Her er de bedste covers til iPhone 6 [TEST]

Hvis man er fummelfingret eller lidt nervøs for sin nye iPhone 6, så kan et cover være en god ting - her er et udvalg

Her er de bedste covers til iPhone 6 [TEST]

Der er covers til dem, der vil være sikret mod tab, der er covers til dem, der gerne vi have lidt bedre greb, til rigtig mange forskellige behov, kort sagt. For nogle er det en god idé med et cover, for andre er det spildte penge, men vi har kigget lidt på dem, der er til rådighed.

Læs også: Apple iPhone 6 Plus: Første kig [WEB-TV]

Covers har som nævnt ovenfor mange forskellige funktioner, både primære og sekundære. Vi har kigget lidt nærmere på, hvad der er af fordele og ulemper ved de forskellige typer af covers. Vi har set lidt nærmere på de allermest populære modeller fra Apple selv og fra my-phoneshop.dk.

iPhone 6 covers
Cat Urban Active

Tab, fald, slag – det’ lige meget

Man behøver ikke arbejde på en byggeplads for at få brug for disse covers, men man kan få nogle, der ser ud til at høre til der. Det er covers, der kan klare at blive tabt, og stadig kan man tage en intakt telefon ud af coveret.

Læs også: Bøde for at lække iPhone: 300 millioner kr.

I denne kategori finder vi for eksempel Cat Active Urban. I Cats vanlige gule farve har vi en hård indpakning til en iPhone 6, der kan klare fald på op til 1,8 meters højde. Det er lavet med metalkanter og et slagfast SAIF-materiale, som giver beskyttelse på et højt niveau.

Det vil sandsynligvis ikke være en visuel stil, der passer til alle. Det kan være svært at forestille sig forretningsmanden i det skræddersyede italienske jakkesæt trække en iPhone 6 med Cats cover ud af jakkelommen. Det er noget af et bytte i stilen fra iPhone 6s eget ydre til coveret.

Prisen på Cat Active Urban er 269 kroner.

iPhone 6 covers
Otterbox Commuter Series

I samme boldgade har vi Otterbox Commuter Series til iPhone 6. Otterbox giver også høj beskyttelse gennem et silikonelag inderst og så en hård skal, der holder styr på telefonen. Desuden følger der en skærmbeskyttelse med til coveret.

Læs også: Apple iPhone 6 Plus: Større end nogensinde – del 1 [TEST]

Det er ligesom med Cat-coveret ovenfor en noget anden visuel stil, der møder øjet, når man får coveret fra Otterbox på. Processen med 2 lag gør det også en smule mere besværligt at skifte eller tage telefonen ud, og så var det svært at få jack-stikket til at passe med hullet i coveret.

Otterbox Commuter Series til iPhone 6 koster 249 kroner.

iPhone 6 covers
Puro Booklet

Glem pungen og dæk skærmen

Der findes også en del covers, der kan slynges rundt om skærmen, så hele telefonen er indkapslet. Den ekstra plads bliver tit brugt til en plads til et dankort eller lignende, så man ikke behøver tage pungen med – pengene kan sidde på telefonen.

Læs også: Apple iPhone 6 Plus: Større end nogensinde – del 2 [TEST]

Den slags cover er Puro Booklet. Der er en enkelt plads til kort på indersiden af den flap, der skal dække skærmen, så på den led er det en skrabet udgave. Til gengæld kan flappen bruges som holder til telefonen, som man kender det fra nogle covers til iPads.

Flappen, der skal beskytte skærmen, kan godt blive et irritationsmoment for nogle, og der er også dem, der vil sige, at en enkelt plads til kort er for lidt.

Puro Booklet koster 185 kroner.

iPhone 6 covers
Krusell Wallet Case

Svenske Krusell gør sig i læder, og det er deres Wallet Case da også lavet af. Her er plads til tre kort og en lomme til pengesedler eller lignende. Coveret klapper nedefra og op (altså ikke ligesom en bog klapper sammen) og holder sig sammen med lidt magnetisme.

Læs også: Apple-event på torsdag – Det forventer vi

Ligesom med Puro Booklet så kan flappen godt komme til at irritere nogle. Derudover er magneten i flappen lige til den svage side, men det er et stykke hen ad vejen et spørgsmål om smag og behag.

Krusell Wallet Case koster 239 kroner.

iPhone 6 covers
Puro Ultra Slim

Telefonen er for glat, så hjælp mig lige

Som den tynde og aluminiumsbeklædte smartphone iPhone 6 er, så kan den til tider godt blive lidt glat. Er man ikke så bange for at tabe telefonen, hvis man bare kunne holde fast, så kan man selvfølgelig også nøjes med lidt hjælp i den afdeling, uden det fylder for meget.

Læs også: iPad Air 2 dele fundet

Puro Ultra Slim er lavet i silikone, og det giver derfor et rigtig godt og solidt greb om ens nye iPhone 6. Det er desuden, som navnet måske antyder, ganske tyndt, og derfor bliver iPhone 6 ikke en klods at gå rundt med i lommen, selvom det får lidt beskyttelse. Der følger også et lag skærmbeskyttelse med.

I og med Puro Ultra Slim er så tyndt, så er der ikke meget beskyttelse at hente ud over nogle ridser bagpå og på skærmen, hvis man bruger skærmbeskyttelsen. Der er heller ikke så meget stil over coveret som eksempelvis Krusells i læder.

Puro Ultra Slim koster 99 kroner

iPhone 6 covers

Apples egne covers også nævnes. De tilbydes i enten silikone eller læder, hvor silikoneudgaven sikrer et optimalt greb. Læder-coveret forbedrer ikke grebet nær så godt, men afgiver et mere eksklusivt touch.

Begge covers dækker telefonen perfekt, med godt halvanden millimeter beskyttelse både ved kanterne og bagpå. Knapper er også afskærmet uden at ødelægge klikresponsen, med power-knappen på lædercoveret som eneste undtagelse.

Begge har et æble-logo på bagsiden, hvilket afspejles i prisen som lander på henholdsvis 249,- og 349,- kroner for silikone og læder.

iPhone 6 covers
Xquisit iPlatte Matt

I samme stil som Puro Ultra Slim finder man også Xquisit iPlatte Matt. Det er mere end plade, der spændes på, og derfor føles det også anderledes end det ovennævnte cover, men det giver også et mere fast greb om telefonen med mindre glat overflade, end iPhone 6 er født med.

Læs også: Nye billeder kommer helt tæt på den kommende iPad

Der er udskæringer til knapperne i coveret, og det er ikke alle, der vil være enige i det designvalg. Selvom der er mere greb i coveret og lidt beskyttelse til bagsiden, så er grebet bedre i silikone-coveret fra Puro.

Xquisit iPlatte Matt koster 125 kroner

Vi siger tak til my-phoneshop.dk for lån af covers.

iPhone 6 covers

Efterfølgende nyt

Her får du sagens videre forløb. mobilsiden kunne ikke lade være. 23/5/2014 rettede vi nyt fokus på sagen med en artikel om Cliq – Android coveret med indbyggede NFC-knapperKlik her og læs historien.. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.