ASUS og Qualcomm har lavet årets vildeste mobiltelefon

Sammen har Qualcomm og ASUS lavet "Smartphone for Snapdragon"-telefonen med de vildeste specifikationer og en vanvittig pris.

ASUS og Qualcomm har lavet årets vildeste mobiltelefon

I går aftes blev frugterne af et samarbejde mellem Qualcomm og ASUS afsløret. De to virksomheder har sammen bygget en smartphone, der ikke skal tage kampen op med andre flagskibe, men skal være en slags benchmark for branchen. Smartphone for Snapdragon Insiders, som navnet er, er først og fremmest lavet til Qualcomms fans, men alle og enhver vil kunne købe den, hvis der er altså er penge nok på kistebunden. Læs her hvad der gør Smartphone for Snapdragon Insiders så speciel.

Mange af os husker nok Googles Nexus-telefoner? Det var smartphone lavet af en softwareproducent. Samme koncept ser vi med denne telefon, hvor producenten i stedet bygger chips. Telefonen er bygget af ASUS, men indmaden har Qualcomm haft stort indflydelse på. På denne telefon er det ikke designet der er i fokus, men dens hardware.

Se også: Test af ASUS ROG Phone 5 – mere end blot power

Vildt maskineri

På forsiden af Smartphone for Snapdragon Insiders (ja, det er det officielle navn) finder man en 6,78 tommer skærm i en opløsning på 2448 x 1080 med op til 144 Hz. Skærmen er selvfølgelig beskyttet af Gorilla Glass Victus.

Under motorhjelmen sidder selvfølgelig en Snapdragon 888, og her er hertil hele 512 GB UFS 3.1 lagerplads og 16 GB LPDDR5 RAM. Den har et 4.000 mAh batteri og understøtter Quick Charge 5.0, og efter 30 minutter i opladeren lander den på 70 procent strøm.

Telefonen bruger et tredje generation Snapdragon X60 5G-modem, som skulle dække over samtlige 5G-bånd i verden, inklusive mmWave. Der er selvfølgelig også Wi-Fi 6e og Bluetooth 5.2 ombord.

Telefonen har en fingeraftrykslæser med Qualcomms 3D Sonic Sensor, som er placeret på bagsiden, i stedet for i skærmen. Stadig min foretrukne placering.

Telefonen har stereohøjttalere, fire udvendige mikrofoner, en WDA8835-forstærker og et QCC5141-lydsystemmed understøttelse af 24-bit og 96 kHz streaming samt AptX Adaptive og AptX Voice.

Hele herligheden vejer 210 gram.

Se også: De hurtigste telefoner på markedet

Har en ren Android-udgave

Qualcomms og ASUS’ Smartphone for Snapdragon Insiders kommer med en helt ren udgave af Android 11. Og med det menes der, at det er Android uden en tredjeparts brugerflade, uden bloatware og med enkelte ekstra funktioner fra Qualcomm.

Kameraet i SSI-telefonen (Smartphone for Snapdragon Insiders) består af tre kameraer på bagsiden og en enkelt foran. Hovedsensoren er en 64 megapixel Sony IMX686, med en 12 megapixel ultravidvinkel og en 8 megapixel telefoto med 3x optisk zoom. Både hovedkameraet og telefotolinsen har optisk stabilisering.

Smartphone for Snapdragon
Smartphone for Snapdragon kommer med et sæt hovedtelefoner fra Master & Dynamics.

Se også: De bedste telefoner lige nu

En vanvittig høj pris

Godt nok er Smartphone for Snapdragon Insiders tiltænkt Qualcomms community, men alle og enhver kan købe den – hvis altså de har råd. Smartphone for Snapdragon Insiders har nemlig fået en vejledende pris på 1.500 dollars, hvilket direkte omregnet er 9.423 kroner. Vi har spurgt ASUS efter en dansk pris, da det er dem og ikke Qualcomm, der skal stå for salget af telefonen. Smartphone for Snapdragon Insiders kommer med et lækkert sæt Master & Dynamic TWS hovedtelefoner, en 65W-hurtigoplader, et cover og et stofbeklædt USB-C kabel.

Er i fristet?

Temaet følges op

Der blev stadig hvisket i krogene. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. 1/7/2021 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med et indlæg med tematikken Huawei arbejder på “tilkald din bil”-funktion – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..