HTC giver ikke op: Lancerer topmodel med 5G næste år

HTC hænger i med det yderste af neglespidserne og gør klar til at lancere en ny smartphone næste år, som understøtter 5G og blockchain-teknologi.

HTC giver ikke op: Lancerer topmodel med 5G næste år

Det har i efterhånden mange år ikke gået særlig godt for HTC – den taiwanesiske producent, der for 5-10 år siden var anset som en af de største mobilproducenter.

Meget er sket siden da. Salget af HTC-smartphones er kvartal for kvartal og år for år styrtdykket, og bedst som man troede, at salget ikke kunne gå meget dårligere, så præsenterede producenten igen og igen dårligere regnskaber.

Læs også: HTC bløder: Fyrer hver fjerde medarbejder

HTCs nedgang accelererede yderligerede, da Google købte halvdelen af de tilbageværende ingeniører, som i de foregående år havde stået for udviklingen af Googles Pixel-telefoner. 4.000 ingeniører blev derfor skåret ned til 2.000, og i sommer fyrede producenten 1.500 medarbejdere svarende til hver fjerde medarbejder.

Topmodel med 5G, blockchain-teknologi og AI på vej

Men HTC giver ikke bare sådan op. Oven på spekulationer om, at HTC var på vej ud af smartphonemarkedet har producenten oplyst til mediet DigiTimes, at HTC ikke er parate til at give op. Derfor vil den taiwanesiske producent også lancere en ny topmodel i starten af næste år, som vil være udstyret med et 5G-modem til at understøtte fremtidens lynhurtige mobilnet. Telefonen vil også være udstyret med den såkaldte blockchain-teknologi og kunstig intelligens.

Læs også: HTCs topmodel flopper: Juni-salget styrtdykker med 68 %

Sidst i december måned kan HTC-fans også se frem til en forbedret udgave af U12 Life med 6 GB RAM og 128 GB lagerplads, og der skulle også være flere billigere modeller på vej både sidst på året og i starten af næste år. Der er altså stadig håb forude for den engang store producent.

I oktober måned løftede HTC sløret for smartphonen Exodus 1, som er en topmodel med indbygget blockchain-teknologi, og som kun kan købes via kryptovalutaer. Hvordan telefonen virker, kan du læse mere om her. Noget af denne teknologi skulle altså også være at finde i næste års topmodel.