Den 7. september får mobilkunder hos Yousee og Telmore 5G

TDC er i starten af næste måned klar til at åbne op for 5G. Det betyder at mobilkunder hos Yousee, Telmore og TDC Erhverv kan se frem til forbedrede hastigheder og øget kapacitet.

Den 7. september får mobilkunder hos Yousee og Telmore 5G

TDC har knoklet og er hurtigere end forventet blevet klar til at åbne op for 5G i Danmark. Det betyder, at allerede fra den 7. september vil kunder hos Yousee, Telmore og TDC Erhverv få adgang til det hurtigere mobilnetværk. Dog er der krav til både mobiltelefon og dit mobilabonnement, hvis du skal kunne benytte 5G.

Se også: Hvad gør 5G til 5G?

Som det første selskab herhjemme er TDC om to uger klar med 5G, som i løbet af september vil dække 80 procent af danskerne og inden årsskiftet vil mere end 90 procent få adgang.

”Jeg er glad og stolt over, at vi så hurtigt har indfriet vores ambitioner om at åbne for 5G-dækning på vidtstrakt nationalt plan samt give adgang til særligt hurtige hastigheder i centrum af København, Odense, Aarhus samt Helsingør. Åbningen er vigtig i en tid, hvor vi mere end nogensinde har brug for en stærk infrastruktur, der skal håndtere at forbruget af mobildata vokser med op til 40 procent om året. Den kommende åbning betyder, at den største tjenesteudbyder på netværket, Nuuday, lige om lidt vil kunne tilbyde deres kunder adgang til fremtidens netværk,” siger CEO Andreas Pfisterer fra TDC NET.

TDC NET startede sin 5G-udrulning på Sjælland i oktober 2019 og har siden opgraderet 2.650 maste-positioner i hele Danmark.

I første omgang vil dækningen være klart bedst i centrum af København, Aarhus, Odense og Helsingør, hvor det vil være muligt at opleve hastigheder på op til 1 Gbps. I andre dele af landet vil man dog også kunne mærke forskellen i blandt andet højere hastigheder og reduceret forsinkelse. Det er den svenske koncern Ericsson, som har stået for at bygge 5G-netværket for TDC.

Se også: Billige mobilabonnementer på TDCs netværk

Samtidig med opgraderingen af netværket til 5G har TDC NET også opgraderet sit 4G-netværk. Det betyder, at alle brugere vil opleve markant hurtigere down- og upload af data samt endnu bedre kvalitet på yndlingsserien på favorit-streamingtjenesten.

Kræver 5G-abonnement og en kompatibel mobiltelefon

Hvis man skal kunne udnytte 5G-netværket, så stiller det krav til mobiltelefon og mobilabonnement. Godt nok er 5G-mobiltelefonerne allerede kommet til Danmark, men det er endnu de færreste som render rundt med en i lommen. Flere nye mobiltelefoner fra Huawei, Samsung, OnePlus, Motorola og flere andre kommer i dag med 5G, og senere på året forventes Apple at lancere iPhone 12 med 5G-modem.

Læs også: iPhone 12 Pro-modellerne forsinket helt til november

Derudover skal man have et mobilabonnement, hvor 5G er inkluderet. Hos Yousee koster det billigste abonnement med 5G 199 kroner per måned (tilbud resten af året til 149 kroner), mens det hos Telmore har en pris på 169 kroner per måned.

Telia, Telenor og 3 er også på vej med deres 5G-netværk, men har endnu ikke meldt en nærmere dato ud for åbning af disse.

Læs også: Teleselskabet 3 er klar med 5G inden udgangen af 2020

 

Opfølgning på historien

Efterfølgende kom der mere om sagen. Daniel Søgaard Hald gik videre med historien. 21/8/2020 vinklede vi sagen videre med historien; Fokus: De bedste og billigeste streamingtjenester til TVKlik her og læs artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..