Guide: Slå 5G fra på iPhone 12 og få længere batteritid

Oplever du din iPhone 12 løber hurtigt tør for strøm, så kan det være på grund af 5G. Sådan slår du 5G fra på iPhone 12 og dermed opnår bedre batteritid.

Guide: Slå 5G fra på iPhone 12 og få længere batteritid

5G er kommet til Danmark og det samme er iPhone 12. iPhone 12 er den første iPhone som kan anvende det nye mobilnetværk, som både er hurtigere og en del af fremtiden. Det er altsammen meget spændende, men måske kan 5G også være grunden til, at du oplever de nye iPhones har ringe batteritid. Slår man 5G fra, så kan man forvente længere batteritid -se her hvordan du gør.

Se også: Sammenlign priser på de bedste iPhones

5G dræner batteriet på iPhone 12

Som det er lige nu, er der dog ikke det store at bruge 5G til. Der opleves hurtigere downloadhastigheder (nogle steder) og med en kortere forsinkelse. I dagligt brug gør dette dog ikke nogen som helst forskel for den normale forbruger. Og hvis man kan få telefonen til at holde batteri længere ved at slå 5G fra, så hvorfor ikke?

iPhone 12 har ikke ligefrem markedets bedste batteritid. Og test af batteriet i iPhone 12 viser, at slår man 5G fra og holder sig til 4G-netværket, så kan man forlænge batteritiden ganske meget. Det kræver selvfølgelig at du har et mobilabonnement med 5G og anvender iPhone 12 steder med 5G dækning.

Oplever du dårlig/dårligere batteritid på din iPhone 12 (alle iPhone 12-modeller kommer med 5G), så prøv at slå 5G fra og se om det gør en forskel. Se herunder hvordan du slår 5G fra på iPhone 12.

Læs også: Test af iPhone 12

Slå 5G fra på iPhone 12 – sådan gør du

Det er meget simpelt at slå 5G fra på iPhone 12. Her er en instruktion på nyeste iOS 14-brugerflade:

  1. Åbn “Indstillinger” på din iPhone.
  2. Tryk på “mobilnetværk”.
  3. Tryk på dit primære mobilnummer (iPhone 12 kan kun benytte 5G på ét simkort).
  4. Tryk på “tale og data”.
  5. Her kan du vælge 3G, 4G og 5G. Tryk på 4G og tjek fluebenet vises her.

Herefter skulle din iPhone holde op med at søge efter og anvende 5G-netværk.

Har du slået 5G fra på din iPhone 12 og oplevet bedre batteritid? Del gerne din oplevelser med andre læsere i kommentarfeltet herunder.

Læs også: De første test af iPhone 12 og 12 Pro

 

Historien slutter ikke her

Historien døde ikke med denne fortælling. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. 21/10/2020 publicerede redaktionen en ny vinkel på temaet Test af batteritid i iPhone 12 afslører 5G dræner – Læs den her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.