Jabra Motion – gammeldags headset med god lyd (produkttest)

TEST: Jabra Motion er et Bluetooth af den gammeldags type, når vi taler udseende. Selvom det er grimt påvirker det ikke lyden negativt.

Jabra Motion – gammeldags headset med god lyd (produkttest)

Jabra fremstiller oftest fremragende Bluetooth headsets. Fra små diskrete til store og voldsomme. Jabra Motion UC er i sidstnævnte kategori.

Mere om Jabra Motion

Headsettet har en stor boomstang der klappes ud, når der skal tændes eller besvares opkald. Højtaleren kan sættes helt ind i øregangen, mens resten af det omfattende stykke hardware går hen over og rundt om øret.

Jabra Motion UC er efter min mening ikke pænt, hverken når det ligger på bordet, eller sidder på øret. Kompromisset med lækkerheden i designet betyder til gengæld andre fordele for brugeren.

Virkelig god lyd

Når mikrofonen på boomstangen kommer tættere på munden, bliver det lettere at opfange tale, og støjen fra omgivelserne har dermed også vanskeligere ved at nå frem, hvilket er en klar fordel.

Jabra Motion UC tilpasser selv lydmiljøet du befinder dig i under samtale, det gælder også lydstyrken. Vi må sige det virker godt, da lydkvaliteten må betegnes som virkelig god – hvilket suppleres af en god indbygget støjreduktion.

Headsettet har en bevægelsesføler indbygget, hvilket betyder, at det slukker af sig selv, hvis det ligger stille på bordet i en længere periode. Det vågner straks, så snart man begynder at tage det på – og besvarer således opkaldet, når det løftes, og boomstangen er klappet ud.

Jabra Motion headset
Jabra Motion UC.

Kræver øvelse

På den del af headsettet der går over øret, findes en touchfølsom overflade, der går det muligt at skrue op og ned, blot ved at stryge fingeren hen over det afmærkede område. Idéen er egentlig god, men jeg synes ikke det fungerer særligt optimalt.

Der går et stykke tide inden man får taget på monteringen. Ganske simpelt er det super bøvlet, at rode med – og ekstra bøvlet hvis det skal sidde godt.

Komforten er ualmindelig dårlig, i hvert fald på mine ører – og det er på ingen måde et headset man glemmer at tage af. Men Jabra skal have ros for den ekstra lange rækkevidde, sammenlignet med lignende headsets – og god batteritid, hvilket vil sige op til syv timer på en opladning.

Jabra Motion headset
Jabra Motion UC.

Konklusion: Gode sider, men dårlig komfort

Paringen sker ganske let, da Jabra Motion UC har NFC-indbygget, desuden har den stemme styring, således opkald kan besvares med kommandoen ”answer”.

Der medfølger et par gummidutter til øret, så brugeren kan opnå bedre pasform. Der ligger også en USB-plug, der giver mulighed for at anvende headsettet med Skype eller Lync på computeren.

Selvom Jabra Motion UC har sine gode sider, blandt andet lydkvaliteten, ændrer det ikke på udseende og komfort. Prisen ligger omkring 1.250 kroner, så du skal for alvor være til store headsets, hvis du skal vælge denne model.

Jeg synes personligt bedre om Jabra Supreme UC, som vi tidligere har testet.

I testperioden har jeg oplevet en skrattende baggrundsstøj der begynder efter cirka halvandet minuts samtale – heldigvis forsvinder det efter kort tid igen.

Jabra Motion UC ender på fire ud af seks stjerner.

PLUS:

– God lyd
– Lang rækkevidde, god batteritid
– NFC

 
MINUS:

– Periodevis baggrundsstøj
– Kluntet design
– Dårlig komfort og pasform

Efterfølgende nyt i sagen

Interessen for temaet fortsatte. mobilsiden kunne ikke lade være. 25/2/2013 publicerede redaktionen sagen om To nye trådløse stereoheadsets fra JabraKlik her og læs den fulde artikel.. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.