Jabra Supreme UC headset – god lyd til god pris (produkttest)

TEST: Jabra Supreme UC kan anvendes til smartphones og Skype. Konklusion: Meget lyd for pengene:

Jabra Supreme UC headset – god lyd til god pris (produkttest)

Hvis man skal have et godt headset til smartphonen, er det næsten altid et sikkert valg, at tage et fra danske Jabra (GN Netcom) eller Plantronics.

Disse producenter er lige med god lydkvalitet, i begge ender af samtalen.

Senest har jeg testet Plantronics Voyager B230, hvor salgsargumentet var, at headsettet både kunne kommunikere med smartphonen og computeren, via programmer som Skype og Microsoft Lync.

Jabras konkurrent til Voyager B230 hedder Jabra Supreme UC. Der er tale om en opdateret udgave af Jabra Supreme, som vi bragte en test af i foråret.

Samme design men nye funktioner

Designet på den gamle og nye udgave er fuldkommen ens.

Det betyder stadig en fremragende pasform til venstre- såvel som højre øre. Boomstangen bringer mikfonen tættere på munden, end tilfældet er på mange små headsets. Dette giver mindre støj fra omgivelserne, samt bedre lyd.

Men den lille USB-adapter der medfølger i salgspakken gør hele forskellen.

Den mikroskopiske dims, der let bliver væk, sætter headsettet i stand til at kommunikere med lydprogrammer på computeren.

Skype på headsettet

Når USB-adapteren er sat i computeren, og softwaren Jabra PCsuite er installeret, er headsettet køreklar.

Nu kan du modtage og foretage blandt andet Skype og Microsoft Lync opkald på computeren i en virkelig høj kvalitet. Så hvis du benytter disse applikationer i dagligdagen, er Jabras headset værd at overveje.

Softwaren sætter automatisk Windows op til, at den almindelige lyd fra computeren, stadig kommer ud af højtalerne, hvilket er et stort plus. Det er således kun opkald, der ender i headsettet.

Kommer der et mobilopkald, mens f.eks. en samtale er i gang på Skype, kan det nye indgående opkald besvares. Når dette sker sættes Skype-opkaldet på pause, og genoptages automatisk efter endt mobilsamtale. Dette er en fræk og smart detalje.

Både på såvel mobil som computersamtaler, kan mikrofonen midlertidigt deaktiveres (mute) ved at trykke én gang, på en lille knap, der er placeret på boomstangen.

God mobillyd på Android

Det er ikke kun samtaler over computeren, der lyder godt med Jabra Supreme UC. Almindelige mobilsamtaler har også en god fyldig lyd, hvor det er let at høre, hvad der bliver sagt.

Jabra reklamerer meget med den såkaldte Noise Blackout teknologi. I virkeligheden er der blot tale om reduktion af baggrundsstøj, men dette har sin begrænsning.

Sættes Noise Blackout til maksimal bliver mikrofonlyden markant dårligere, og støjen forsvinder ikke helt. Derfor vil det være tilrådeligt kun at benytte støjreduktionen på et begrænset niveau, for at sikre, at ord og endelser ikke går tabt.

Reduktionen kan justeres i applikationen ”Jabra Supreme”, hvis du har en Android-enhed. iPhone-versionen af samme program, giver ikke mulighed for lydjusteringer. Her skal du i stedet bruge Jabra Control Center på computeren.

Android-versionen er dog relativ ustabil, og funktionen ”Voice notes” får programmet til at crashe, hvilket ikke sker på iPhone. Men profiljusteringen af støj, virker uden problemer.

Jeg har oplevet, at Supreme UC har ringere lyd for modtageren i samtalen, når det benyttes sammen med en iPhone der kører iOS6, end tilfældet er på Samsung Galaxy S III, der har været anvendt som primær telefon i testen.

Besvar uden hænder

Jabra Supreme har små stemmestyringsfunktioner indbygget. Her kan du sige ”answer” eller ”ignore” når telefonen ringer. Den lille knap på boomstangen kan desuden aktivere andre kommandoer som f.eks. ”batterystatus”, ”redial”, ”phonecommands” m.f.

På den Android-telefonen vi testede, gik Jabras app dog ned ved nogle af kommandoerne. Vi har også oplevet, at kommandoknappen ikke virker, når headsettet er tilsluttet til computeren.

Noget kan altså tyde på, at Jabra skal koncentrere sig om headsets, og sætte nogle andre i gang med softwareudvikling.

Konklusion: Meget lyd – god pris!

Jabra Supreme UC er meget lyd for pengene!

Det er en headset jeg nyder at bruge i hverdagen, og dens egenskab med at slukke, når boomstangen klappes sammen, er en lækker detalje. Endnu bedre er det, at den forbinder hurtigt til mobilen, hvis det foldes ud når telefonen ringer.

På mange måder mindre Jabra Supreme UC meget om Plantronics Voyager B230. Men Supreme UC har et bedre og mere nutidigt design, samt bedre pasform.

Den største bonus er prisen. Aktuelt koster headsettet ligger under 800 kroner, mens Plantronics’ ligger fra 1.000 kroner og opefter.

Det ændrer blot ikke på, at Jabras headset har nogle bugs hist og her, især i Android softwaren.

Jabra Supreme UC når ikke topkarakter, men ender på fem ud af seks stjerner. Det er dog fortsat et bedre køb en Voyager B230.

Plus / minus

PLUS:

– Virkelig god lydkvalitet på Skype såvel som mobil
– Godt design og lang driftstid (op til seks timers samtale)
– Stabil forbindelse mellem både PC og mobil
 

MINUS:

– Irriterende bugs i Android-softwaren
– Ustabil Android software
– Ringere lyd på iPhone end Android.

Videre om temaet

Vi måtte absolut følge op på denne historie. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 14/6/2012 gik vi videre med et indlæg omkring Monster headset med monster lyd til Nokia Lumia (produkttest) – Læs her. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..