Test: CookPerfect gør dig til grillmester – hver gang

Med det intelligente stegetermometer CookPerfekt bliver kødet perfekt hver gang, mens du slapper af med et glas rosé i sommervarmen.

Test: CookPerfect gør dig til grillmester – hver gang

Du kender det sikkert. Solen skinner, vinene er i glasset og maden er på bordet … næsten. For en person mangler, nemlig grillmesteren, som lige står og skal give grillmaden det sidste touch, så det er færdigt sammen med den resterende menu.

Det scenarie kender de to jyske opfindere af CookPerfect i hvert fald selv alt for godt, og det var en af grundene til, at de fik idéen til at opfinde stegetermometeret CookPerfect.

Stegetermometeret CookPerfect bruger Bluetooth, og du følger med på din mobil.

Måler kernetemperaturen fem steder

Forskellen på CookPerfect og andre stegetermometre på markedet er selve målingen af termepaturen i kødet. Hvor traditionelle stegetermometre måler i spidsen af spyddet, så du skal være helt sikker på at placere det inde i centrum af dit kød, så har CookPerfect fem målepunkter på spyddet. 

Når tilberedningen så er i gang, laver CookPerfect selv beregninger mellem de fem punkter og tager udgangspunkt i det koldeste af de fem punkter og bruger det som kernetemperatur. På den måde behøver du ikke milimeterpræcist at prøve at ramme spidsen af spyddet direkte ind i centrum af kødet.

Fortæller hvornår dit kød er færdigt

Jeg griller selv rigtigt meget. Jeg har både gas- og kulgrill og griller året rundt.

Samtidig har jeg også været igennem en del forskellige stegetermometre gennem de sidste par sæsoner. Nogle skal nulstilles jævnligt inden brug, og andre har en kort levetid, da selve ledningen til termometerspyddet er udsat, så det var med en vis skepsis, at jeg tog CoocPerfect i brug,

I salgsæsken er der en receiver og et termometerspyd. Alle dine indstillinger og aflæsninger foregår i den dedikerede CookPerfect-app.

Receiveren har indgang til to termometerspyd, så du kan have gang i to forskellige stykker kød på grillen på samme tid, som du måler på. Termometerspyd nummer to skal du dog selv købe ved siden af.

CookPerfect
Hovedmenuen i CookPerfect-appen. Foto: Mobilsiden.dk

Efter at have startet grillen op gik jeg i gang med at pakke salgsæsken ud. Den tilhørende app blev hentet og herefter parret med CookPerfect-receiven nemt og smertefrit.

Menuen i appen er simpel og intuitiv. Du vælger din kødtype, f.eks. fjerkræ, og herefter får du mulighed for at vælge mellem flere forskellige udskæringer. Jeg skulle grille kalkunbryst, så det valgte jeg selvfølgelig. Her får du så en prædefineret kernetemperatur, som du selv kan justere på alt efter dine præferencer.

Og her er det så, at en af de store fordele ved CookPerfect kommer. Nu har du mulighed for at lægge dit kød på grillen, og herefter kan du bede om at få beregnet, hvad tid dit kød er færdigt.

Så du får rent faktisk mulighed for at kunne få et estimat på, hvornår du skal have den resterende menu klar, så det passer med dine ting på grillen.

CookPerfect
I appen kan du nemt følge med i tilberedningen. Foto: Mobilsiden.dk

Hold øje med temperaturen uden for hjemmet

Samtidig har du i appen en temperatur, som fortæller dig lufttemperaturen i din grill, så du også her kan følge med.

Selve appen er forbundet til din telefon med Bluetooth, så du nemt og hurtigt kan følge med. Rækkevidden er cirka 120 meter, og jeg har i mit hus på to etager ikke oplevet at miste forbindelsen på noget tidspunkt, om jeg så var i kælderen og hente kolde øl til menuen eller ude at spille fodbold i haven med drengene.

En anden smart feature er, at du har mulighed for at koble eksempelvis en iPad til, som står i hjemmet og dermed kan forlænge dit signal. Hvis du skal lave noget, som kræver mange timers tilberedning, kan du dermed forlade hjemmet og så via din tilkobling til en anden enhed i hjemmet stadig følge med på appen. Det er ret smart.

CookPerfect
Du kan sætte en alarm, så du får en alarm eksempelvis 20 minutter før dit kød er færdigt, så du kan begynde at snitte salat, hvis man er til den slags. Foto: Mobilsiden.dk

Konklusion

Jeg har testet CookPerfect over de sidste par måneder. Og da vejret samtidig har været fantastisk, har det været i brug rigtig mange gange efterhånden.

Jeg har ledt efter ulemper ved stegetermometeret, men har faktisk haft svært ved at finde nogle.

Først tænkte jeg, at prisen trak ned. Den har en vejledende pris på 799 kroner, men i testperioden har jeg kunnet finde det konstant til 699 kroner, og det er faktisk ikke mere, end hvad mit Weber-termometer koster, som bestemt ikke fungerer så upåklageligt.

Så min konklusion er, at det bestemt er et termometer, som jeg vil anbefale til andre. Det virker solidt og holdbart. Spyddet virker ikke til lige at gå i stykker efter en sæson, og skulle uheldet være ude, kan et nyt spyd købes for 249 kroner.

Så jeg ender med topkarakter 6 ud af 6 stjerner til CookPerfect.

CookPerfect
Foto: Mobilsiden.dk