Apple og Google tilslutter sig 6G-brancheforum

Selvom 5G iPhones og Pixels netop er blevet frigivet, så hopper tech-giganterne med i en gruppe, der skal sikre USA den førende position inden for 6G.

Apple og Google tilslutter sig 6G-brancheforum

De allerførste 5G-smartphones fra Apple og Google er netop blevet frigivet, men det er åbenbart ikke for tidligt at tænke på 6G-modeller.
For selvom et 6G-netværk nok er et årti væk, har både Apple og Google tilsluttet sig “the Next G Alliance”, der ledes af Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS), som er en nordamerikansk brancheorganisation.

Målet med The Next G Alliance er at fremme den nordamerikanske position og udvikling inden for 6G-mobilteknologi og innovation samt bygge videre på den langsigtede udvikling af 5G.

Apple og Google tilslutter sig gruppen sammen med Charter Communications, Cisco, Hewlett Packard Enterprise, Intel, Keysight Technologies, LG Electronics, Mavenir, MITER og VMware. Next G-alliancen afholder sit første møde i næste uge.

Læs også: Læs alt om 5G på 5G-netværk

Frygt for ikke-kompatible 6G-standarder

Kina har netop sendt en satellit ud i rummet for at teste 6G-signaler, der forventes at blive 100 til 500 gange hurtigere end 5G. En bekymring går på, at den politiske spænding mellem USA og Kina kan føre til forskellige 6G-standarder for begge lande.

Risikoen vil være 6G-telefoner, der er lavet til amerikanske forbrugere, som ikke vil være kompatible med Kinas 6G-netværk og omvendt. En sådan udgang ville bremse den globale kommunikation, så forhåbentlig kan landene finde en måde at arbejde sammen på.

Læs også: Hvor er de danske teleselskaber med 5G