Ericsson: Derfor halter 5G-oplevelser i Europa

De fleste europæere har ikke adgang til 5G på mellembåndsspektrummet og derfor får de ikke de fede AR og 360 VR-oplevelser.

Ericsson: Derfor halter 5G-oplevelser i Europa

Ericssons chefer har endnu en gang givet et nedslående billede af statussen på udrulningen af 5G i Europa. De skyder skylden på mangel på adgang til mellembåndsspektrum som det, der forsinker udrulningen i Europa sammenlignet med Asien og USA.

Advarer mod at begå fejl med 5G som med 4G

Ericsson-chefen for markederne i Europa og Latinamerika, Arun Bansal, advarede under et virtuelt event de europæiske nationer mod at foretage de samme fejl, som gjorde udrulningen af 4G langsom.

Han hævdede, at forsinkelsen af 4G-nettet fik en negativ effekt på konkurrencedygtigheden hos kontinentets app-økonomi og sagde at meget få af de såkaldte unicorns eller big platform virksomheder kommer fra Europa. “Den risiko ser vi igen med 5G”, advarer Arun Bansal.

Selskabets chef for Networks and Managed Services i Europa, Christian Leon, henviste til kendte problemer med mangel på adgang til at implementere infrastrukturen, begrænset adgang til spektrum og fragmentering af investering i den offentlige sektor, men nævnte desuden, at der er en tydelig kløft mellem forbrugernes oplevelse i Europa og på andre førende markeder.

Leon nævnte, at mange af de mere avancerede anvendelsesområder for 5G behøver mellembåndsspektrum i stedet for at benytte et spektrum som deles med 4G på lavbåndsfrekvenser.

Se også: Introduktion til 5G

Få europæere har adgang til 5G på mellembåndsfrekvenser

Netop det var majoriteten af de tidligste implementeringerne i regionen. Ericsson vurderer, at mindre end 10 procent af den totale befolkning i EU og Storbritannien havde adgang til 5G på mellembåndsfrekvenser ved udgangen af april 2021.

Det kan sammenlignes med næsten 95 procent i Sydkorea, omkring 66 procent i Australien og mere end 50 procent i Kina og USA.

Manglen på adgang til det spektrum betød, at brugere i Europa ikke havde adgang til fordelagtige nye anvendelsesområder som AR og 360 VR-oplevelser, mente Leon.

Derudover pegede Bansal også på en række andre fordele ved mellembånds-5G, såsom miljømæssige fordele, sociale forbedringer og industrielt brug.

Se også: Nyheder om 5G