Test: Huawei Watch GT Active Edition

Anmeldelse: Huawei Watch GT Active Edition er ikke det ultimative smartwatch, men alligevel er vi ret vilde med det.

Test: Huawei Watch GT Active Edition

Huawei Watch GT Active Edition er den kinesiske smartphoneproducents seneste bud på et forbundet ur. Ifølge producenten byder uret på en urkassse i rustfrit stål, en stor fin AMOLED skærm og en behagelig rem i fluoroelastomer, som gør det behageligt at have på og er perfekt til hård træning.

Rent teknisk tilbyder uret blandt andet søvnmåling, aktivitetstracking med indbygget GPS og Huaweis egenudviklede hjertemålerteknologi, TruSeen 3.0. Uret har desuden fået en ny Triathlon-funktion, og måler præcist under alle tre discipliner samt skiftetiden mellem dem.

Hele to uger påstår Huawei uret kan holde strøm, hvilket lyder meget imponerende. Netop batteritid er min nok største bekymring ved de fleste smartwatches på markedet, så jeg håber Huaweis udmelding holder stik.

Vi har haft uret til test i snart to uger og vi er godt tilfredse. Uret gør mange ting rigtig godt, men der er stadig plads til forbedring på nogle områder.

Fordele og ulemper ved Huawei Watch GT Active

Fordele:

  • God batteritid
  • Simpel brugerflade
  • Overraskende god sundhedsapp
  • Velbygget og behageligt at have på
  • Godt til træning

Ulemper:

  • Ingen mulighed for besvarelse af opkald og notifikationer
  • Brugerfladen hakker til tider
  • Mangler trådløs opladning
Huawei Watch GT
Huawei Watch GT Active Edition er pænt og behageligt at have på. Foto: Mobilsiden

Designet på Huawei Watch GT Active

Som tidligere nævnt er urkassen på Huawei Watch GT Active lavet i rustfri stål. Det virker solidt, ser godt ud, men vejer heller ikke for meget. Remmen i fluoroelastomer er utrolig behagelig at have på. Jeg kan normalt ikke holde ud at sove med ur på, men med dette har det faktisk været muligt. Remmen er desuden en standardstørrelse urrem, så den kan let udskiftes med en anden, skulle det ønskes.

Uret er, med en urkasse på 46mm, ganske stort. Herunder kan du se det i forhold til Samsungs Galaxy Watch Active, som er et forholdsvist lille smartwatch.

Der sidder to knapper på uret: Det øverste bruges til flere ting, men den nederste bruges som genvej til aktivitetstracking. Knapperne er dejligt store og afgiver et fint klik, så man aldrig er i tvivl, om man fik afsluttet målingen af løbeturen.

Skærmen er på 1,39 tommer og på hele 454×454 pixel, altså en del højere end Samsung Galaxy Watch og på højde med Apple Watch Series 4. Det er en super lækker skærm med masser af lys i. Uret har desuden lyssensor indbygget.

Alt i alt er Huawei Watch GT Active nydeligt at se på, behageligt at have på og solidt bygget. Efter næsten to ugers intens brug ses ingen ridser eller skrammer på uret.

Huawei Watch GT
Huawei Watch GT Active Edition i forhold til Samsungs nye Galaxy Watch Active. Foto: Mobilsiden

Specifikationer på Huawei Watch GT Active

Huawei watch gt active specifikationer
Mål og vægt 46,5 x 46,5 x 10,6 mm
46 gram uden rem
Skærm 1,39 tommer AMOLED
454×454 pixel
Processor Ukendt
Batteri 420 mAh
Op til to ugers batteritid
Magnetisk opladedock
RAM / Internt Lager 16MB / 128MB
Software Huaweis egen wearable platform
Andet 5 ATM vandresistent
Bluetooth 4.2
GPS
Optisk pulsmåler
Barometer
Lyssensor
Vejledende pris  1.899 kroner
Huawei Watch GT
Batteritiden på Huawei Watch GT Active er virkelig god, men det er synd der krævis en magnetisk dongle til opladning. Her mangles trådløs opladning. Foto: Mobilsiden

Brugerfladen i Huawei Watch GT Active

Huawei Watch GT Active Edition benytter Huaweis egenudviklede operativsystem, ligesom Samsung bruger deres Tizen-platform. Der er fordele og ulemper ved at fravælge fx Googles WearOS platform. Huaweis eget tilbyder uden tvivl bedre batteritid, men giver færre funktioner og ringe appudvalg.

Huawei Watch GT Active tilbyder færre funktioner end mange af de andre smartwatches på markedet. Her er ingen mulighed for besvarelse af notifikationer og man kan ikke besvare opkald. Her er heller ikke apps som Spotify, navigation, betalingsmuligheder eller en personlig digital assistent. Men måske er det ikke så dumt.

Huaweis smartwatch prøver nemlig ikke gøre det hele. Det er klar over hvad det kan og hvad det ikke kan. Er man klar over dette som forbruger, så får mange en rigtig god oplevelse. Huawei Watch GT Active kan selvfølgelig vise klokken, dato og der kan sættes alarmer. Det kan måle dit søvnmønster, tracke dine træningspas og overvåge din puls hele døgnet. Det kan også vise notifikationer fra din forbundne telefon samt indkommende opkald.

Jeg var i starten en anelse skuffet over urets manglende funktioner, i forhold til andre smartwatches jeg har testet, men den følelse varede ikke længe. Nu kender jeg urets begrænsninger og er rigtig godt tilfreds med det det kan.

Jeg er dog ikke helt tilfreds med hastigheden i brugerfladen. Det virker ikke helt så flydende og hurtigt, som man kunne forvente. Om det er manglende hestekræfter eller bare mangel på optimering er ikke til at vide. Man kommer derhen hvor man vil i brugerfladen, men det kunne godt gå hurtigere og gøres mere elegant.

Huaweis sundhedsapp er god

Netop de funktioner Huawei Watch GT Active har, gør uret rigtig godt. En del af æren skal gives til Huaweis sundshedsapp, som er overraskende god. Her kan man blandt andet få et overblik over skridt man har gået, træningspas, søvn og meget andet. Man får desuden medaljer for opnåede mål.

Man kan også ændre urskivens design og slå ting i uret til og fra. Appen giver et rigtig fint overblik og er samlet set en god oplevelse. Den er ikke helt så gennemarbejdet som fx Apples sundhedsapp, men der er også en stor prisforskel på urene fra de to producenter.

Jeg gad godt at man kunne synkronisere træningspas med flere tjenester. Bruger man allerede en bestemt platform, som fx Endomondo, Strava eller Runkeeper, så kan du ikke synkronisere træningspas i Huaweis sundhedsapp med disse. Her er kun Google Fit og MyFitnessPal.

Bruger man ikke en Huawei-telefon, så kan man opleve lidt fejl og mangler. Med en Huawei-telefon viser smarturet hvem der ringer, men med en telefon fra en anden producent, så viser det ikke hvem opkalder er.

Her er lidt screenshots fra appen:

Huawei Watch GT
Huawei Watch GT Active: Pulsmåling og træningspas i appen. Foto: Mobilsiden

Huawei Watch GT Active til træning

Huawei Watch GT Active fungerer godt som måleinstrument til de fysiske aktiviteter, lige fra gåturen til den lange triathlon. Det skal dog lige nævnes, at jeg personligt ikke har gennemført en triathlon med uret. Men jeg har i stedet trænet i sammenlagt 15 timer med uret, så jeg har en ganske fin fornemmelse af dets kunnen.

Trykker man på den nederst fysiske knap på uret, så kommer man direkte ind i menuen for træning. Der er rigtig mange sportsgrene at vælge i mellem og uret husker den type træning man sidst har anvendt. Øverst står desuden hvor lang restitutionstid man har haft.

Kommer man på en træningstype, fx cykling, så er man hurtigt klar til at starte et træningspas. Jeg synes det tager en anelse for længe at få GPS-signal, omkring 15 sekunder, men det er til at leve med. På Samsung Galaxy Watch oplevede jeg uret meget hurtigere fangede GPS-signal.

Den optiske pulsmåler, som Huawei har givet navnet TruSeen 3.0, virker præcis og meget pålidelig. Uret behøver ikke at sidde så stramt på håndleddet, som jeg oplever med fx Apple Watch, for at kunne måle pulsen.

Huawei Watch GT Active holder strøm længe

Der er mange gode ting at sige om Huawei Watch GT Active Edition, men den allerbedste er batteritiden. Huawei lover op til to ugers batteritid, hvilket slet ikke er umuligt. Jeg har brugt uret meget og til masser af GPS-målt træning, hvor jeg på en fuld opladning har rundet 9 dages brug. En opladning tager cirka 2 timer.

En ting jeg ikke forstår er manglen på trådløs opladning. Når nu de seneste af Huaweis flagskibe har indbygget omvendt trådløs opladning, så havde det været oplagt at kunne oplade uret med telefonen. Uret sælges endda i en bundle med seneste Huawei P30 Pro. I stedet skal man bruge en gammeldags magnetisk dock.

Huawei Watch GT
Huaweis optiske pulsmåler i Huawei Watch GT Active er præcis og kræver ikke uret sidder meget stramt på håndleddet. Foto: Mobilsiden

Konklusion på Huawei Watch GT Active

Huawei Watch GT Active Edition er ikke det ultimative smartwatch. Det har ikke så mange funktioner som Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch, men det er heller ikke meningen med det. Er man i stedet klar over hvad uret kan og ikke kan, så er Huawei Watch GT Active et fremragende smartwatch. Personligt har jeg ikke brug for mere end hvad dette ur tilbyder, så jeg har virkelig nydt min tid med det.

Det fungerer godt til træning, har en god og informativ app og så er batteritiden den bedste jeg har oplevet i et smartwatch. Ikke mindre vigtigt, så ser uret også godt ud og er solidt. Jeg kunne have ønsket en mere flydende og hurtigere brugerflade og trådløs opladning.

Jeg har lyst til at fortsætte med at bruge Huawei Watch GT Active, hvilket er en rigtig god indikator for et godt og vellykket produkt. Jeg er klar fan, men det er ikke sikkert du er. Sørg for at tænke over hvad dit smartwatch skal kunne og derefter om Huawei Watch GT Active kan netop det.

Huawei Watch GT Active koster 1.899 kroner, men man kan til og med den 7. april få det gratis med ved køb af en Huawei P30 Pro eller P30.

Huawei Watch GT Active Edition lander på fine 5 ud af 6 stjerner.

Andre smartwatches man kan overveje:

Huawei Watch GT

Mere til sagen

Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 27/3/2019 fulgte redaktionen op med en artikel med temaet Huawei lancerer ny version af Huawei Watch GT – Du finder artiklen her. Læs også seneste nyt om temaet her.