Huawei CEO: Vi skal have 6G-patenterne i hus allerede nu

Huaweis topchef understreger vigtigheden af at forske i 6G allerede nu og sikre sig de nødvendige patenter, så de ikke bliver begrænset senere.

Huawei CEO: Vi skal have 6G-patenterne i hus allerede nu

Grundlæggeren og CEO i den den kinesiske techgigant Huawei, Ren Zhengfei, forklarer, at Huawei vil være størst i verden inden for 6G og at det skal ske ved blandt andet at rekruttere flere internationale talenter ved at tilbyde højere lønninger end markedsstandarden.

På et internt Huawei-møde den 2. august, hvis tekst for nylig blev offentliggjort, gentog Ren sin plan om at sætte globale standarder i teknologibranchen på trods af vedvarende amerikanske sanktioner. På mødet besvarede Ren spørgsmål fra forskere, der arbejder i virksomhedens forskellige F&U-laboratorier.

Intet kaos i Huawei

På trods af det største fald i omsætningen nogensinde i første halvår af 2021 forsikrede Ren, at “der ikke har været noget kaos i virksomheden. I stedet er virksomheden nu mere forenet end nogensinde før og har endda tiltrukket flere talenter.”

Ren understregede vigtigheden af at rekruttere globale talenter for at holde sig på forkant med udviklingen. “Vi må åbne vores sind, frigøre os og turde tiltrække de bedste talenter i verden”, sagde han og tilføjede, at virksomheden befinder sig på et kritisk punkt for strategisk overlevelse og udvikling, idet han hentydede til de forstyrrelser, der er forårsaget af de amerikanske handelssanktioner.

Den Shenzhen-baserede virksomhed gennemførte for nylig et betydeligt rekrutteringsfremstød, hvor den ansatte eksperter og ph.d.-kandidater inden for områder som “algoritmer for kunstig intelligens, teknik til autonome køretøjer, software- og computerinfrastruktur, chipudvikling og kvantecomputere”.

De nye ansættelser hos Huawei er primært sket i Europa og Asien med Tyrkiet, Ungarn, Japan og Finland øverst på listen.

Se også: Billige 5G-abonnementer

Vigtigt at sikre sig 6G-patenter i tide

Ud over at tiltrække flere globale talenter fordoblede Ren også virksomhedens ambitioner om at “bryde grænser i luften” og sætte globale standarder for den nye 6G-teknologi. “Vi forsker i 6G for at tage forholdsregler. Vi vil ikke vente, indtil 6G allerede er i brug, da det vil påføre os begrænsninger, hvis vi ventede, fordi vi ikke havde de rigtige patenter”, understregede Ren.

Ligesom med 5G er kapløbet om 6G blevet en konkurrence mellem verdens store økonomier. Kina har tidligere sagt, at det vil prioritere 6G som et af sine vigtigste forskningsområder. Ligeledes har USA og Japan i de seneste år kastet penge i udviklingen af 6G-teknologi.

Se også: 5G-netværk i Danmark

Vil gøre verdenen endnu mere opkoblet

Selv om 6G-teknologien stadig er i sin vorden, lover den at åbne døre til endnu mere futuristiske anvendelser.

Den forventes at have en endnu højere hastighed end sine forgængere og vil sandsynligvis kunne understøtte anvendelser, der rækker ud over de nuværende mobilbrugsscenarier, f.eks. virtual og augmented reality, allestedsnærværende og øjeblikkelig kommunikation og tingenes internet.

Se også: Nyheder om 6G

Mere nyt om teknologi

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om temaet. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 16/9/2021 var der nyt om emnet i et indlæg omkring Norlys vil opsætte 300.000 ladestandere i Danmark – Klik her og læs artiklen.. Se de seneste nyheder om emnet her.