25 eksklusive spil på vej til PlayStation 5

Hele 25 eksklusive spil er på vej til PlayStation 5, afslører chefen for PlayStation Studios - med både nye og gamle karakterer.

25 eksklusive spil på vej til PlayStation 5

Når det kommer til eksklusive spiltitler, så er det svært at hamle op med PlayStation og deres PlayStation Studios. Under PlayStation Studios er der udviklet både mange og virkelig gode spil til platformen, som kun er tilgængelige på PlayStation. Og det er altså en fremgangsmåde, som Sony fortsat satser stort på. Chefen for PlayStation Studios aflslører nu, at der er mere end 25 eksklusive spil på vej til den nye PlayStation 5.

Læs også: De 10 mest ventede spil til PlayStation 5 i 2021

I et interview med Wired afslører Hermen Hulst, chef for Sonys PlayStations Studios, at der er mere end 25 eksklusive spil på vej til PS5. Næsten halvdelen af disse er nyudviklede titler, hvor resten er med karakterer og serier, som mange af os kender til. Indtil videre kender vi kun til en håndfuld af eksklusive spiltitler, som er på vej til platformen:

  • Horizon Forbidden West
  • Ratchet and Clank: Rift Apart
  • God of War: Ragnarok
  • Gran Turismo 7

Læs også: Endnu flere eksklusive spil på vej til PlayStation 5

Så med mindst 25 styk nye spil på vej, så er der altså mange vi intet kender til. Vi skal dog nok ikke regne med, at mange af disse spil lanceres i år eller næste år. Det tager nemlig lang tid at udvikle disse spil, og de har det samtidig med at blive forsinkede. Se bare Gran Turismo, som allerede er forsinket til 2022. Der går også rygter om, at God of War: Ragnarok ikke når at blive færdige i år heller (det håber vi dog meget på).

Om der her er tale om 25 styk AAA-spil (spil fra de største udgivere) vides ikke, for Sony kan i teorien tælle indie spil med i dette antal.

Spillene behøver heller ikke være produceret af et Sony studie, men kan være købt og bestilt hos en anden udgiver. Et godt bud på dette er Returnal, som netop er udgivet til PS5. Returnal er udviklet af Housemarque. Under alle omstændigheder, så er dette spændende nyheder.

Læs også: De 5 bedste headsets til PlayStation 5

Men der mangler stadig PS5’er

Det er dejligt at høre, at der er masser at nye spil på vej. Dog er det største problem stadig, at PlayStation 5 er nærmest umulig at købe. Fornylig afslørede Sony at det ikke vil se meget bedre ud med tilgængeligheden af PS5 til næste år.

Indtil videre har Sony fået solgt 7,8 millioner PlayStation 5 (frem til 31. marts), men der er altså et langt større behov for spillekonsollen, end Sony kan tilfredstille.

Se også: Test af headset og tilbehør

Fortællingen går videre

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. Efterfølgende d. 11/5/2021 publicerede vi en ny vinkel på PlayStation 5 vil også være en mangelvare i 2022 – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..