Hvor mange opdateringer får Apple Watch og Samsung Galaxy Watch?

Opdateringer til smartwatches er lige så vigtige som til telefoner, så man får nye funktioner og høj sikkerhed i mange år. Men hvor længe bliver dit ur opdateret?

Hvor mange opdateringer får Apple Watch og Samsung Galaxy Watch?

Der er ikke så meget fokus på software-opdateringer til smartwatches, men i takt med, at smarte ure bliver mere og mere avancerede, og i flere tilfælde kan træde til i stedet for en smartphone, så er det blevet lige så vigtigt med opdateringer styresystemet og sikkerheden på disse ure, som på telefoner.

Et smartwatch koster også hurtigt fra 2-3.000 kroner, så man forventer derfor også, at uret er trygt og sikkert at bruges og fungerer stabilt og sikkert i mange år. Særligt, hvis det er udstyret med eSIM, hvorved det kan fungere og bruges uden en mobil i nærheden.

Se også: De bedste smartwatch med eSIM

Smartwatch er lige så avancerede som telefoner

Et smartwatch kan bruges til mange opkoblede ting: Opkald, beskeder, mails, stemmestyring, notifikationer, apps, betalinger, afspilning af musik, avanceret sundhedstracking (pulsovervågning, søvntracking, EKG) og træningsmåling, kalender, navigation, styring af smart home produkter og så videre.

Listen er lang og der ligger generelt rigtig mange informationer om brugerne på deres smartwatch, så det er klart, at sikkerheden skal være i top.

Desværre er smartwatch-producenterne dårlige til at informere om, hvor mange år de opdaterer deres smarte ure. Heldigvis har de og I os til at gøre arbejdet…

Vi har kigget nærmere på de mest populære smartwatch-producenter og undersøgt, hvor mange år de opdaterer deres ure med nye OS-opdateringer og sikkerhedsopdateringer.

Se også: Sammenlign priser på smartwatch

Hvor mange opdateringer får de mest populære smartwatch?

Apple Watch

Det nye Apple Watch 8 får watchOS-opdateringer i mindst fem år. De første par generationer af Apple-uret får ikke opdateringer i helt så lang tid, men man kan faktisk generelt forvente også at sætte næsen op efter mindst fem år med opdateringer, selvom man har et af de lidt ældre ure fra Apple eller den billigere variant, Watch SE.

De bedste priser på Apple Watch SE 2022 40mm Aluminum Case with Sport Band

Opdateret 23/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Telia DK
Mindstepris
1.999,-
1.999,-
Komplett.dk
Mindstepris
2.099,-
2.099,-
Elgiganten.dk
Mindstepris
2.199,-
2.199,-

Apple Watch SE 2022 40mm Aluminum Case with Sport Band udbydes af 17 udbydere. Du kan spare op til 635,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple Watch SE 2022 40mm Aluminum Case with Sport Band

Sammenlign aktuelle priser hos 17 webshops »

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch 5 skulle modtage WearOS-opdateringer i mindst fire år. Det samme gælder Galaxy Watch 4-serien.

Den endnu ældre Watch 3-serie skulle få tre år med opdateringer, så den er ved at køre på sidste udløbsdato.

De bedste priser på Samsung Galaxy Watch 5 40mm

Opdateret 23/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
avXperten
Mindstepris
2.039,-
2.039,-
Compumail
Mindstepris
2.145,-
2.145,-
Merlin
Mindstepris
2.299,-
2.299,-

Samsung Galaxy Watch 5 40mm udbydes af 11 udbydere. Du kan spare op til 701,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Watch 5 40mm

Sammenlign aktuelle priser hos 11 webshops »

Garmin

Garmin kommer med sikkerhedsopdateringer til deres ure i 4-5 år. De stopper ret hurtigt med at få nye funktioner, typisk når der kommer en ny generation, men sikkerhedsopdateringerne kommer altså i mange år.

Garmins ure er ikke et decideret smartwatch, som Apple Watch og Samsung Galaxy Watch, men er nærmere sportsure med særligt fokus på sport- og sundhedsfunktioner. Garmin-brugerne forventer ikke i samme grad  nye smarte funktioner som på Apple og Samsungs ure, men sikkerheden og stabiliteten skal naturligvis være i top.

De bedste priser på Garmin Epix Gen 2

Opdateret 23/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Computersalg A/S
Mindstepris
6.928,-
6.928,-
Dataworld
Mindstepris
6.954,-
6.954,-
Lomax
Mindstepris
6.999,-
6.999,-

Garmin Epix Gen 2 udbydes af 9 udbydere. Du kan spare op til 2.128,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Garmin Epix Gen 2

Sammenlign aktuelle priser hos 9 webshops »

Huawei

Huawei har sådan set også et par interessant smartwatch på markedet, for eksempel Watch GT 3 og GT 3 Pro, men der er ingen meldinger om, hvor længe de understøtter deres ure med opdateringer.

De forklarer dog til os, at de supporterer deres kunder med de nyeste software- og sikkerhedsløsninger ved at tilbyde opdateringer, så længe der er brugere til produktet. Hvert produkt er forskelligt, slår de fast, og det kræver derfor forskellige support og derfor kan de ikke give et præcist antal år.

De bedste priser på Huawei Watch GT 3 42mm

Opdateret 23/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
happii.dk
Mindstepris
1.320,-
1.320,-
Computersalg A/S
Mindstepris
1.676,-
1.676,-
Merlin
Mindstepris
1.677,-
1.677,-

Huawei Watch GT 3 42mm udbydes af 8 udbydere. Du kan spare op til 870,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Huawei Watch GT 3 42mm

Sammenlign aktuelle priser hos 8 webshops »