European Space Agency vil hjælpe med at udbrede 5G og 6G

European Space Agency åbner op for at teleindustrien kan bruge rumagenturets satellitter til nye måder at koble verden op til nettet på.

European Space Agency vil hjælpe med at udbrede 5G og 6G

European Space Agency (ESA) er gået i gang med et projekt, hvor de vil udvide sin britiske hub, der skal hjælpe med udviklingen af 5G-applikationer og 6G.

Den internationale organisation har som mål at indlede yderligere samarbejder med aktører inden for industrien.

I en udmelding fremhævede ESA den kontrakt, de har tegnet med udbyder af specialiserede IT-systemer, CGI, om nye faciliteter til organisationens udvidede hub, et arbejde der udføres med støtte fra UK Space Agency.

Se også: Mobilabonnementer med 5G

Give mulighed for 5G og 6G fra satellitter

Stedet åbnede i 2022 og giver tredjepart mulighed for at eksperimentere med forbindelsestjenester fra satellitter. Det handler blandt andet om, hvordan denne teknologi kan integreres med udbuddet fra mobile operatører.

De involverede aktører i projektet inkluderer satellitkommunikationsselskaberne Eutelsat og OneWeb samt Vodafone UK.

Udvidelsen skal øge det fysiske fodspor fra hubbens dedikerede netværk og hjælpe udviklingen af avancerede satellittjenester på vej, såsom edge computing, multinetværk og orkestrering af multi-kredsløb, samt lette brugens af forbindelsessystemer.

Fremadrettet har holdet bag projektet også planer om at analysere påvirkningen af miljøet i den aktuelle arkitektur.

Se også: 5G mobilt bredbånd

Giver nye måder at koble verden op på

Chef for ESA’s 5G-6G-program Antonio Franchi siger samarbejdet, at det er nøglen til innovation inden for telekom og at projektet vil konsolidere hubbens position som vigtig for etableringen af nye partnerskaber i Europa og globalt.

Forretningschef for Vodafone UK, Nick Gliddon, er enig og forklarer, at denne mulighed vil åbne for nye måder at koble verden op på.