsung har med et gjort både S6 Edge samt den større S6 Edge + til skamme ved at forbedre på samtlige tænkelige punkter.

Samsung Galaxy S7 Edge får derfor igen en fortjent topkarakter og løber med de maksimale 6 stjerner.

Få den bedste pris på mobilpriser.dk

Fordele:

  • Kompakt phablet
  • Glimrende 5,5” display
  • Topydende processor
  • Vandtæt
  • Lang driftstid
  • Glimrende kamera

Ulemper:

  • Begrænsede 4K-muligheder
  • Buet skærm kræver tilvænning

Historien forstsætter

Emnet er stadig relevant. mobilsiden fulgte op på historien. 14/3/2016 havde vi dette at sige med en historie med fokus på Overblik: Samsung Galaxy S7 og Huawei Mate 8 til test, Ny Android sluppet løs – Læs her. Læs også seneste nyt om temaet her.