Første test af Xiaomi 12S Ultra – kamera på nyt niveau

Xiaomi 12S Ultra kan meget vel være årets bedste kameramobil - læs her vores første indtryk af mobilen med kamera lavet sammen med Leica.

Første test af Xiaomi 12S Ultra – kamera på nyt niveau

Telefoner ligner efterhånden mere og mere hinanden og derfor var det særdeles forfriskende at se den nye Xiaomi 12S Ultra i levende live, da den var på meget kort visit i Danmark.

Først skal jeg slå fast, at telefonen ikke kommer til Danmark eller Europa i det hele taget, den kan kun købes i Kina. Dog er den uhyre interessant på grund af særligt kameraet og samarbejdet med kameraproducenten Leica. Næste år kommer den første Xiaomi-mobil med Leica-logo til Danmark. Hvis den kommer på niveau med Xiaomi 12S Ultra, har vi meget at glæde os til.

Helt anderledes design af kamera

Forfra ligner Xiaomi 12S Ultra naturligvis det, den er – en mobil med stor skærm. Bagfra skiller den sig til gengæld meget ud. Det skyldes først og fremmest design på kameraet. Normalt finder vi flere små kameralinser på bagsiden, men 12S Ultra har kun én synlig – til gengæld er den virkelig stor. Alene dét designtouch skiller den ud fra alle andre telefoner – personligt synes jeg, det er en flot løsning og det giver den et unikt udtryk.

Derudover er Xiaomi 12S Ultra udstyret med silikonelæder på bagsiden, der både føles rigtig behageligt og også giver et langt mere sikkert greb om telefonen, end vi er vant til – normalt er telefoner i dag meget glatte og man skal se sig om efter et cover for at få et ordentlig greb om dem.

Se også: Test af Xiaomi telefoner 

Leica skal løfte Xiaomi op i helt nye kamerahøjder

Xiaomi 12S Ultra er Xiaomis første telefon i samarbejde med Leica og det er samtidig udstyret med en 1 tommer stor IMX989-sensor fra Sony.

Det er den største billedsensor på nogen smartphone og Leica bidrager med deres ekspertise inden for billeder, både når det gælder optikdesignet og softwaren. Hovedkameraet er på 50 megapixel, så det er ikke fordi, den sætter nye standarder der. Det handler dog ikke kun om antallet af megapixel, men også som OIS og fokus og om, hvor god objektivet er til at fjerne trælse ting som flare, kromatisk aberration og ghosting.

Softwaremæssigt er der to fotografiske Leica-stilarter – “Leica Authentic Look” og “Leica Vibrant Look”. Det autentiske look sigter mod et naturligt billede med fokus på lys- og skyggekontrast og tilføjer dybde til billeder, mens Leica Vibrant Look giver billederne lidt ekstra smæk på farverne.

xiaomi 12s ultra design front

Derudover er der andre Leica-filtre som Leica Vivid, Leica Natural, Leica BW Natural og Leica BW High Contrast.

De to andre kameraer på bagsiden af Xiaomi 12S er på 48 megapixel. Når det gælder zoom, er der 5x optisk zoom. Der er også 120x digital zoom. Vi har set 100x digital zoom på Samsung Galaxy S22 Ultra, der gav ret uskarpe billeder. Det er til gengæld lykkedes Xiaomi at lave 120x digital zoom med forholdsvis god skarphed. 120 x zoom billedet herunder er taget håndholdt.

Herunder kan du se et par billeder, jeg nåede at tage med Xiaomi 12S Ultra.

Se også: De bedste kameratelefoner

Spækket med premium-specifikationer

Jeg fik ikke mulighed for at prøve telefonen i særlig lang tid, men den har i hvert fald specifikationerne i orden. Xiaomi 12S Ultra har en 6,73 tommer stor Super AMOLED skærm med 2K- opløsning på 3.200 x 1.440 pixel. Skærmen kan automatisk opdatere refresh rate mellem 1 Hz til 120 Hz. Skærmen er med Corning Gorilla Glass Victus og har 1.500 nits lysstyrke.

På videosiden er Xiaomi 12S Ultra den første Android-telefon, der understøtter Dolby Vision HDR-optagelse. Videoer kan optages i op til 4K-opløsning.

Batteriet på 4.860 mAh understøtter 67W kablet og 50W trådløs opladning. Den drives af den nye Snapdragon 8+ Gen 1 med enten 8 GB eller 12 GB RAM og 256 GB eller 512 GB UFS 3.1-lagerplads.

Stereohøjttalerne er lavet i samarbejde med Harman Kardon og har understøttelse af Dolby Atmos.

Xiaomi 12S Ultra er også IP68-vand- og støvafvisende og fås i Classic Black og Verdant Green med en læderlignende finish på bagsiden. Som sagt kommer 12S Ultra ikke til Danmark, men vi kan godt sætte næsen op efter et brag af en mobil, når Xiaomi sender deres første Leica-brandede telefon ud på det danske marked i 2023.

xiaomi 12s ultra design