Overvåg dit hjem med HomeMonitor (produkttest)

TEST: Nu kan du overvåge dit hjem og gemme video "i skyen". Vi har testet HomeMonitor.

Overvåg dit hjem med HomeMonitor (produkttest)

Markedet for videoovervågning er eksploderet indenfor de sidste par år, og overvågningsløsningerne finder også vej til private hjem.

Men en videoovervågningsløsning kan let løbe op i mange penge, og derfor har det hidtil afholdt mange folk fra at installere videoovervågning.

Når vi taler om videoovervågning, så er det vigtigt at adskille de to forskellige kategorier af videoovervågning fra hinanden.

Den ene kategori af videoovervågning er, at man opsætter et kamera, hvor man blot kan se hvad der foregår. Denne slags kamera løsning kan købes i næsten et hvert supermarked for under 1.500 kroner – oven i købet med fuld internetadgang og mulighed for at se billeder live via applikationer til ens smartphone.

Denne første kategori af videoovervågning er billig, enkel og ikke særlig effektiv, hvis man skal fange en indbrudstyv eller finde ud af om det virkelig er naboens kat, der sætter spor på motohjelmen af ens bil hver nat.

Den anden kategori er videoovervågning med flere kameraer, hvor det også er muligt at optage og gemme videoindhold. Denne kategori er væsentligt dyre end den første kategori, men denne anden kategori af videoovervågning giver helt andre muligheder. Desværre så har denne kategori været for dyr og besværlig for de fleste private personer – indtil nu.

Mobilsiden.dk har fået fingerene i en ny løsning med navnet HomeMonitor, og vi har lavet en hurtig lille gennemgang af produktet.

HomeMonitor holder øje med alt og alle

HomeMonitor er navnet på en ny serie af overvågningskameraer fra overvågnings-specialisterne Y-Cam. Serien består i øjeblikket af et indendørskamera og et udendørskamera, som begge er udstyret med infrarøde lysdioder, så de også kan optage om natten.

Det smarte ved denne nye serie er, at man både kan streame live video og lyd fra kameraet over internettet til både PC, Mac, iOS og Android.

Det er set før, men udover live streaming så optager kameraet automatisk, hvis der er bevægelse i billedet, hvilket kaldes motiondetection.

Det er selvfølgelig også set før, men kameraet lægger automatisk videoklippene online oppe “i skyen”, hvor videoklippene gemmes i syv dage, hvilket er det nye og smarte ved løsningen.

Det vil sige, at når kameraet opdager, at der er bevægelse i dens synsfelt, så optager kameraet hændelsen og lægger automatisk videoklippet online. Samtidig sendes en e-mail til kameraets ejer med en advarsel.

Derefter kan man gå ind på monitor.y-cam.com og se videoklippet, eller benytte en gratis iOS applikation til at se videoklippet. Der er endnu ikke en Android version, men det skulle være på trapperne.

Når man har set videoklippet, så kan man vælge at hente det ned til ens egen computer, da videoklippet kun gemmes online “i skyen” i syv dage.

Nem opsætning

Selve opsætningen af et HomeMonitor overvågningskamera tager omkring tre minutter. Man sætter strøm til kameraet, sætter et netkabel mellem ens router og kameraet, og derefter går man ind på monitor.y-cam.com og opretter en konto. Man indtaster under oprettelsen et unikt kamera ID, som står på bagsiden af kameraet, og derefter søger kameraet efter tilgængelig Wi-Fi netværk.

Man kan vælge at tilkoble et Wi-Fi netværk, eller man kan forsætte med at benytte netkabel. Kameraet understøtter 802.11 N, hvilket gør det muligt at placere kameraet langt fra den trådløse router.

Med til kameraet følger der komplet monteringsbeslag, så man kan enten stille kameraet på f.eks. en hylde eller man kan montere det på en væg.

Når opsætningen er fuldført, kan man indstille kameraet gennem et webinterface.

HomeMonitor
Indendørsmodel

Masser af avancerede funktioner

I webinterfacet kan man indstille en lang række funktioner. Man kan blandt andet indstille følsomheden på motiondetection og hvilken e-mail adresse alarmbeskeder skal sendes til.

Ved hjælp af en kalenderfunktion kan man indstille hvilke tidspunkter på dagen kameraet skal være aktiv/inaktivt. Det er f.eks. smart, hvis kameraet kun skal være aktivt i dagstimerne, når man ikke er hjemme eller kun aktiv om natten, når man sover.

I webinterfacet kan man også se overvågningsvideo live fra op til fire kameraet på én gang samt se gamle optagelser, som kameraet automatisk har uploadet.

Webinterfacet er enkelt og simpelt og selv de avancerede funktioner er legende lette at sætte op.

Udover webinterfacet som virker både på PC og Mac, så kan man også hente en gratis app til iPhone.

Målgruppen er private eller små virksomheder

HomeMonitor overvågningskamera-serien er dog ikke for alle. Serien henvender sig helt klart til private eller små virksomheder, som vil have en let og elegant overvågningsløsning uden af skulle investere mange tusinde kroner.

Da det hele styres online i en browser, så er både opsætning og styring legende let. Samtidig så skal man ikke bøvle med en tændt computer, en PVR-optager eller en NAS-server til at gemme overvågningsvideoerne på, da det hele foregår “i skyen”.

HomeMonitor er dog ikke særlig velegnet til overvågning, hvor man sidder og holder øje med overvågningsbillederne hele tiden. Altså f.eks. overvågning i en butik, hvor man vil holde øje med hvad der sker. Til sådanne formål falder HomeMonitor fuldstændig igennem, men det er altså heller ikke den slags overvågningsopgaver, som er produktets styrke.

Til private som udelukkende har brug for en simpel overvågningsløsning til at holde øje med carporten, et indgangsparti eller måske et bestemt lokale, så er løsningen dog fremragende.

Plads til forbedringer

Men ingen roser uden torne. Der er selvfølgelig en række områder, hvor HomeMonitor løsningen kan forbedres.

Når kameraet starter en optagelse, så kan man få tilsendt en e-mail med en advarsel. Det kunne altså være dejligt hvis man kunne få tilsendt en SMS eller en push-notifikation direkte i HomeMonitor applikationen. Denne del skulle dog være under udvikling.

Tilføjelse 5. august 2013:
YCam oplyser, at de har opdateret deres software til iOS og Android. Det er nu muligt at modtage push-notifikationer direkte i HomeMonitor applikationen.

Ligeledes så er der kun syv dages online lagerplads “i skyen” med til produktet, men man kan købe op til 30 dages lagerplads til omkring 250 kroner pr. kamera pr. år. Det er altså lige i overkanten, og en mere fair pris ville være på sin plads.

HomeMonitor understøtter i øjeblikket kun fire kameraer per konto, og det virker lidt dumt at man ikke kan tilføje flere end fire kameraer. På den anden side, så er det nok de færreste privatpersoner, som har brug for fire kameraet, og hvis det er tilfældet, så er HomeMonitor nok heller ikke den rigtige løsning.

Tilgengæld så er billedkvaliteten overraskende fornuftig, og kravet til uploadhastighed på ens internetforbindelse er overraskende ikke særlig høj, så selv med en langsom internetforbindelse på 256 Kbit/s, så kan man bruge systemet.

Et fornuftigt produkt

Y-Cam HomeMonitor er ligenu på vej ud i de danske butikker, og indendørsmodellen forventes at komme til at koste omkring 2.200 kroner, mens udendørsmodellen kommer til at koste omkring 3.000 kroner.

Til prisen så er produktet bestemt ikke afskrækkende, når man husker på at målgruppen er private og mindre virksomheder, der bare har brug for en simpel “stand alone” løsning. Rent software mæssigt er HomeMontor serien er ikke perfekt endnu, men de fleste “mangler” er noget som kan tilrettes i HomeMonitor online tjenesten. Selve hardwaren fejler bestemt ikke noget, og selve opsætningen er så nem, at alle kan finde ud af det.

Står du og mangler en simpel og prisbillig overvågningsløsning, så er Y-cam HomeMonitor serien bestemt noget, som du kan kigge nærmere på.

Læs mere om HomeMonitor her.

Video af kameraet i aktion i dagslys og nattebelysning kan ses her:

Det sidste nye

Selvfølgelig fulgte vi op. mobilsiden fortsatte historien. 7/3/2013 kørte vi et indlæg med tematikken HTC One SV – 4G til folket (mobiltest)Klik her for at læse den påfølgende artikel.. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.