Bruger Huawei ulovligt 5G-chips i sine telefoner?

Rygterne tager til om, at Huawei på ulovlig vis benytter 5G-chips i sine nyeste telefoner - de amerikanske myndigheder er i gang med undersøgelse.

Bruger Huawei ulovligt 5G-chips i sine telefoner?

Huawei har præsenteret sin sensete foldbare mobil, Mate X5, til det kinesiske marked, en enhed, som medierne spekulerede i havde 5G-funktioner på trods af, at selskabet ikke nævnte chipsættet eller det kompatible forbindelsessystem i salgsmaterialet.

Leverandøren præsenterede Mate X5 på sin kinesiske hjemmeside og reklamerede for æstetikken i det foldbare design, kameraet, kompatibiliteten med satellitforbindelser og det stærke signal, som blev tilskrevet brugen af en AI-algoritme til at vælge det bedste netværk.

Se også: Telefoner med 5G

Har Huaweis nye topmodeller 5G?

Men som med Mate 60 Pro, der blev afsløret for mindre end to uger siden, fortalte Huawei ikke noget om chipsættet eller afslørede netværksforbindelsesmuligheder i specifikationerne. Det giver anledning til spekulationer om, at enheden tilbyder 5G ved hjælp af egne chips.

Nikkei Asia, blandt andre publikationer, stemplede begge enheder som 5G efter Mate 60 Pro-håndsæt og hastighedstest af Huaweis nyeste enheder.

Se også: Find brugt iPhone med 5G

Må ikke bruge amerikansk 5G-teknik

Tesen er, at Huawei kan have benyttet ny teknologi til sine 5G-chips, som de ikke har juridisk lov til at benytte.

I sidste uge afslørede USA’s nationale sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan, at landet søgte mere information om den chip, der blev brugt i Mate 60 Pro, og dens sammensætning.

De amerikanske myndigheder satte i 2019 en stopper for, at kinesiske virksomheder som Huawei kunne benytte amerikansk 5G-patenteret teknik. For nylig blev det også afsløret, at Huawei via andre selskaber har bygget to chipfabrikker og har flere under opsejling i Kina, så de på den måde forsøger at omgå de amerikanske restriktioner.

Der har været rapporter om, at Huawei måske ville forsøge at omgå de amerikanske sanktioner ved at ombygge sine smartphones til at bruge mindre sofistikerede chipsæt fra kinesiske virksomheder. Denne løsning kan dog påvirke brugeroplevelsen negativt.

Huaweis flagskibstelefoner bruger i dag 4G-versioner af Qualcomm-chips.

Se også: Alternativer til Huawei