Rekordhøjt salg af premiumsmartphones i 2023

Nye tal fra Counterpoint Research viser, at det globale salg af premiumsmartphones aldrig har været højere. Det er særligt de dyreste flagskibstelefoner, der er i fremgang.

Rekordhøjt salg af premiumsmartphones i 2023

Det globale salg af premiumtelefoner – det vil sige enheder til en pris på 600 dollar eller mere – vokser seks procent i 2023 i forhold til året før og sætter dermed salgsrekord. Det er tre gange så højt et salg som i 2016.

Det viser en ny analyse fra Counterpoint Research, der bygger på salgstal for årets tre første kvartaler og prognoser for salgstallene i fjerde kvartal 2023.

Den forventede stigning i salget af de dyreste telefoner på globalt plan sker, selvom salget af smartphones på verdensplan generelt er nedadgående.

Læs også: Det globale smartphonesalg stiger igen efter to års nedgang

Apple dominerer salget af premiumtelefoner

Ifølge Counterpoint Research vil Apple stadig være førende på markedet for premiumtelefoner med en markedsandel på hele 71 procent. Apples markedsandel er dog gået ned i 2023 i forhold til året forinden, hvor den lå på 75 procent.

Samsung forbliver på andenpladsen med en markedsandel på 17 procent, hvilket er en stigning fra 16 procent i 2022. Huawei, Xiaomi og Oppo (der også dækker over OnePlus) ligger på den næste tre pladser med henholdsvis fem, to og en procent af markedet.

Læs også: Disse nyheder kan vi forvente fra Apple i 2024

Indien bliver det hurtigst voksende marked for premiumtelefoner

Ifølge Counterpoint Researchs analyse er Kina, Vesteuropa, Indien og Mellemøsten og Afrika (MEA) de drivende områder bag den globale vækst.

Indien er det marked, hvor væksten for premiumtelefoner er størst. Analyseselskabet forventer desuden, at Kina, Indien, MEA og Latinamerika kommer til at sætte ny rekord for premiummarkedet i 2023.

I premiumsegmentet er det de allerdyreste modeller – fra 1.000 dollar og op – der driver væksten. Det betyder, at flere og flere vælger de ypperste flagskibe såsom Samsung Galaxy S23 Ultra eller Apple iPhone 15 Pro Max. Det er med andre ord det helt rigtige tidspunkt for smartphoneproducenterne at lancere flere premiumtelefoner.

Læs også: Brugte iPhones – priser, garanti og bæredygtig genbrug