Google Pixel Watch lanceret – men kommer ikke til Danmark

Google Pixel Watch er netop blevet lanceret sammen med Pixel 7-telefonerne - men det længe ventede smartwatch kommer ikke til Danmark.

Google Pixel Watch lanceret – men kommer ikke til Danmark

Google har netop lanceret Pixel Watch, selskabets første smartwatch, sammen med Pixel 7. Hvor Pixel 7 kommer til Danmark, så holder Google det længeventede ur ude af det danske marked.

I en kort kommentar til den beslutning, forklarer Googles danske pressechef, Jesper Vangkilde, til mobilsiden.dk, at det skyldes, at uret ganske enkelt ikke er klar til det danske marked.

Ingen klar forklaring på årsagen til at holde Pixel Watch fra Danmark

Beslutningen er taget af selskabets ledelse og er ikke en beslutning, den danske afdeling af taget, lyder det. Hvad der menes med “ikke at være klar til det danske marked”, kan vi desværre ikke få uddybet.

Selvom det er glædeligt, at Google endelig kommer med Pixel-telefoner og også Pixel Buds i Danmark, så vil det formentlig skuffe mange tech-entusiaster, at uret ikke også bliver lanceret herhjemme.

Se også: Tilbud på de bedste smartwatch

Funktioner og specifikationer

Pixel Watch er et forholdsvist lille ur  med og det vejer 32 gram – uden rem. Batteriet skulle holde i 24 timer.

En halv times opladning lader uret cirka 50 procent op, mens det tager 80 minutter at lade det helt op fra 1-100 procent.

Uret kommer i version med 4G og det har naturligvis også GPS, da fokus er på træning. Alle sundhedsfunktioner i uret blive drevet af Fitbit.

Hvert ur leveres også med seks måneders Fitbit Premium-medlemskab, som omfatter adgang til guidet træning, avanceret søvnsporing, Daily Readiness Score og meditationssessioner.

Uret har 5ATM vandmodstand og kan altså holde til at komme ned på 50 meter dybt vand. Skærmen beskyttes af Corning Gorilla Glass 5.

Se også: Smartwatch med eSIM

Kører med Wear OS 3.5

Uret kører på en Exynos 9110-chip med en ekstra Cortex M33 co-processor for at optimere batterilevetiden.  Der er hele 2 GB RAM, hvilket vi ikke tidligere har set på et smartwatch. Det burde sikre rigelig med processorkraft til Wear OS, som styresystemet i uret.

Det er Wear OS 3.5, der kører på uret.

Af andre ting, der skal nævnes, er Bluetooth 5.0, Wi-Fi og NFC til kontaktløse betalinger, kompas, højdemåler, SpO2-sensor, en pulssensor, en “multifunktionel” elektrisk sensor og bevægelsessensorer som et accelerometer og et gyroskop.

Der er også en indbygget mikrofon og højttaler til Google Assistant og opkald. Ligesom Samsung og Apple tilføjer Google også en række sikkerhedsfunktioner, såsom SOS-nødopkald, internationale nødopkald og senere til vinter tilføjes falddetektion.

Det er også muligt at afspille musik, der ligger lokalt på uret.

Alt dette kan dog være lige meget for os danske brugere, der atter bliver efterladt i svinget af Google…