iPhone 12 benytter ikke Intel, men Qualcomm 5G-modem

De første iPhone 12 er blevet skilt ad og viser spændende nyt. Her er der blandt andet fundet Qualcomms Snapdragon X55 5G-modem, hvor Apple tidligere har benyttet Intel.

iPhone 12 benytter ikke Intel, men Qualcomm 5G-modem

Der var rygter om det længe inden Apple præsenterede de nye iPhones, men nu kan det altså bekræftes: Apple har skiftet Intel ud med Qualcomm. Dét og flere informationer er blevet fundet i nogle af de første teardown-videoer.

iPhone 12 er mindre end dens forgænger, men skal bære rundt på endnu mere teknologi. Dette har Apple fået plads til med en tyndere OLED-display, en mindre Taptic vibratormotor og ikke mindst et mindre batteri. I forhold til iPhone 11 er batteriet blevet 15 procent mindre er på 2815 mAh. Det er altsammen meget interessant, men det mest overraskende er fundt af Snapdragon X55 fra Qualcomm.

Læs også: Test af batteritid i iPhone 12 afslører 5G dræner

Qualcomm 5G i iPhones

Det er ikke ligefrem fordi Intel er blevet rost for deres modems i tidligere iPhones, som har været plaget af ringe antennekvalitet. Dette kunne dog ændre sig nu. Qualcomms 5G-hardware finder vi i langt de fleste Android-telefoner og vil nu også være at finde i iPhones.

iPhone 12 kommer nemlig med Qualcomms Snapdragon X55 modem, som udover selvfølgelig at understøtte 5G og mmWave, også håndterer 2G, 3G og 4G-forbindelser.

iPhone 12
Her er al indmaden i iPhone 12. Over batteriet ses bundkortet med Snapdragon X55 modem indbygget.

Læs også: Slå 5G fra på iPhone 12 og få længere batteritid

Der gik rygter om at iPhone 12 ville komme med nyeste Snapdragon X60, som er byggetpå 5nm teknologi og derfor er mere energibesparende. Men X60 kom ud for sent og nåede altså ikke med i iPhone 12.

Til gengæld vil vi nok se Snapdragon X60 brugt i iPhone 13 til næste år. Det vil medføre forbedringer med hensyn til batteriforbrug, komponentstørrelse og hastighed, fordi det tilbyder carrier aggregation til kombinerede mmWave- og sub-6GHz-netværk.

Læs også: 5G dynamisk spektrumdeling og carrier aggregation